Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 44

• 127 658
  • 824
  •   1
Отговори
# 780
Извинявам се, че пиша тук, а не в "алтернативна медицина", но не открих подходяща тема, в която да задам въпроса си.
Въпросът ми е има ли хора, включили в менюто си големи количества продукти, богати на витамин B17 (амигдалин) и ако някой е на такъв режим - как е повлиял той на здравословното му състояние.
Благодаря предварително на решилите да споделят опит.
Приятен ден!

# 781
Хранене с джънк,  пиене на много кока кола и други безалкохолни съдържащи какво ли не,  пържена храна, много сладкиши, липса на спорт и обездвижване, килограми в повечко, недоспиване, много кафе, цигари. Сигурно има и друго, но вече не се сещам.
В момента се опитвам да променя доста от тези неща, но не знам колко ще е успешно и изобщо дали не е малко след дъжд качулка. Спрях цигарите и некачествената храна, започнах да спортувам и се надявам да сваля излишните килограми.

За здравословен живот освен това е необходимо употреба на алкална вода, овладяване на дистреса, блокиране на скеноестрогените.
Допълнително за отслабване е необходимо соу палмето при високи андрогени, хром пиколинат при влечение към сладки храни,  употреба на храна само с нисък гликемичен индекс, плодове и зеленчуци – само с нисък гликемичен индекс, намаляване на хляба, сутрин, обед и вечер задължително протеини.

# 782
Хайде стига вече с тия глупости като предходния пост че започвам леееко да се изнервям.Майка ми след две срещи с рака само алкална вода е пила е е следила гликемичния индекс....Жива и що годе здрава си е на 77 години.А се е хранила с квото намери,така че...други фактори влияят явно.

# 783
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичетата, които са оперирани в Коц Пловдив и са правили повторна хистология: от къде можем да си вземем блокчетата - Патологията ли? Ако имате и някакво име за връзка, ще е супер! И някой знае ли колко време се пазят? Само лично взимане ли е възможно?
Много благодаря!

Здраве за всички!

Mokka8, аз съм оперирана 2 пъти в КОЦ Пловдив. Вторият път юни 2015, и 2-та пъти си вземах блокчетата със стъклата от бараките, където са ехографите. Имах много неприятна сцена с тогавашната лекарка, защото ми бяха объркали всичко- и ХЕР-а, и хормоните и даже ми бяха взели 50 лв. депозит, докато ги върна.  Аз категорично отказах да ги върна, защото резултатите бяха коренно различни от техните и си поисках депозита. Отказаха и се наложи за ги докладвам  в Агенция медицински одит като въпросната д-р Пиргова отнесе административно наказание. Та така, вземи си ги и задължително ревизия на техните резултати, впредвид и компетенциите на д-р Петко Маслев.
Блокчетата се съхраняват 10 години. при тях по стандарт.

# 784
Рейн, само кайсиеви ядки ям понякога, но моя близка пиеше Б17 от Англия, извлечено от костилката, не беше евтино, но то не й помогна за съжаление. Не знам в какви дози го пиеше, но купуваше и триактал, и куркумин и какви ли не боклуци за големи суми, но нищо не проработи. Имаше р на дебелото черво, след 11 химии, някакви по 48 часа бяха, уж всичко беше наред, но уви..
Не съм против добавките, напротив, но разни магии, дето се продават в интернет, пелини,белини и др.боклуци не бих купила.
Сега обаче мисля дс взема маслото от кимион, Имун модулатора и вит.Ц с удължено освобождаване, скоро не съм пила нищо,само пробиотици.
Файтър, кажи кои плодове са ок- сини сливи, нектарини, лимони ям напоследък, но захарта ми е на горна граница, трябва да ги спра явно. Нищо друго сладко не ям.

# 785
Дами, къде носите проби за хистология в София, каква е цената?

# 786
  • София
Носила съм в Сити клиник, около 200 лв платих за няколко показателя.

# 787
  • София
Здравейте дами!
Четох, четох и никъде не намерих отговора на един въпрос, който ме занимава от известно време.
Настъпи моментът, в който нямам право да получавам протоколи за хормонално лечение. Минаха 5-те години, изпих си количеството. И се питам - АМИ СЕГА???
Някак се страхувам да ги спра, а си давам сметка, че те просто ме разбиха като физика. Болят ме всички стави и мускули! Дори последния път, когато писах тук, се оказа, че болежката е от мускул?!?! newsm78
Та питането ми е към по-възрастните "коллежки", моля за съвет - как да постъпя!
Аримидекс-ът струва 78 лв. /цена извън здравната каса/. Не е невъзможна, защото още работя, но докога...
Гонят ме разни страхове. А от този Аримидекс ми окапа косата, имам болки в стави и мускули, които се дължат може би и на ЕГН-то.
Споделете моля Вашия опит. Sad

# 788
  • В царството на игрите:)
Здравейте дами!
Четох, четох и никъде не намерих отговора на един въпрос, който ме занимава от известно време.
Настъпи моментът, в който нямам право да получавам протоколи за хормонално лечение. Минаха 5-те години, изпих си количеството. И се питам - АМИ СЕГА???
Някак се страхувам да ги спра, а си давам сметка, че те просто ме разбиха като физика. Болят ме всички стави и мускули! Дори последния път, когато писах тук, се оказа, че болежката е от мускул?!?! newsm78
Та питането ми е към по-възрастните "коллежки", моля за съвет - как да постъпя!
Аримидекс-ът струва 78 лв. /цена извън здравната каса/. Не е невъзможна, защото още работя, но докога...
Гонят ме разни страхове. А от този Аримидекс ми окапа косата, имам болки в стави и мускули, които се дължат може би и на ЕГН-то.
Споделете моля Вашия опит. Sad
Зара, мен този въпос ме терзаеше дълго време. Голяма част от по - старите "колежки" отдавна забравиха, че са били на лечение. На някои им дойде и цикъла и си водят нормален живот. Аз  бях на хормонална терапия 7 г. и 8 м. Спрях Нолвадекса преди месец. И мен ме е страх , но все някога трябваше да се случи. Сега разбрах, че официално хормоналната терапия и станала 7 г., защото за 10 годишна нямало достатъчно данни, че е ок. На твое място бих попила още година лекарствата.. Peace

# 789
  • София

Milmich, явно в моя случай е 5 години /вероятно се има предвид възрастта и самото лекарство/, защото последния път лекарката брои, брои и ми даде протокол за 3 месеца, т.е. да ги взимам точно 5 години. И я попитах дали да не продължавам да ги пия без протокол, а тя ми каза: "Е, колко още да ги пиете, година-две, а и те имат своите нежелани реакции. Аз наистина вече съм с много болки в кръста /дори си взех съдомиялна/, сковавам се, болят ме ставите на коленете и каквото се сетиш. Беше ми по-удобно да отдавам проблемите на възрастта, но не мога да игнорирам и лекарството. Аз съм на 64 почти. Утре ще се срещна и с д-р Кръстева, да чуя тя какво ще ми каже.
Хубава вечер на теб и всички във форума.  Peace

# 790
  • Cherven Bryag
Пия четвърта година, и 4 пъти сменях хормон и последно съм на зеукипра. Питах моята лекарка да ги спра изобщо малко по рано, но тя ми отговори, че по европески стандарти даже предлагат 7год период. И аз увиснах....ще ми се да ги захвърля, но уви... newsm78 newsm78 newsm78

# 791
  • София
Зара, от мен по-стара няма тук.
Не намирам думите ... Първата хормонална терапия я спрях сама след петата година.
Последната , по съвета на лекарите беше 6 години. Умирах и умирам от болки в скелета. И пак реших да спра. И така. 25 години лекувам рак, сега се чудя как да се спася от болки. Като, че ли да бях спряла лечението и каквото да става.
Не ми е много позитивен поста, моля за извинение.
За десет години, за първи път.

# 792
  • София
Здравей, Хули!
От това, което си написала разбирам, че след като си ги спряла след петата година, си имала рецидив. Или нещо не съм те разбрала правилно.
Аз през пролетта, на излизане от диспансера, бях застигната от една жена, която ми говореше през сълзи /без да я питам/, че преди година спряла пълния петгодишен курс на хормонотерапията, и ето че й открили бучка на другата гърда. Беше тръгнала да си организира операцията. От тогава си бия главата в стената от въпросителни.  Thinking През повечето време си живея като здрав човек. Защото ние всъщност сме здрави, нали?
Със сигурност на никоя от нас не й се иска да се повтори "купона", толкова добре познат вече, но ...  Sick
А ние с теб Хули, май сме най-каки тук, така че може би болежките да са и от ЕГН-то. Знае ли се? Crazy
Съжалявам, ако съм нарушила оптимистичния тон във форума, но нали знаете как е... Когато човек предстои да вземе някакво решение, предпочита да не е сам с него. Но аз, след като прочетох твоя пост, реших - утре отивам в аптеката, никаква д-р Кръстева. Докогато, дотогава! Praynig А мъжа ми иска да се разходим до Испания за малко - аз и разходка! Боже! Едва се влача. Ако ме видите, не ми личи, защото се стягам.
Хубава вечер момичета.

# 793
  • София
А не може ли да се консултираш и с друг онколог? Аз пък, съвсем в началото съм, но преди да ги почна, преговарях да взимам лекарствата по-малко от 5 години, че като чета страничните ефекти... Всички обаче ми отговаряха, че последните тенденции са дори за 7 и за 10 години, и че сигурно после ще ми удължат 5 години. Хирургът ми каза, че това вече е стандарт в Европа и Щатите, така че чакаме и у нас да се приложи скоро.

# 794
  • София
А не може ли да се консултираш и с друг онколог? Аз пък, съвсем в началото съм, но преди да ги почна, преговарях да взимам лекарствата по-малко от 5 години, че като чета страничните ефекти... Всички обаче ми отговаряха, че последните тенденции са дори за 7 и за 10 години, и че сигурно после ще ми удължат 5 години. Хирургът ми каза, че това вече е стандарт в Европа и Щатите, така че чакаме и у нас да се приложи скоро.

Факт е, че още не е удължен. Поне не с протоколи. А иначе да си ги купувам няма никакъв проблем. Цената скача с 30-тина лева, но когато говорим за ЖИВОТ, цената не може да е проблем.
Аз също си мисля за една консултация, макар че през последния месец си ги купих без протокола. Простоне се реших да ги спра. Най-вероятно утре ще си ги купя...

Общи условия

Активация на акаунт