Зимата си заминава, ОКТОМВРийче за дълги разходки да се стяга!- тема 10

• 26 260
  • 721
  •   1
Отговори
# 285
Мойто за втори път евър спи повече от 5 часа, пък аз още не съм си легнала, правя списъци и премислям багажа ooooh! Последните години сериозно намразих преместванията и сега тоз презокеански полет точно на път с катуна ми прилича, че сме помъкнали сума подаръци. И отделно с бебе на път, да видим как ще ни се получи.

# 286
Добро утро. Крис,що не пробваш да го държиш малко буден след баня,да не му даваш да заспива. Така няколко дни,няма ли да си промени режима?

# 287
  Добро утро аз се си мисля ,че къпането трябва да е след разходка....От Морбили не ви ли е страх...Тези ,който сте в Пловдив ? Само мене ли ме е страх  Thinking

# 288
Ани,мое мнение е,че това е нарочно сплашване с тази дребна шарка,поради масовите откази на родителите да си имунизират децата,заради некачествените ваксини. Да опасно е,но не трябва да се внушава тази масова психоза у хората. Ние като имахме малария,все едно чумата беше дошла.

# 289
Поли може и да си правя ,но аз лично няма да я държа до други бебета дълго в парка.

# 290
  • Шоплука
Вчера и бамбина заспа веднага след баня в осем вечерта, аз добре, че легнах с нея. В два сутринта се събуди свежа като репичка, готова за игра. Е побърка ме, не спря до четири сутринта, направо откачих. Сутринта в шест дежурното ядене, сега милостиво заспа и аз се трупирам до нея Simple Smile
Вчера ходих на фризьор, младите гаджета излизаха от фитнеса и ме гледаха с някакво удивление, как някой може да изглежда така в тази прекрасна пролет. После мина майка с количка, косата вързана как да е, облечена как да е, наследика и щастливо зяпа. Викам си наум, ооо, ще видят те  Mr. Green
Фризьора малко ми върна самочувствието.
Много съм отслабнала, но дупките от операцията много още личат, все едно някой ме е стрелял в корема. Айде лека нощ  Mr. Green

# 291
Кристи,хапва ли бебока тогава или само се буди?
Бебка нещо си измени часа за заспиване.Преди беше банята в 9 и до 9:30 заспиваше и ставаше сутрин към 7.Но от няколко дни едвам издържа до 7 часа...Вчера я държах будна до към 8 да я изкъпем,но сега с буди в 6,а лошото е че сутрин съм неадекватна толкова рано и едвам ставам.Тази нощ и тя се буди към 5 и мрънкаше.Държах й ръчичката докато се унесе и заспи и сега уж пия кафе,но се чувствам изморена.Тези дни лягам с нея на обяд,че иначе не издържам до късно пък баткото и ММ и те имат нужда от внимание.
Искам и аз на почивкаааа.Още никъде не сме резервирали,а обичам да си планувам всичко от рано.За до година обмислям вече почивка в Италия или Испания с бебка.Тъкмо ще е проходила и ще е по-лесно.

# 292
Да,така е Ани. И аз се въртя с количката, като шушумигава. Избягвам скупчването на деца и хора,щото бацилите скачат като луди. Поне една простичка превенция. Ще се радват на бебоците на техните балове Mr. Green

# 293
Честита месечинка Нори. Гогата много да е здрав, щастлив и с глухите ушлета да слушка мама,тати и кака  Grinning bouquet

# 294
Добро утро, за мен вече добър ден. От 04:30 сме станали. Човекът реши, че е парти тайм и не мигна. Току що заспа, но аз съм вече толкова разсънена, че шанс няма да заспя и не мисля и да опитвам.
Кристи, и моят един месец и горница се будеше точно в 03 и после в 07 да яде. Сега обаче ляга да спи много рано и съответно часовете стават все по-среднощни и все по-среднощни.  ooooh! Опитах се да го държа буден до 22. Почна да пищи и да нервничи от преумора, въпреки, че до 18 - 19 се опитвах да го сложа да подремне и после изобщо не ми правеше паузи - ставаше да яде на 3 -4 часа все едно е денем. Та, аз реших да го оставям да спи, когато той иска, та дори това да е рано, поне ми дава някакъв прозорец за мен, а аз как го използвам е друг въпрос.  hahaha
Ани, да ти кажа мен също ме е страх от морбили. Това си е опасна болест, а и 2010 имаше епидемия в България. Не е шега работа с това течение антиваксъри плюс ромската част от населението, затова се пазете.  Hug
Адинко, радвам се, че си си изкарала добре.  
Нори, честита месечинка на малкия мъж. bouquet

# 295
  • Шоплука
Нори честита месечка, да е здрав и щастлив.
Лид може пролетта ли така ги възбужда, че да беснеят с така по нощите. Мен морбили също ме тревожи, добре че живеем в Пущинака. Вчера гледах някакво политическо предване, говореше се, за света след смъртта на Рокфелер, та чичето там каза - войната е неизбежна. Веднага си представих цветущите градове на Сирия сринати от бомби и тълпи бягащи хора с багажи и малки деца. Самата мисъл това да се случи тук така ме уплаши, че още ме държи, дори говорителката се ужаси и се опита да измести темата. Не мога да си представя детето ми да расте в една поствоенна Европа.
И една по-весела тема... Догодина живот и здраве планирам море в Италия, в Сардиния. Гледах хотели и самолетни билети, такава красота е там. Ако успеем ще бъде страхотно.

# 296
Оффф, писах, писах от телефона, ама натиснах нещо и всичко се затри Sad
От нощното спане аз не мога да се оплача (нашата драма е с дневния сън, или по-скоро липсата му). Вечер си ляга винаги в 20ч. Започва да търка очите, да се криви и ние си знаем процедурите къпане, хранене, сън.
Най-здравият му, спокоен сън е от 20ч до към 1, 2ч. След това започва да примрънква, да проплаква, но едно даване на бибата оправя нещата. Откакто качих дозата на АМ на 210мл, спряхме и нощното хранене. Алелуя! Мислех си, че никога няма да се случи. Буди се сутрин към 6ч, но аз в началото се правя на умряла лисица и успява да издържи до към 7ч, когато ни започват сутрешните ритуали: смяна на памперс, витамин Д, почистване на лицето, манджа. Няколко дни беше на 4 хранения само (3 по 210мл с АМ и едно зеленчуково малко пюре 125гр на ХИП). Не даваше индикации да е гладен, ама вчера намалих интервала на ядене и успя да направи 5 хранения. Вие как мислите, 4 твърде малко ли са за тази възраст? Той като спи по 11 часа и после по естествен начин едното хранене отпадна, но се чудя дали да настоявам и да го храня на 3 часа през деня.
От април месец включваме малчо към допълнителното здравно осигуряване на мъжа ми. Дано не ни се налага да го ползваме, но искам да го имаме за мое успокоение, че възнамерявам лятото доста време да изкараме на морето и ако там ни се наложи да ползваме медицинска помощ, да сме подсигурени.
Иначе при тези температури как да не си мечтае човек за море. Чакам юни с нетърпение, заради почивката ни в Гърция. Иначе за Великден ще си идем на нашето море, на гости на семейството ми.

# 297
За морбилите забравих да пиша. Притеснявам се и аз, да си призная. Опитвам се да не се поддавам на масовата психоза, ама си ме е страх за бебчо, като знам, че не е ваксиниран и тая пуста ваксина е чак 13 месец. Има много хора, които не си ваксинират децата и те съвсем не са от ромското съсловие, та не мисля, че е абсолютно безопасно. Дано ни подмине и са ни здрави дечицата.
Да ви питам, при тези температури над 20 градуса как обличате децата за разходка. Нас вчера сенника ни спаси, че слънцето беше доста силно. Бях го намазала и със слънцезащита.

# 298
Добро утро. Крис,що не пробваш да го държиш малко буден след баня,да не му даваш да заспива. Така няколко дни,няма ли да си промени режима?
Той е буден след баня, защото яде. Да не говорим, че и след това понякога не заспива веднага, ами откарва по 2 часа буден.

Кристи,хапва ли бебока тогава или само се буди?
Хапва си. През нощта приготвям обаче по 120 мл, защото повече не изяжда. Или трябва да го мъча един час, а точно по това време нямам нерви за подобни начинания.

Лид, моят почти всеки ден дремва към 18.00 и ако не го оставя, после едва успявам да му направя тоалета - толкова е крив. И не, не значи, че заспива по-лесно или по-рано след това Mr. Green

Chuby, мен ме е страх заради турчолята. Ердоган не е в ред, а сме твърде близо.

Ели, моят и с 210 пак се буди, а 240 не знам дали ще погълне. Вчера беше по боди и грейка навън, без одеяло.

# 299
  • Шоплука
Съвсем леко я обличам,  боди дълъг ръкав, ританки, терлици, жилетка и тънка памучна шапка. Лицето още не мажа, вие какво давате за слънце?

Общи условия

Активация на акаунт