Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 44

• 129 231
  • 824
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Мда си купя някоя друга пижамка, която се закопчава отпред, че последния път с тази, която събличах през глава и ръце, не беше много удобно.

aaa моля моля само да кажа,че в Онкологията в София дават пижамки с копчета.Но моята беше останала само с едно копче и  много фешън се  развявах  Crazy
желая ти успех и както са казали и другите момичета-отдавна не бяхме имали кукувичка като теб

Карамелке, за жалване от ФА има друга тема.Тука се жалваме от по-сериозни неща.
Шегичка  Grinning ама се стягай  и мисли каква си късметлийка ,че е доброкачествено

Хубав ден от мен  Nature Sunny

# 481
Мама в понеделник тръгва на лъчетерапия до 31.07.Ще направи 20 процедури.След това са й казали,че ще мине скенер,за да доопределят лечението.Днес ще получим и втори хистологичен резултат-пълен.В онкологията й искат дъщо блокчетата,за да правят и те хистология.Благодаря на Veniz,че ни насочи към д-р Порязова.Тя работи в момента в Пълмед.Подготвили сме се за лъчетерапията спрямо вашите съвети и препоръки😗,за което благодаря.

# 482
Ana_ana лъчето е песен в сравнение с химията,ще се справите HugУспех на всички борещи се и хубав ден!

# 483
Благодаря много.Ще се справи мама,сигурна съм.Само дето казва,че я мързи в тези жеги да ходи 😀Все още незнаем дали ще има химио терапия.Може би ще й назначат,защото в 1 ЛВ са открили микро метастаза.

# 484
  • София
Здравейте ,момичета.
Имам въпрос към тези от вас,които са били на Золадекс и Аримидекс / или Нолвадекс / след като минат пет години от Золадекса какво е лечението след това.Аз съм на 42 год , април месец беше последната инжекция Золадекс и вчера ми дойде цикъла - след 2 месеца спиране на Золадекса.С онколожката не мога да се свържа ,защото е в дълга отпуска.Какво се прави след това - продължаваш си с цикъл , дават ти хапчета за спиране на цикъла или се прави хистеректомия.Според вас трябва ли де се спира цикъла или не.Много съм объркана.Няма кого да питам.
Ще се радвам на отговори от вас , да споделите при вас как е продължило лечението.
Не знам сега да проължавам ли да взимам този Аримидекс....каква роля играе?
Благодаря.

# 485
  • В царството на игрите:)
Здравейте ,момичета.
Имам въпрос към тези от вас,които са били на Золадекс и Аримидекс / или Нолвадекс / след като минат пет години от Золадекса какво е лечението след това.Аз съм на 42 год , април месец беше последната инжекция Золадекс и вчера ми дойде цикъла - след 2 месеца спиране на Золадекса.С онколожката не мога да се свържа ,защото е в дълга отпуска.Какво се прави след това - продължаваш си с цикъл , дават ти хапчета за спиране на цикъла или се прави хистеректомия.Според вас трябва ли де се спира цикъла или не.Много съм объркана.Няма кого да питам.
Ще се радвам на отговори от вас , да споделите при вас как е продължило лечението.
Благодаря.
Била съм две години на Нолвадекс + Золадекс и 3 години на Аримидекс + Золадекс. След като ми биха 63 тата инжекция продължих само на Нолвадекс и така вече почти 3 години. Ще се опитам да го карам така до десетата, въпреки, че не знам има ли смисъл. Цикълът не ми е дошъл. Много мои приятелки, обаче след като спряха Золадекса, спряха и всички лекарства и си имат цикъл. Живеят си нормално.  След като , обаче ти е дошъл цикълът спирай на момента Аримидекса. Той се ползва САМО в менопауза. Сигурно ще ти продължат Нолвадекса като при мен.

# 486
  • София
Здравейте отново, мили бойни момичета! Чета някои от последните постове и се хиля яко, при все че точно от такава тема най-малко може да се очаква това! Spirit Crusher, дръж все така нослето в облаците, най-много загуби се случват, когато крепостта бива предадена отвътре!

Момичета, аз имам един въпрос. Вече съм на 23 дни от операцията, махнаха ми и последните два дрена, но след изваждането им гърдите ми, особено лявата, където има премахнати лимфни възли, се подуха яко. Сега дясната се поуспокои, омекна доста, но лявата си стои твърда. Е, не като първите дни след махането на дрена, но все пак. Усещането е, сякаш вътре има пъхнати два твърди картофа, тежат, но не болят. Въпросът ми е, дали след време ще изчезнат? И ако да, след колко време? Отделно лявата ми ръка е леко подута в горната част, а има и участъци около мишницата, които нямат чувствителност. И това не пречи особено, но все пак ми се иска да зная, ще се възстанови ли?

Вероятно заради летните отпуски, резултатът от хистологията ми се бави и ще бъде готов на 4-и юли. Въпреки, че ми беше казано отначало, че ще станат за 14 дни.

Искам също така и да питам, има ли сред вас такива, които са провеждали алтернативни терапии? Много чета напоследък за LDN-терапията, която подтиска растежа на тумори, най-вече на такива на гърдата, на простатата, на панкреаса и други. Интересно ми е да науча вашето мнение за алтернативните терапии, защото, когато човек не познава възможностите си за избор, това означава, че няма никакъв избор.

# 487
http://www.alphamedica.eu/page1.php
Това прочетох най отгоре за тази терапия с ЛДН. Според мен щом ти вдъхва доверие си прави такава, но след като си минеш терапията, която ти назначи лекаря, а не вместо нея Grinning
Аз още нямам чувствителност под мишницата на оперираната гърда .
Според мен гърдите ще се успокоят с времето, но все пак си попитай хирурга. Peace

# 488
  • София
Здравейте отново, мили бойни момичета! Чета някои от последните постове и се хиля яко, при все че точно от такава тема най-малко може да се очаква това! Spirit Crusher, дръж все така нослето в облаците, най-много загуби се случват, когато крепостта бива предадена отвътре!

Момичета, аз имам един въпрос. Вече съм на 23 дни от операцията, махнаха ми и последните два дрена, но след изваждането им гърдите ми, особено лявата, където има премахнати лимфни възли, се подуха яко. Сега дясната се поуспокои, омекна доста, но лявата си стои твърда. Е, не като първите дни след махането на дрена, но все пак. Усещането е, сякаш вътре има пъхнати два твърди картофа, тежат, но не болят. Въпросът ми е, дали след време ще изчезнат? И ако да, след колко време? Отделно лявата ми ръка е леко подута в горната част, а има и участъци около мишницата, които нямат чувствителност. И това не пречи особено, но все пак ми се иска да зная, ще се възстанови ли?

Вероятно заради летните отпуски, резултатът от хистологията ми се бави и ще бъде готов на 4-и юли. Въпреки, че ми беше казано отначало, че ще станат за 14 дни.

Искам също така и да питам, има ли сред вас такива, които са провеждали алтернативни терапии? Много чета напоследък за LDN-терапията, която подтиска растежа на тумори, най-вече на такива на гърдата, на простатата, на панкреаса и други. Интересно ми е да науча вашето мнение за алтернативните терапии, защото, когато човек не познава възможностите си за избор, това означава, че няма никакъв избор.
Иди при хирурга да те види - много е вероятно да задържаш лимфна течност, аз едва 1 месец след операцията спрях да задържам.

# 489
  • София

Иди при хирурга да те види - много е вероятно да задържаш лимфна течност, аз едва 1 месец след операцията спрях да задържам.

И аз на това се надявам всъщност. Една жена, която беше оперирана по същото време с мен, и с нея станахме приятелки, казва, че при нея положението е същото, макар че нейната операция беше само изрязване на тумора. Тя го има същото усещане, все едно картоф има в гърдата. А и все още дори не сме навършили месец, все пак.

# 490
  • София
Да, и при мен само тумора беше премахнат, това няма значение за задръжката на лимфа, проблема е от премахнатите лимфни възли - лимфата трябва да си изгради нов път. Възможно е да трябва да махнат течността - не е болезнено - с една спринцовка я източват. При мен източваха цял месец, ходех на 2-3 дни.

# 491
Биопсията опасна ли е по нвкакъв начин? Защо се счита за остарял метод?

# 492
Биопсията опасна ли е по нвкакъв начин? Защо се счита за остарял метод?
Кой я счита за остарял метод? Принципно не е опасна!

# 493
  • София
Здравейте ,момичета.
Благодаря.

Аз бях на Золадекс 3,5 години и лекарят ми го спря. Дъртичка съм била /46/ и трябвало да съм в менопауза вече. Януари си сложих последната инжекция и още нямам цикъл. Даде ми да изследвам няколко хормона, за да се определи дали съм в менопауза, но не съм го направила. Иначе каза, че ако ми дойде цикъла ще продължим със Золадекса.

# 494
  • София
Момичета, за биопсията четох в статии на американски лекари, че има риск от микрометастази, тоест, извличайки няколко клетки от тумора, може да изтърве ракова клетка в тъканта, през която иглата минава, и така да разпространи рака. Доста отричат вече на запад този метод, но ми се струва, че тук нехаят за този риск.

Общи условия

Активация на акаунт