Поликистозни яйчници - Тема 4

• 70 852
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • Dope Reach
Аз приемам Б12 само с хранителна мая, която е обогатена с него, иначе много рядко консумирам млечни, в които се съдържа, а месни изобщо. Може да го изследвам по-нататък, но със сигурност ще започвам и Геритамин. Засега съм само на фолиева + инозитол и омега 3, което мисля да спирам и да си го набавям само от храната.

# 676
Аз приемам Б12 само с хранителна мая, която е обогатена с него, иначе много рядко консумирам млечни, в които се съдържа, а месни изобщо. Може да го изследвам по-нататък, но със сигурност ще започвам и Геритамин. Засега съм само на фолиева + инозитол и омега 3, което мисля да спирам и да си го набавям само от храната.

Пропуснала съм да напиша, че и аз приемам инозитол, т.е Б8.... исках да кажа, че Б8+геритамина ми действат много, много добре на месечния цикъл и кожата /допуснала съм грешка в собствения си пост, извинете ме/ 🙃🙃🙃

# 677
  • София
От инозитола е. А Геритаминът е витамин А + витамин Е. Витамин Е спомага синтеза на прогестерон, което пък помага за СПКЯ. Инозитолът- също. Б12 няма много общо.

# 678
  • София
Може да се изследва б12 и ако не е на горна граница, какъвто трябва да е, се приема метилирана форма на б12, която се усвоява.
Аз лично съм си правила и днк изследвабе за усвояване на б12 и нямам проблем с него, въпреки че имам спкя.
Така че е индивидуално.

# 679
Доколкото знам вит А не се пие при опити за забременяване , така че внимавайте Wink

# 680
  • Dope Reach
Не знам дали не се приема вит.А при опити, но със сигурност четох, че при потвърдена бременност трябва да се спре. Доста момичета май го пият преди забременяване, особено при поликистоза. И все пак, мисля да го спра, когато доки даде зелена светлина за опити.

Нещо да вмъкна - тъй като напоследък много чета за поликистозата, намерих доста мнения за това, че ключовото при овладяването на това състояние е природосъобразният начин на живот, като водещ е хранителният режим, който изключва глутен и млечни. При интерес мога да споделя малко повече инфо, тъй като трябва да се преведе от английски.

# 681
То си е логично, в повечето случаи при ПКЯ, има и ИР, а ИР е в следствие на неправилно хранене. Когато то бъде контролирано и инсулина влезе в норма, е твърде вероятно да се оправи и поликистозата. Точно заради това се вижда ефект от инозитола - защото той смъква кръвната захар.

# 682
Ограничила съм глутен и млечни от 6 месеца(понякога се изкушавам ест)  ...силно се надявам да даде ефект ,засега не мога да кажа че има .Въглехидратите са определено проблем , дори и да нямам ИР . Много е трудно поне за мен да се ограничавам от “истински”хляб (безглутеновия не е същия) , ориз , картофи , всички млечни .... то остава само заленчуци , плодове ,месо и бобови . От млечните похапвам , но рядко - козе или овче сирене, кисело мляко козе , овче или от Джърси крава само (The period repair manual) Вие как се справяте , виждате ли резулатати?

# 683
  • Dope Reach
Всичко зависи от мотивацията според мен. Преди да решим да опитваме за детенце нямах интерес от това да си решавам проблема. Голяма грешка. Сега тепърва започвам сама да поемам инициатива, за да не пия хапчета.

Всичко това казвам, за да подчертая как плодове, зеленчуци, семена и ядки може да се струва прекалено ограничена диета за някои, за по-мотивираните може да е достатъчна. Проблемът идва, когато мине време и мотивацията почне да се губи. Тогава може да се въведе повече готвено и съответно бобови.

В момента се опитвам да се храня суровоядно в почти цялото време, понякога си готвя зеленчуците, тъй като ми се хапва и нещо топличко. Но голямата салата от зеленолистни и смути от плодове и семена/ядки не ми мърдат всеки ден. Моля се да има резултат.

# 684
Напълно съм съгласна , и при мен е същата мотивацията . За семена seed cycling ли прилагате ?
Всичко зависи от мотивацията според мен. Преди да решим да опитваме за детенце нямах интерес от това да си решавам проблема. Голяма грешка. Сега тепърва започвам сама да поемам инициатива, за да не пия хапчета.

Всичко това казвам, за да подчертая как плодове, зеленчуци, семена и ядки може да се струва прекалено ограничена диета за някои, за по-мотивираните може да е достатъчна. Проблемът идва, когато мине време и мотивацията почне да се губи. Тогава може да се въведе повече готвено и съответно бобови.

В момента се опитвам да се храня суровоядно в почти цялото време, понякога си готвя зеленчуците, тъй като ми се хапва и нещо топличко. Но голямата салата от зеленолистни и смути от плодове и семена/ядки не ми мърдат всеки ден. Моля се да има резултат.

# 685
това за витамин А, че не е полезен при опити за забременяване, го бях забравила 😄😄😄 спирам геритамина, оставам само на инозитол и фолиева.... също б12 приемам, защото си го купих по грешка 😃 и сега реших да го изпия... Благодаря ви, момичета, че винаги за всичко подсещате!!! 💋💋💋

# 686
  • Dope Reach
Напълно съм съгласна , и при мен е същата мотивацията . За семена seed cycling ли прилагате ?

Всъщност за първи път чувам за това. Поразрових се в нета и със сигурност ще прочета повече за този метод. Аз така или иначе консумирам такива семена почти ежедневно, нищо не ми пречи да ги хапвам под такава схема. Благодаря за идеята!

# 687
Има една натуропатка jolene brighten , тя много го хвали този метод и после чета коментари ,че имало ефект , а още не съм оптвала въпреки , че изглежда лесно .

Всъщност за първи път чувам за това. Поразрових се в нета и със сигурност ще прочета повече за този метод. Аз така или иначе консумирам такива семена почти ежедневно, нищо не ми пречи да ги хапвам под такава схема. Благодаря за идеята!

# 688
  • Dope Reach
Точно нейния сайт гледах. Ако съм разбрала правилно, през първите 2 седмици от началото на цикъла се хапват по 1-2 лъжици тиквено/ленено (само не разбрах и двете или е даден избор между тях), а вторите 2 седмици - сусамово или слънчогледово семе. Нищо работа реално, но ще прочета мнения и коментари по темата.

# 689
Здравейте! И преди съм писала по темата. На контролен преглед гинеколожката ми установи СПКЯ. Нямало нужда да пускам хормони, виждало се ясно на ехографа. Изписа ми фемикур и ми каза да дойда след 2 месеца. Междувременно ми се появи акне и като бонус няколко кг отгоре.
След 2 месеца на прегледа се оказа че кистите ги няма. За съжаление, на жената  изобщо не й се занимава с мен, затова реших на своя глава да си пусна хормони и да потърся професионално мнение. Тъй като гинеколожката отказа да ми каже кои хормони да пусна, се наложи да изчета един куп неща и сама да установя кое да изследвам в моя случай. Андростендион, DHEA-S, Тестостерон.
LH,FSH, Estradiol, Prolaktin
между 2 и 5 ден от цикъла
и Progesteron на 21-22 ден от цикъла.
Ще съм благодарна ако някой ми даде съвет дали съм на прав път! Благодаря!!!

Общи условия

Активация на акаунт