Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 44

• 129 239
  • 824
  •   1
Отговори
# 450
Добро утро момичета.Благодаря на всички за отговорите и съветите.Отново имам да ви питам нещо,но голяма трудност е да се канализира процеса.Мама е оперирана,има епикриза,предполагам и становище на онкокомитет.Сега къде трябва да отива.Въпросът ви е:
1.Първо онколог ли трябва да потърси?
2.Кой ще й определи точното лечение?
3.Кога да се диспансеризира?
Моля,който има желанието и времето нека ни помогне как да процедираме след операцията,поставяне на диагнозата и излизане от болницата.
Много ще съм ви благодарна.Ужасно е,че никои не дава информация и общо взете се тъпче на едно място и се търче напред назад.

# 451
Ана, направиха ли й досие? Ако ще прави първо лъче, отива и записва час там. Ако ще прави първо химия, във втора база или другаде, трябва да отиде на място и там да пита сестрите къде да се планува. Преснимайте решението на Онкокомитета.

# 452
Тя се оперира в св.Георги-Пловдив.Назначена е лъче,химио и прицелна терапия.Атишла за лъче и терапевта й казал-ама защо идвате,имате и химиотерапия.Ама хайде ще ви правя лъче.Незнаем нито колко курса,нито нищо.Сега не е ли от първа необходимост да има онколог,които да я следи.Изобщо какъв е реда?Как може такава неразбория с хората?

# 453
И няма досие?Тя отиде днес при личната лекарка да пита.Смятам,че мама се съвсема,защото доскоро казваше,че не иска да знае какво трябва да се прави.Просто искам да се канализират нещата и да вървим по ред и да знаем какво правим.

# 454
За Умбала не го знам реда, на мен ми направиха досие на регистратурата в Онкото, дадох епикриза, хормонален статус и хер и те ги слагат в една папка, където после ще трупат всички изследвания.
Ако иска във Вми (Умбал) трябва да отиде да пита в сградата до детското, там е Онкохематологията.

# 455
Разбрах.Значи никои за нищо не те насочва,а ти тръгваш и питаш.Благодаря много за отговора.

# 456
ana , за Пловдив не знам. Но като излезе решението на онкокомитета, се отива някъде където се правят такива терапии, по желание, може и в София или Варна или където и да е...първо се прави химиотерапията, после лъчетерапиите. Последните са по стандарт 25 на брой, химиите зависи колко са назначени... Най добре е 3 седмици след операцията да започнат терапиите, не се бавете много.

# 457
  • София
Защо по стандарт да се правят лъчетерапиите ? Аз съм олъчвана три пъти по 5 . Последния път преди 9 години. Що се отнася до химиите, добре е да се започне на първия месец от операцията. Лъчето може и да почака.

# 458
Поориентирахме се,благодаря ви.Понеделник мама отива с епикризата и протокола от онкокомитета за назначаване на терапии и диспансеризиране.Благодарение на тази тема и на всички вас някак си се ориентираме в неразборията.Ще пиша отново какво се е случило,за да може да помагате пък и да помагаме на нови хора/желая да няма.../От сърце благодаря и ви желая здраве,воля и силен дух,който несъмнено притежавате.

# 459
Здравейте,момичета.
Неприятно ми е че пиша и аз тук, но от известно време и аз си открих една бучка...
Не е малка и това ме плаши. Да кажем, че при опипване има формата на разлято яйце,само че твърдо. Поне не ме боли.
Според инфото, което изчетох в нета трябва да е или киста, или фиброаденом или не дай се боже, карцином.
В понеделник ще отида при личната си лекарка, но въпроса е какво се случва после.
На ехограф ли ще ме изпрати,и ако да, веднага ли или се чака няколко дни.
Моята лична лекарка освен обща медицина, е специализирала и вътрешни болести, много добър диагностик е, и силно вярвам, че ще ми помогне Praynig
Пожелавам на всички много сили и да се преборите с това коварно нещо...

# 460
  • София
Karamelke,
Ще ти даде направление или за хирург, или гинеколог ( и те станаха мамолози в последните години) Но с направлени при най - добрите в тази област може да чакаш с месеци. Моят съвет е да заделиш 50--100 лв и да си запишеш в някой от частните им кабинети. Знам , че взимат много , но от опит знам , че не може да се има доверие на всеки
Успех и дано да не те видим повече в тази тема 😄

# 461
Здравейте, момичета!
Някои да е имал проблеми с дебело черво? Много ме боли корема вляво и болката отива чак до хълбока.
Паникьосах се и даже не зная ...

Зара, разбра ли се вече от какво е болката ти в ляво?
Честит Еньовден, момичета  Hug

# 462
Здравейте искам да попитам има ли жени минали курса на лечение с хормони и после да са забременяли?

# 463
  • София
Здравейте искам да попитам има ли жени минали курса на лечение с хормони и после да са забременяли?
Тук сред пишещите почти съм сигурна , че няма такива . Но всеки е чувал , а дори и за такива забременели по време на хормонотерапия.
Пеперудке, още си в началото и знам - броиш годините, но те ще минат неусетно в здраве и щастие Simple Smile

# 464
Бях попаднала на едно момиче,българка,описала точно след лечение с хормони как е забременяла и родила.

Общи условия

Активация на акаунт