Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 44

• 127 650
  • 824
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря за темата!   bouquet

Включвам се с нови гърди. Операцията мина сутринта - страшно съм щастлива.   reverance
Изпуснала съм новата тема и сега това е първото, което прочитам в нея. Много, много се радвам за теб!  Hug

# 76
  • Ænima/Albuquerque
Мерси, ОливHug

# 77
  • София
Здравейте, мили дами. Аз много отдавна, преди години, съм писала в темата, но с друг никнейм, който не помнех и се наложи нова регистрация наскоро.

Майка ми (70 г.) е с диагноза РМЖ от ноември 2012 г. По-малко от 1 см тумор - тубуло-лобуларен, мастектомия, лимфна дисекция на 3 нива, извадени 18, без метастази нито в сентинелен, нито където и да било. Лечение с ароматазни инхибитори (Летрозол Уинтроп до спирането му наскоро, опит през това време с Аримидекс, по повод болки в кости, сега вече Фемара). Някога имаше препоръка от проф. Дудов да мине на Нолвадекс, но не помня повода за незапочването му. Чист 5-скенер от миналата есен.

Сега, пиша ви повод изследване, на което попаднах по следната причина.

Август 2016 г. я пратих по свое усмотрение на ЯМР на глава, откриха се 2 броя мозъчни аневризми, слава Богу, малки, неруптирали, подходящи за емболизация. И при двете не се наложи краниотомия и неврохирурзите в "Пирогов" свършиха блестяща работа. При ангиографията за емболизация на втората (по-малка) през февруари т.г. обаче се натъкнаха на трета аневризма, с диаметър до 3 см, която не подлежи на обработка засега, а само на следене. Пет-скенерът пък откри аневризма на коремна аорта.

Та изследването, на което попаднах, намира връзка между ползването на ароматазни инхибитори, менопауза, извличане на естрогена от тялото, и развитието на аневризми в кръвоносната система. От тук следва и въпросът - редно ли е вече да се мисли за спиране на АИ след близо 5-годишно лечение, очевидно успешно, като се претеглят ползи-рискове и възраст... Ще се радвам на всякакви мнения по въпроса и препоръка за консултация с наши/чужди специалисти по темата.

Желая на всички здраве! Simple Smile

# 78
Здравейте на баба ми откриха тумор на дебелото черво , в момента е в болница Доверие , резултатите от биопсията ще се готови след 24.04 , искаме да я заведем за още едно мнение можете ли да препоръчате добър лекар в онкологията ?

# 79
Не си писала какво второ мнение търсиш - ако е за биопсията - доц. Милев от Онкологията или доц. Михова от Трансхеликс. За лечение - проф. Куртева в Онкологията ръководи отделението по химиотерапия.

# 80
Ами искаме да я оперират в онкологията , ще вземем епикризата и резултата от биоосията на 24-25.04 .Всичко което можете да ми дадете като информация ще ми е полезно , първо не трябва ли да потърсиме онколог коремна хирургия? Какво за заплаща при такава операция?Може ли да има придружител? И вообще всичко , което знаете

# 81
Пия от две години фемара, винаги съм имала проблеми със ставите, но напоследък нещата доста се влошиха,болят ме често, а най болезнени са ходилата. Джипито ме изпрати на ревматолог, тя се усъмни за подагра, пикочната киселина е леко завишена, но захарта и триглицеридите доста, сега чакам да минат празниците, за да ги занеса.Ако някой има подобни оплаквания моля да сподели.Весели и светли празници.

# 82
Здравейте,
Баща ми е опериран от рак на дебелото черво хванат в начален стадий. Сега се чувства добре
Мина ТЕЛК където му дадоха 80%, и днес получава писмо от НОИ, че е взето решение за премахване на ТЕЛК и трябва да ходи до НЕЛК в София.
Знам, че може да обжалва до 2 седмици решението на ТЕЛК, но писмото пристига на 17тия ден, така че те реално не му дават шанс да обжалваме решението - това не е ли нарушение на правата му или по-скоро невъзможност да си търси правата?
Какви са вариантите?

# 83
Обжалвали са от НОИ - и те, също като него, имат право в двуседмичен срок да обжалват и да поискат преразглеждане от НЕЛК.

# 84
  • София
Писмото нали е с обратна разписка ? Има и дата на получаването ?
Значи ще обжалвате и вие.

# 85
Тя няма какво да обжалва - няма процедура по обжалване на обжалването. В случая от НОИ са недоволни от нещо в решението на ТЕЛК, те са страна, защото изплащат обезщетения и пенсии. Той няма друг вариант освен да изчака какво ще решат от НЕЛК, евентуално може допълнителни документи ако има да занесе.

# 86
Ахаа, да стана ми ясно сега. Но няма как да се избегне ходенето до НЕЛК в София?

# 87
Някой от обжалвалите трябва да ти разясни там процедурата - нужно ли е да се явява и да праща документи, мисля че имаше във форума тема за обжалването.

# 88
  • София
Не само документи, ами и трябва да се яви лично на обжалването.
Имам приятелка, на която обжалваха решението на ТЕЛК. Отиде  на НЕЛК с прилежащите документи, мина прегледи при специалистите там / аз бях с нея при цялата процедура/ и си получи полагащите и проценти инвалидност. Да може дълго да си ги ползва.

# 89
  • Ænima/Albuquerque
Момичета, извинявам се, че така прекъсвам темата.

Преди празниците ръката откъм оперираната гърда ми се беше подула доста, чак гривната ми стискаше на китката. Отдадох го на факта, че у нас сме в ремонт на кухнята и доста се натоварвам - боядисвам, шлайфам, мъкна разни неща насам-натам, влачих багажи, раници, хиляди глупости. Миналата седмица показах на онколожката ръката и обясних какво се случва, тя прецени, че е от натоварването и евентуално от смяната на времето. 
Усещането е, като опъната жилка около сгъвката на лакътя. Нито веднъж досега не ме е боляла и не ми се е подувала ръката.

Идеи?

Общи условия

Активация на акаунт