Зимата си заминава, ОКТОМВРийче за дълги разходки да се стяга!- тема 10

• 26 260
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Още с нищо, чакам да излязат на Мустела нещата.

# 301
Кристи, изместих яденето за две седмици и половина, след като въведих 3 зеленчука, мислех и по-бавно да е, но тя си отваря устата и й харесва. От вчера измествам и следобедното с плодово пюре.
Аз пак да питам, откъде взимате хубави зеленчуци и плодове, за да правите пюрета?
Аз дс ви кажа, че набързо съм въвела бял морков наред с пащърнака  Mr. Green откъде да ми знае главата, че и такова има. Гледам аз на картинката бяло-морковено и го грабнах, когато погледнах, след като онете бурканчето, че не е пащърнак  Crazy
Аз също се притеснявам от морбили, но е рано да й я поставим сега. Имам една позната, която постоянно ме агитира да не ваксинирам детето. Щяла да ми намери бележки, ала бала, много й се дразня, а нейното дете е с всички задължителни ваксини. Чувствам се, все едно ме агитира някоя сектантска организация. Защо трябва зорлем са връщаме вируси, които с напредъка на медицина са овладяни. Малко ли е, че антибиотициш вече не действат, както преди години, заради безразборната им употреба и самолечение, а и ваксините? Там е работата, че вирусите се израждат и стават неподатливи, а аз си мислех, че избягвайки употреба на антибиотик увеличавам шанса, ако недай Боже се наложи, ще ми подейства по-добре. Ама пуста логика, една я мисля-друга става.
Много тежки теми сме подкарали тази сутрин.
Хайде, хубав ден.
Аз ще се мотивирам да уча, че другия месец имам изпит.

# 302
Аз ща не ща и налагам строг казармен режим за спане(в повечето случаи се получава),щото има и още 4 човека след нея,които трябва да спят или тя си знае,че ще я пратя в гората за гъби мухоморки за свекървещицата Mr. Green

# 303
Добро утро и от нас Simple Smile.И нашия човек пя и грака до кое време, ама вече се предаде и го изтипосах с количката да спи в парка, а аз да пийна кафе на спокойствие.Иначе и мен ме е страх от тия морбили,ама гледам да не се събираме с много деца на куп и това е.Иначе пак е с температура....ще се гръмна, тия ваксини ще ми скъсят живота.Иначе ще гледам и аз днес слънцезащитните и ще му взема нещо, че много му пече в лицето.
Лек и усмихнат ден от нас, и да стискате палци да пада температурата и да няма повече Hug

# 304
  • Шоплука
Пюър напълно те подкрепям за ваксините, на същото мнение съм.
За пюретата, в СФ има фермерски пазар в кв Иван Вазов, всяка сряда. Има във ФБ има страница на фермерски пазар, където можеш да поръчваш с доставка. Ние тук ще купим от баби в селото, докато тръгне нашата градина. Само есенните зеленчуци ще ми се наложи да въвеждам с гадните пюрета, като тиква, а много държа да я въведа.

# 305
Аз ползвам готовите пюрета на Хип, но ако си ги правех, щях да взимам зеленчуци от фермерския пазар, в събота на Римската стена са.

# 306
Плодовото пюре кога се дава сутрин следобяд и маха ли се млякото? Сега и дадох банан 4 лъжички  колко давате вие ? Едвам изпи 60 мл мляко толкова ли я засища

# 307
И аз се притеснявам за политическата обстановка в южната ни съседка, съвсем не е розово положението, но да се молим политиците да си свършат работата.  Praynig
Благодаря, за информацията за фермерските пазари. Задължително ще ги посетя, тъй като сега купих зеленчуци от кварталния магазин, като собствениците ме информираха кое с какъв произход е. Аз замразих тиква и пащърнак.
Все си мисля обаче (слабо запозната съм да кажа), че на нашата географска ширина нищо няма като култура, която да купуваме сега и да не е от парник/ оранжерия. Едва лятото има неща, които растат в градината на слънце. А относно фермерите, ако не си е твоя градината няма как да сме сигурни с какво е пръскал някой фермер, които си продава продукцията. Но това не значи, че аз няма да правя пюрета, нито пък, че съм против готовите такива. Просто ще гледам да не го мисля много-много. Колебания имам при въвеждане на месото дали да давам домашно пюре? Ако да, то от къде да вземам месото? Все си мисля, че е по-добре да е минало някакъв контрол, а не да купувам зайци и кокошки от непознати баби. Вие какво мислите да правите с месните пюрета?
И да питам - киснете ли зеленчуците преди да ги варите?  newsm78

# 308
Пълно фиаско с броколите. Моя беше грешката, че толкова ги забавих и той си свикна с оранжевите пюрета. Нищо не искаше да хапне, всичко плюе, с такава погнуса ме гледа, накрая от зор да не поеме нищо, се задави и повърна. Приключих с броколите за сега и отворих друго бурканче, което си хапна с кеф. Кифладжийски номера Simple Smile Предпочитания си има човека вече, не може да му се дава какво да е. Другият път ще замаскирам броколите с някой морков или тиква.
Лид, месните пюрета категорично ще си купувам също, просто нямам доверие никакво на това какво се предлага на пазара, за жалост. А меса като заешко у дома не се купуват, а телешко (не говеждо) едва се намира.

# 309
Добро утро... то вече добър ден,де! Simple Smile
И на ми е много неприятна ситуацията с морбилите...още повече, че ще пътувам точно до Румъния и Пловдив. Sad Има време до тогава, де, дано се пооправят нещата... Praynig Иначе мисля като се върна да остана 2-3-4 дена в апартамента на нашите, четох, че си заразен около 2 дена преди да се проявят симптомите, та ако съм лепнала нещо, поне да съм далеч от бебка. Sad
А някоя от вас знае ли дали набор 87 сме ваксинирани срещу морбили?
Относно политическата обстановка в Европа съм ужасно на тръни, войната е ужасно нещо, моля се да не се стига до там.  Praynig Sad Аз отчасти и затова исках да и извадя бързичко паспорт на бебка, ако недай си Боже се наложи....
Много мрачни теми, но за съжаление това е реалността...

С пюретата аз явно съм късметлиика, до момента всичко яде с голямо желание, ще я видим след седмица с месото... Grinning
За слънце мисля да и взема на La Roche, и без това с тази марка се мажем. Simple Smile

n0richka, честита месечинка! Simple Smile

# 310
Е, и ние пак сме будни. Ама с тези две ставания в 3 и 6 всеки ден, направо ме утрепва. Няма ли край?!?!
Оф и при нас е така. А и баткото ако се събуди междувременно... Tired
Претърпяхме пълен провал с опита за захранване. Само бута лъжицата с език или си затваря устата. Надявах се с това бебе да е по-лесно... С баткото ми отне 2-3 седмици докато се научи. Той и сега не е много по яденето. Ако не го подсетя може и цял ден за не се сети да яде.

# 311
Сестри по съдба  Sad

# 312
Момичета, и аз започнах захранване. Стартирах с тиква - първоначално гледаше странно и начумерено, но впоследствие му хареса. Самата тиква беше много сладка, дори на мен ми допадна. Не съм добавяла нито АМ, нито вода, стана с добра консистенция. Варих на пара, но още не съм си взела уреда, та пригодих една тенджерка. За малко да я загоря.  hahaha Тя водата свършила, а аз продължавам да си държа котлона на 9.  hahaha Добре, че уредът е със звуков сигнал при свършване на водата.  hahaha Дадох само две лъжички като начало, но то горкото искаше още. По този повод - утре ако дам 5-6 лъжички на третия ден колко да дам? Кога мога да си позволя да дам по-голямо количество?

# 313
Лид всеки ден увеличавай с 4…5 лъжички и така докато ти си прецениш да даваш еднокомпонентен. И така следващата плява и т.н и месиш треволяка после.

# 314
Браво на детето!

Общи условия

Активация на акаунт