Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 44

• 129 216
  • 824
  •   1
Отговори
# 495
detelistna.4etirilinka, какво разбираш под "нехаят за този риск"? Рискът е несъществен, с добра техника се минимализира съвсем.

Изобщо не е остаряла процедура биопсията, а доказана и утвърдена. В почти всички случаи резултатът от нея определя лечението.

# 496
Не съм чула да се отрича биопсията. Оперирана съм в Анг. Преди да се реши точно каква да е операцията ми направиха две биопсии - първата под ехогравски контрол/веднага след като видяха "нещото" на мамография/ и втора под рентгенов контрол седмица по-късно. Резултатите от биопсиите и трайния препарат са идентични. За мен е по-добре на база биопсия да се планира операцията, а не след операцията да се търси оправдание защо е направена....

# 497
  • В царството на игрите:)
Според мен трябва да е решение на лекаря, защото той би трябвало да прецени дали е удачно да се прави биопсия. В моя случай още по външни белези на тумора и след мамография беше 90 % сигурно, че образуванието е злокачествено. Хирурга ми каза, че няма да го пипне по никакъв начин преди операцията, а предпочита директно да го извади, изследва и тогава да реши дали да продължи с по - голям обем операция. Биопсията може действително да "раздразни" мястото, но това се случва твърде рядко, за да не се правят биопсии.

# 498
Разбира се, че е решение на лекаря - всеки случай е различен! За един пациент може да е подходящо нещо, а за друг да е противопоказно.
Според мен изследванията за възможното "разпространение" на клетки след биопсия се прави за да се оптимизират иглите за биопсия, а не за да се отрича биопсията.

# 499
Здравейте! Преди няколко дни баща ми изгуби битката с рака на белия дроб. За съжаление много млад,но нищо не можехме повече да направим.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 23:34 от Не се сърди, човече

# 500
Може ли някой да ми поясни какво означава ki67-15%.Търсих информация,но е доста противоречива и не успях нищо да разбера.Блягодаря Ви предварително.

# 501
Това е степента на агресивност на раковите клетки/колко бързо са склонни да се разделят/
http://www.breastcancer.org/symptoms/diagnosis/rate_grade

# 502
БлагодаряLadybird,прочетох я тази статия.Ще чакаме отново резултати.Изпращаме за хистология в Плевен.Един път Хер-,сега Хер +.

# 503
Дами, здравейте
Отдавна не съм писала в групата - моля за съвет , майка ми е в последен стадий рак на гърдата и след 1 год. лечение с химио , сега стана ясно ,че има разсейки в костите
Как да процедираме ? Препоръчват лекарите Авастин  newsm78
Аз обаче прочетох за някакво лекарство херцептин ? Дали някой е наясно как го преписват и може ли по здравна каса ?
също ,моля, ако някой е правил някакви билкови рецепти или друг тип лечение , моля Ви - споделете

Майка ми е много отчаяна вече....

# 504
Херцептинът е подходящ за жени с хер+++. Ама пък и за Авастин не бях чувала да го слагат за мета осеум. При разсейки в костите се слагат бифосфонати, прави се облъчване на засегнатите кости. Тези мети не са животозастрашаващи, така съм чела.

# 505
Херцептина се слага само на ХЕР позитивни тумори. Майка ти с какъв ХЕР е? Разсейките само в костите ли са? Както е писала Veniz те не са животозастрашаващи, но трябва да се слагат бифосфонати за да не се увеличават.

# 506
Херцептина се слага само на ХЕР позитивни тумори. Майка ти с какъв ХЕР е? Разсейките само в костите ли са? Както е писала Veniz те не са животозастрашаващи, но трябва да се слагат бифосфонати за да не се увеличават.

Дами, ХЕР2-1+
Нямам идея дали това е положително или отрицателно...
Разсейките са й по кожата ( ако са разсейки), но така каза д-ра
И съответно на костите

# 507

Дами, ХЕР2-1+
Нямам идея дали това е положително или отрицателно...
Разсейките са й по кожата ( ако са разсейки), но така каза д-ра
И съответно на костите
Значи е отрицателен. Но не знам как се процедира и при кожни разсейки!

# 508
Здравейте Simple Smile Майка ми е с рак на шийката на матката и тъй като провежданата досега лъчетерапия не е достатъчна, за да се проведе операция, въпросът ми е може ли примерно след 1 месец отново да се прави лъчелечение, след като са достигнати 80 грея? Какво може да очакваме от тук нататък?

# 509
Не е задължително да се прави операция, лечението може да е само лъче, РМШ се влияе много добре от него. Не знам по каква схема е назначил онколога, говорихте ли с него?

Общи условия

Активация на акаунт