ПРИЕМ НА ЕСКАПЕЛЕ

• 3 405
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, на 17 години съм( почти 18). Водя сексуален живот, но преди 18 дена презарватива ни се скъса, веднага на следващия ден пих ЕСКАПЕЛ. На 6-тия ден след приема му имах леко като кървене,което беше кафяво и кремообразно и само зацапваше. Направих си 3 теста за бременност,като спазвах указанията,но бяха отрицателни. Не мога да им имам голямо доверие на тези тестове,както и на хапчето. Четох на много места,че кафеникавото течение може да е признак за ранна бременност.Но е и възможно от промянта в климата,тогава бях в Лондон и като се прибрах започна това кафеникаво течение.От 2-3 дни имам напрегнати зърна,нямам умора,главоболие,болки в кръста нито гадене. Случи ми се само да ми се яде много,но беше на моменти. Цикълът трябва да ми дойде утре (17.03.2017), и се чудя се дали тези напрегнати гърди и на моменти зверски глад не са признаци и за пред цикъл. Възможно ли е това кафеникаво течение да е предизвикано от приема на Ескапел? След това кафеникаво течение трябва ли да ми дойде редовния цикъл? Има ли вероятност да съм бременна? Да си направя ли кръвен тест за бременност? Много ми е притеснено и не знам какво да правя. Много бих се радвала ако ми дадете накакъв съвет и да ми отговорите на въпросите. Нова съм тук и не знам как се процедира много. baby_neutral Sad Embarassed Confused

# 1
Възможно е. Такава хормонална бомба са тези хапчета за спешна контрацепция, че обикновено на организма му трябват месеци, за да си възстанови нормалното състояние. Всичко описано от теб най-вероятно се дължи на разбърканите хормони.

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 00:43 от ice_sparky

# 2
Да, възможно е няколко месеца да ти закъснява или подранява цикълът заради ескапела, без да си бременна. Нямало е никакъв смисъл да си правиш тест за бременност преди цикълът да ти е закъснял с поне 5 дни (не може да отчете нищо преди това), но имай предвид, че дори и да не ти дойде утре цикълът, пак не е задължително да си бременна. Напълно е възможно, даже е много вероятно кървенето да ти е било заради хапчето. Ако не ти дойде още седмица след датата, тогава може да направиш тест за бременност. Ако ти дойде и е като нормален цикъл (достатъчно обилен), едва ли си бременна, при условие, че ти е дошъл цикълът и си пила ескапел.

# 3
Да, възможно е няколко месеца да ти закъснява или подранява цикълът заради ескапела, без да си бременна. Нямало е никакъв смисъл да си правиш тест за бременност преди цикълът да ти е закъснял с поне 5 дни (не може да отчете нищо преди това), но имай предвид, че дори и да не ти дойде утре цикълът, пак не е задължително да си бременна. Напълно е възможно, даже е много вероятно кървенето да ти е било заради хапчето. Ако не ти дойде още седмица след датата, тогава може да направиш тест за бременност. Ако ти дойде и е като нормален цикъл (достатъчно обилен), едва ли си бременна, при условие, че ти е дошъл цикълът и си пила ескапел.

Здравейте,благодаря за отговоря Ви. Да си направя ли все пак кръвен тест за да съм напълно сигурна,че няма нищо?

# 4
Възможно е. Такава хормонална бомба са тези хапчета за спешна контрацепция, че обикновено на организма му трябват месеци, за да си възстанови нормалното състояние. Всичко описано от теб най-вероятно се дължи на разбърканите хормони.
Силно се надявам всичко да е от хапчето, че не ми се мисли какво ще става ако съм бременна. Много ме притеснява това,че съм с малко наднормено тегло и хапчето може да не е подействало, понеже има таква вероятност.. Confused

# 5
Ами, според мен няма нужда да си правиш. Ако много ти закъснее менструацията спрямо обичайното, тогава можеш да мислиш за кръвен тест, просто за да си спокойна, ако обикновеният тест е бил отрицателен. Но на теб още дори не ти е дошло, нямаш никакво закъснение все още.

# 6
Ами, според мен няма нужда да си правиш. Ако много ти закъснее менструацията спрямо обичайното, тогава можеш да мислиш за кръвен тест, просто за да си спокойна, ако обикновеният тест е бил отрицателен. Но на теб още дори не ти е дошло, нямаш никакво закъснение все още.
А възможно ли е цикълът ми да не дойде заради това кафеникаво течение? Проблема е че след около седмица заминавам за постоянно в Англия, а там освен обикновен тест друг няма как да си направя, без да имам личен лекар и т.н. Ако направя кръвния тест тези дни дали ще отчете нещо, как мислите?

# 7
Ще ти дойде цикълът, ако не си бременна, проблемът е, че заради ескапела може да закъснее много - аз съм имала и закъснение 3 седмици. Сега прочетох за кръвния тест, че не съм правила - може да отчете бременност около 11 дни след овулация. Значи вече можеш да си направиш такъв и да отчете. Но ако утре (всъщност вече е днес) ти дойде цикълът, почти 100% не си бременна и нямаш нужда от тестове.

п.п. Доколкото сметнах, преди 18-19 дена (когато си правила секс) е малко вероятно да си била в овулация, щом сега очакваш да ти дойде, съответно вероятността за забременяване не е много голяма, дори и без хапче.

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 01:34 от кукумицинка

# 8
Ще ти дойде цикълът, ако не си бременна, проблемът е, че заради ескапела може да закъснее много - аз съм имала и закъснение 3 седмици. Сега прочетох за кръвния тест, че не съм правила - може да отчете бременност около 11 дни след овулация. Значи вече можеш да си направиш такъв и да отчете. Но ако утре (всъщност вече е днес) ти дойде цикълът, почти 100% не си бременна и нямаш нужда от тестове.

п.п. Доколкото сметнах, преди 18-19 дена (когато си правила секс) е малко вероятно да си била в овулация, щом сега очакваш да ти дойде, съответно вероятността за забременяване не е много голяма, дори и без хапче.
Не знам до колко мога да се доверя на менструалното ми календарче на телефона,но използвам него и винаги ми отчита точно идването на следващия цикъл. Белята стана на 26.02,когато според календара беше "плодороден прозорец, шанс за бременност- средно". Овулацията ми показваше че трябва да е на 03.03. И поради този среден шанс също се притеснявам да не би да има нещо. Но все пак мисля да направя този кръвен тест, нищо не губя, но поне ще съм по-спокойна и сигурна.

# 9
За всеки случай направете кръвен тест за бременност, за да сте най спокойна, ако той е отрицателен не сте бременна и всичко е от приема на Естапел  Peace

# 10
За всеки случай направете кръвен тест за бременност, за да сте най спокойна, ако той е отрицателен не сте бременна и всичко е от приема на Естапел  Peace
Здравейте, и аз мисля да го направя кръвния тест. Не съм сигурна кога обаче да го направя, чудя се дали да е днес, защото цикъла все още не ми е дошъл или да изчакам до понеделник да видя дали ще ми дойде.

Общи условия

Активация на акаунт