Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 44

• 129 243
  • 824
  •   1
Отговори
# 420
  • Ænima/Albuquerque
Zdraveto Не са много 8 химиотерапии, май все по толкова изписват.
Направо ме наплашихте  ooooh! Толкова малък тумор и вече разсейки. Как се откриват разсейки?

Фри, моя беше 12 мм и имах разсейки в 14 от 30 извадени лимфни възела. Изписаха ми осем химиотерапии, лъче и хормонална. При това, целия курс го описаха, като "превантивен", понеже всичко е чисто.

# 421
  • Другата България
Някой да има мнение за доктор Орешков от Токуда?

# 422
  • В царството на игрите:)
Здравейте!Косата ми е около 3 см,втори път я боядисвам,но не хваща боята,белите коси си стоят.Как се справихте вие.Последната ми химия беше преди 4 месеца.Желая ви здраве!
С каква боя се опитваш? Ако е безамонячна, забрави! И аз минах по този път, когато исках да живея екологично, но приличах на чичкото тревичко със слама на главата. Бързо се поправих и вече нямам проблем.

# 423
Положението с патолозите у нас е... стряскащо. По стечение на обстоятелствата моите препарати (стъкла и блокчета) ги гледаха първоначално трима патолози и нито един не видя, че е сбъркано стадирането. Те, разбира се, са си гледали всеки своята част (на едното място само хистология, на друго място ИХХ, онкокомитетът чете ли, не чете ли?!), ама онколозите четат стадирането и по него определят терапията. Добре, че се наложи да уточнявам нещо, та първият патолог сам си откри грешката!

Zdraveto, до преди известно време стадирането се е правело от онкокомитета, който преглежда изследавнията и предлага терапия. Напоследък стадирането го правят патолозите. И в единия, и в другия случай са възможни грешки. Аз носих моите препарати да ги гледат различни патолози, но второ изследавне не съм правила. И на мен от Трансхеликс ми казаха, че може да струва 300-400 лв. Цената само на консултацията зависи от специалиста, но е около 60-70 лв.

Стадирането е важно, но преди назначаване на лечение отново се разглеждат резултатите и, ако има нужда, се правят нови изследавния.

# 424
  • Варна
Привет отново, дами  Simple Smile

Минах през онкокомисията. Решението им беше, че трябва доизрязване до здрава тъкан, както и махане на лимфни възли. За къв *уй се чудя ме рязаха веднъж и не изрязаха каквото там им трябва!? А трябваше да ме размотават насам-натам. И сега наново всичките упражнения... добре че вече знам трасетата и работните им времена.  Laughing

Иначе и те потвърдиха, че туморът бил от "добрите", каквото и да значи това.

# 425
И при мен беше така, но първата операция с местна упойка се водеше "биопсия". След това беше истинската операция с пълна упойка и изрязване на всичко "мръсно"... Но между тях нямаше онкокомисия. На самата биопсия видяха няколко неща и на другия ден ми казаха - "има процес, трябва да те оперираме, има свободно място в петък или след 20 дни, какво избираш..."

# 426
Кажете ми моля,добър патолог в Пловдив за второ мнение за хистологичен анализ.На мама излезе анализа,но сме решили да направим и втори.Много ще съм ви благодарна.Минал е и онкокомитет и в епикризата да чекнати всички видове лечение-хормонално,химио,лъче.Това значи ли,че ще мине всичките лечения или онкологът ще реши какво да се прави?

# 427
Ох, то ако имаше читави в Пловдив нямаше да бием път до София.. И все пак имаше една др Порязова, но чух, че май вече не работи и тя в Пловдив. Аз съм й носила блокчета за трето мнение, но беше чрез др Балева, не знам дали иначе щеше да ме приеме. От Хисто 2000 не останах доволна, въпреки парите, но и моят случай е оплетен.

# 428
  • София
Разходете се до София по-добре, ако няма добри патолози в Пловдив. 1 час е пътят, но пък е важно за цял живот.

# 429
Кога ви зарасна операцията и кога е възможно да се сложи епитеза?Благодаря ви отново за помощта.

# 430
  • В царството на игрите:)
Някой знае ли какво се случва с ТЕЛКовете? Вчера ходих да ми заверят моя от 25.05 и ми отказаха, защото чакали указания.
Лудницата се очертава да е пълна, защото чакат купища решения, които не знаят как до обработят в НОИ.

# 431
  • Другата България
Аз пак с мнение за лекар ако някой има - доктор Колева, завеждащ онкологията в ИСУЛ?

# 432
Ana_ana при всеки е различно. Аз си носех епитезата с мен като влизах на операция. До края на лъчетерапията бях с дунапренена. Две седмичи след лъчето вече силиконовата.

# 433
Някой знае ли какво се случва с ТЕЛКовете? Вчера ходих да ми заверят моя от 25.05 и ми отказаха, защото чакали указания.
Лудницата се очертава да е пълна, защото чакат купища решения, които не знаят как до обработят в НОИ.
Май старите критерии за оценка са невалидни, а още не са гласувани новите.

# 434
  • София
Здравейте, момичета!
Някои да е имал проблеми с дебело черво? Много ме боли корема вляво и болката отива чак до хълбока.
Паникьосах се и даже не зная на какъв доктор да отида. Четох нещо за дебелото черво, от което се паникьосах, затова питам.
Извинявам се за нахлуването в темата, отдавна не съм писала, макар че чета редовно и се радвам на добрите новини.

Общи условия

Активация на акаунт