Поликистозни яйчници - Тема 4

• 70 892
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
На мен освен дуфастон ми каза да взимам и Иногинол - хранителна добавка.Някой приемал ли я е ?

# 586
Аз като ги спрях настана хаус с МЦ. Но на мен по принцип ми играеше много цикълът. Започнах прием на метформинов препарат (но аз имам доказана ИР), диета, спорт, тогава ми се нормализира горе-долу цикъла (на 30-35 дни) и забременях някъде след 3-4 месеца, общо 6 след като спрях Диане.

# 587
Момичета, тук не можем да ви дадем адекватно тълкуване на изследванията, няма смисъл да ги пускате. Вижте в темата за изследванията. Денис ги тълкува там.

# 588
На мен освен дуфастон ми каза да взимам и Иногинол - хранителна добавка.Някой приемал ли я е ?

И такова съм пила без някакъв ефект.

# 589
Момичета, от инозитол има ли доволни или е загуба на време и пари?

# 590
Момичета, от инозитол има ли доволни или е загуба на време и пари?

Здравей Smile Simple Smile
Аз приемам Иноситол от около месец и забелязах чувствително изчистване на лицето ми. Нямам нито една пъпка. Обикновено моите са предимно по брадичката, но сега ги няма. Simple SmileТова е което чувствително забелязах като промяна. Последният ми цикъл беше 39 дена, което за мен е горе долу нормално - сега очаквам цикълът да се скъси. Но все пак го пия от скоро и може би още не може да го изрегулира както трябва. Така че да, аз съм доста доволна на този етап. Като че ли и апетитът ми намаля между другото.

# 591
Здравейте на всички. Обръщам се към вас за съвет. Имам СПКЯ  и проблеми със щитовидната жлеза... Също и високи нива на кръвната захар, клони към диабет, много рядко ми идва и то винаги с някакъв проблем... 😣 Та, изписаха ми Метформин2х1, Еутирокс1табл. Сутрин преди хранене и селен2х1. Пия си лекарствата вече от 3 седмици, ендокриноложката ми каза, че комбинацията от тези лекарства ще предизвика редовен цикъл, най - вече метформин, но се притеснявам защо все още не ми идва.. Някоя от вас имала ли е същия проблем и знае ли след колко време повлияват тези лекарства и дали имам някакъв шанс да забременея естествено, защото вече много го искаме... 🤰🏼🤰🏼🤰🏼Отчаяна съм, моля помогнете ми със съвети и опит 😣

# 592
Здравейте на всички. Обръщам се към вас за съвет. Имам СПКЯ  и проблеми със щитовидната жлеза... Също и високи нива на кръвната захар, клони към диабет, много рядко ми идва и то винаги с някакъв проблем... 😣 Та, изписаха ми Метформин2х1, Еутирокс1табл. Сутрин преди хранене и селен2х1. Пия си лекарствата вече от 3 седмици, ендокриноложката ми каза, че комбинацията от тези лекарства ще предизвика редовен цикъл, най - вече метформин, но се притеснявам защо все още не ми идва.. Някоя от вас имала ли е същия проблем и знае ли след колко време повлияват тези лекарства и дали имам някакъв шанс да забременея естествено, защото вече много го искаме... 🤰🏼🤰🏼🤰🏼Отчаяна съм, моля помогнете ми със съвети и опит 😣

Здравей! Както ти е казала ендокриноложката, тази комбинация би трябвало да ти помогне, но бъди търпелива. Аз бях на метформин в комбинация с ниско въглехидратна диета на около 6 месеца преди да забременея. Ако нямаш други проблеми лекарствата, правилно дозирани, би трябвало да ти помогнат. Успех!

# 593
Благодаря, много обнадеждаващо❤️❤️

# 594
Момичета, от 27.01 приемам Еутирокс 50. Говорихме с ендокринолога да пусна след 20 дни нови изследвания на  тсх, тат,  мат, фт3, фт4. Тъй като съм с ужасно нередовен цикъл , каза по-добре така, вместо на ден от цикъла.. Обаче... усещам, че май ще ми дойде. Ако дойде в близките дни, на кой ден се пускат тези изследвания? Върти ми се в главата от 1 до 3 ден, но не съм сигурна...

# 595
  • Sofia
Щитовидните хормони се пускат на чист ден.
(На 3-ти ден от М се пускат половите, които в случая няма да изследваш).

# 596
Добър ден на всички прекрасни момичета тук! Имам много сериозен проблем...цикъла ми започна някъде на 12 годишна възраст. При което беше супер нередовен и много болезнен. След една година отидох на гинеколог който само със един преглед заключи че имам СПКЯ и ми предписа Дуфастон. Пих го една година в която напълнях значително и го спрях на моя глава. Обаче започнах да имам високо кръвно от Дуфастона и сърцебиене...след което на 14 годишна възраст бях изследвана във детското отделение на болницата и ми казаха, че имам висок тестостерон, инсулинова резистентност и ми предписаха Метформин по схема съчетана със движение и намаляване на килограмите. Отслабнах и пих лекарството дълго време. Не съм ходила след това години на контролни прегледи,тъй като имах цикъл всеки месец макар и не напълно точен...а с отклонения +-10 дена. И така се минаха години в които аз не обръщах внимание на това.  Докато допреди една година незнайно как реших да се подложа на диета...която за жалост прерасна във хранително разстройство и от 52 кг станах 36 (за период от 1 година). Бях в болница на системи и захранване. Когато бях 43 кг цикъла ми спря. Сега в момента съм 47-8, а цикъл нямам от Септември миналата година. Много ме е страх, че напълно си съсипах здравето и не знам откъде да започна. При кого да отида по-напред? Ендокринолог или гинеколог? Също имам съмнение, че може преди време да са ме диагностицирали погрешно със СПКЯ и че може да имам проблем със надбъбречните жлези които секретират кортизол и правят така, че да имам окосмяване и проблеми със цикъла. Моля ви за помощ, към кой да се обърна първо?

# 597
Лили, върни си загубените килограми първо. Цикълът след това сам ще се върне. На тялото му трябва време да се нормализира след шоковата ситуация, която си му докарала с това прекомерно отслабване.
И другото много важно нещо - обръщай внимание не само на физическото, но и на психическото здраве. Огромна част от лечението на момичетата с хранителни смущения е точно психотерапията.
Като си върнеш килограмите пак до 52, иди на ендокринолог. Сега според мен е безсмислено да ходиш, защото тялото ти още не се е съвзело, само изследванията може да дадат грешни отклонения и лекарите да ти предпишат неадекватно лечение.

# 598
Много благодаря Esmeralda23! Ще отида на психолог но и на Ендокринолог все пак но ще кажа какво се е случило, не вярвам, че ще пренебрегне факта, че рязкото отслабване ще окаже влияние върху резултатите. Просто за лично успокоение..Flowers Four Leaf Clover

# 599
Моля споделете при вас какво работи...ще ми е интересно да обменим опит.

Привет, аз съм със СПКЯ от много години Simple Smile На първо място съветът ми е да не изпадате в паника, не е краят на света, но и да не го пренебрегвате, защото може да доведе до много сериозни последици.
Моят лекар не ми разрешава да пия метморфин - според него в дългосрочен план това няма да реши проблема. От много години ходене по мъките мога да кажа, че според мен 80%, ако не и повече от СПКЯ се контролира с храна и режим. Моят съвет към всички е на първо място да разберат ролята на инсулиновата резистентност в това заболяване, и ролята на храненето при инсулиновата резистентност. Да си оправят на първо място хранителния режим.

Аз спазвам LCHF диета, оставям между 14 и 16 часа между последното хранене за един ден и първото за следващия. Никакви похапвания между основните. 

Пия ОК (Белара), Инозитол, приемам витамин Б комплекс, Д (жените със СПКЯ обичайно имат много сериозен дефицит), магнезий.

Чувствам се много по-добре, свалих килограми и яйчниците ми са с чувствително по-малко кисти.

Общи условия

Активация на акаунт