Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 44

• 129 260
  • 824
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Зара, при гастроентеролог отиди. Не се паникьосвай.

# 436
Zara53, може да посетиш добър специалист вътрешни болести да те огледа с ехограф. Евентуално гинеколог. От яйчник или бъбрек може да се разсейва болката към крак.

# 437
  • София
Хули, благодаря за бързия отговор! Утре сутринта ще отида на един ехограф. Края на април ходих в диспансера на ехо, нищо не ми казаха, ама май толкова ме и гледаха. Зле ми е и се чудя как ще се прибера. Ще видя какво ще излезе Sick А
Zara53, може да посетиш добър специалист вътрешни болести да те огледа с ехограф. Евентуално гинеколог. От яйчник или бъбрек може да се разсейва болката към крак.
Яйчници и матка нямам от 10 години, но се надявам ехографа да намери проблема.
Спокойна вечер, момичета!

# 438
  • София
Зара,  ехографа не вижда кухите органи, т.е. червата. Затова, моя съвет е да отидеш на гастроентеролог.

# 439
Диспансеризирането в Пловдив само в онкото ли е?Мама започва първо с лъчетерапия.Казват,че после ще решат дали да включат и химио.Т1N1Mx,HER2 отрицателен,хормони 50%и двата.Моля,коментирайте какво да очакваме.При нас лека-полека живота се завръща към нормалния ритъм.Отново ще напиша,благодарение на вашата сила и аз започвам да се успокоявам.

# 440
Хм, ми май може и в Умбал Св. Георги, и те имат онкология, не знам. То и в Мед лайн има. Най- добре в Онкото, защото там ще е удобно за хорм.комисии после.

# 441
За св.Георги ме интересува.Мама беше ходила в началото в онкото.Бяха се отнесли много зле с нея.Някаква сестра й се направила на велика.Все още не иска да ходи там.Аз постоянно й казвам да е нахална,да пита и да разпитва,но тя не е такъв човек.Май само в онкото диспансеризират.За частна клиника,не мислим на този етап.

# 442
Ana_ana - начален стадий, малък тумор и хормонопозитивен, възможно почти най-доброто от най-лошото ако може така да се каже. По време на лъчето надявам се майка ти ще си почине и ще се поуспокои, всичко ще е наред.

# 443
  • София
Някой може ли да ми обясни какво представлява консултацията с хирург, която ми искат от ТЕЛК. Това някакъв зелен талон ли е?

# 444
  • В царството на игрите:)
Някой може ли да ми обясни какво представлява консултацията с хирург, която ми искат от ТЕЛК. Това някакъв зелен талон ли е?
И на мен ми искаха такава консултация и личния ме прати на хирург, който ме разпита за операцията и това беше. Написа си становището и това е.

# 445
 Здравейте, момичета. Имам операция на лява гърда, 1 а стадий, без метастази в лимфни възли. ИХХ е за високо хормонозависим тумор, HER отрицателен. Епикриза и онкокомитет за лъчетерапия и хормонотерапия. Изследвах Ки67 и се оказа много висок 35%. Докторите са на различно мнение за провеждане на химиотерапия. Пропуснах да кажа, че съм на 56г и в менопауза. Има ли някой с моя проблем и какво е виждането ви? В момента провеждам лъчетерапия.

# 446
Здравейте момичета .Чета ви от година и половина ,но чак сега се реших да пиша.Аз сам оперирана от рак на гърдата миналата година януари месец.Влязох в болницата в Дървеница за премахване на фиброаденом ,но уви оказасе Инвазивен дуктален карценом.С показатели Her2 Отрицателен(0),ER75%,PR50%,ki67-15%.G3.pT2(3sm).Премахнати десет лв но чисти.Оперираме професор Александрова Минах химио и лъче терапии.Пия нолвадех и слагам Золадех.На 33години сам нямам деца (и това ми е болната тема).Възхищавам ви се .Много научих от вас.Дори виртуално сте подкрепа на много жени като нас.

# 447
  • Cherven Bryag
Здравейте, момичета. Имам операция на лява гърда, 1 а стадий, без метастази в лимфни възли. ИХХ е за високо хормонозависим тумор, HER отрицателен. Епикриза и онкокомитет за лъчетерапия и хормонотерапия. Изследвах Ки67 и се оказа много висок 35%. Докторите са на различно мнение за провеждане на химиотерапия. Пропуснах да кажа, че съм на 56г и в менопауза. Има ли някой с моя проблем и какво е виждането ви? В момента провеждам лъчетерапия.
При мене KI67 беше над 60% Естрогензависим и ХЕР +1 – отрицателен, минах преди мастектомия 6 ХТ и след нея – 3 ХТ, без лъчетерапия. Сега съм на хормонотерапия / 3 г./ И съм на същта възраст.

# 448
  • София
Пипирудке, не ти ли предложиха да замръзиш яйцеклетки?
Няма да се отказваш от мечтата за деца , сега казват че дори е полезно да се ражда след рмж
Проблемът е дали ще проработи машинката след 5 години спане Sad но аз лично вярвам , че след лекарствата започвам нов живот с хормонален възход 😄😄 ще станем тинейджърки отново . Ще скачат хормони , либидо , ще отслабна
Оххх как вярвам само 😄😄

# 449
КокоJ предложиха ми но с мъжами решихме да не правя допълнително стимулиране за яйцеклетки.Тогава в паниката и ужаса от диагнозата взехме това решение,дано да не съжалявам някога.Аз не отхвърлям и идеята за осиновяване искам и се моля само всичко да е наред и да не се връща никога тази животинка.

Общи условия

Активация на акаунт