Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 44

• 127 634
  • 824
  •   1
Отговори
# 60
  • Plovdiv, Bulgaria
jenkata_84, аз мисля, че трябва да пуснете контрола в друга лаборатория и тогава да мислите. При нас в КОЦ-а в Пловдив миналата година веднъж на почти всички пациенти бяха завишени маркерите, но се оказа грешка в реактивите. Така ми каза лекарката.

# 61
да,ще стане ясно.Благодаря ,че пишете!

# 62
Здравейте!Минах на консултация при доц.Солей Байрактар.Даде ми схема с карбоплатин,моята докторка ми предложи таксотер+цисплатина.Байрактар каза ,че карбоплатината е по-малко токсична ,а има същият ефект.Също така изказа леки съмнения за метастазите в надбъбречните жлези.Метите се установиха на пет скенер.Какво ви е мнението за карбоплатина или цисплатина.Имате ли случай на фалшиво положителни резултати от пет скенера.ТМ ми е в норма 9.

# 63
Резултатите от скенери много зависят от разчитащия. Моят доктор сподели, че от Варна винаги са се потвърждавали резултатите от скенера при негови пациентки след операция. На Софийските няма доверие.

# 64
Скенера е разчитан и във Варна от доц. Бочев.

# 65
  • В царството на игрите:)
.Имате ли случай на фалшиво положителни резултати от пет скенера.ТМ ми е в норма 9.
Да, такива случаи има много и точно това е проблема на този вид образна диагностика. Апарата е замислен с научна цел,точно защото е много чувствителен и често дава фалшиво положителни резултати. Например ако говориш много или викаш преди изследването може да светнат гласните струни!

# 66
Благодаря за отговорите!Аз чакам второ мнение от Милано и се надявам да започна лечение,че се проточи във времето.

# 67
  • София
Ей ме на и мен 😊
Пия само Нолвадекс и не ми е спиран цикъла, вече две години минаха от операцията. Реконструкцията и на двете гърди ми я е правил Романски, и пари не са ми искани. Минах изследванията и сега ми остава ЯМР утре.
Казаха ми, че ще живея 😄😄😄
Моят ТМ беше в норма преди операцията, а имах животинка. Хич му нямам доверие😊

# 68
Аз пък усещам някакъв дискомфорт в шията си newsm78.Не е болка,някакво придърпване,не знам и аз как точно да го опиша.А и мисля че напипвам уголемен лимфен възел във врата си,но не от оперираната страна.На някой да му се е случвало и дали има връзка с диагнозата... Hug

# 69
  • София
Здравейте! Моля ви за информация за лъчетерапията в Сити Клиник. Каква част покрива здравната каса в момента,  колко се доплаща? По време на терапията се лежи в болницата?!  колко сериозни са страничните ефекти?  Става на въпрос за рак на пикочния мехур.  Ще съм благодарна на всякаква информация!

# 70
Първа консултация с онколог струва 60 лв. И след това с направление от ЛЛ/лекуващия, лъчетерапията е безплатна. Не се лежи в болница, ходи се всеки ден. Успех! Praynig

# 71
  • София
Много благодаря!  Понеже информацията за заплащането в нета е малко стара и навсякъде пише,  че се е доплащала.. Хубав ден на всички и кураж!

# 72
  • В царството на игрите:)
Моят ТМ беше в норма преди операцията, а имах животинка. Хич му нямам доверие😊
За пореден път ще напомня, че туморните маркери при новообразование се покачват само в 2-3 процента от случаите. При метастазиране, обаче, вероятността за покачване е повече от 80 %. Ще рече, че са лош прогностичен за наличие на рак метод, но сравнително добър при последващо проследяване на болестта.
Има и случаи, в които не се качва при никакви обстоятелство /аз познавам такива хора/, но в огромния брой случай ТМ реагира.
Радвам се за хубавите ти изследвания и много здраве на всички!

# 73
Бенджии, да нямаш болен зъб? Или нещо от ухото. Ако го усещаш като топче не е лошо да те види лекар за твое успокоение.
Моя приятелка прави пет ск. във Варна, уж най- добрите били там. Светнало е нещо и са го описали разсейка от рмж. Един доктор от Пловдив е гледал диска и се е изказал скептично, не мислел, че е разсейка, при възпалителен процес също можело да светне. Но тя си направи пак химия.
Гери, стискам палци за ямр- то, аз също ще правя скоро. Малко ме е страх този път, хер2 маркерът ми е висок, са15-3 и сеа са в норма.

# 74
Извинявам се, че нахлувам така и в нищото, но имам опаковка и половина останало МАОЛО, в срок на годност, което искам да подаря. Моля,ако някой го иска, нека ми пише на лични.

Общи условия

Активация на акаунт