Хайде слънце да пече, а ние вече с бебчета да сме в ръце - Тема 14

• 57 844
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря на Фрозенка и Таня за отговорите за млякото, правя по 60 мл., както казвате. Бебчо пак се буди на около 3 часа, тази нощ за пръв път поспах най-много - 2 пъти по близо 4 часа Crazy

# 391
И аз като Лили, проверявала съм гърдите преди да родя, нищо. На четвъртия ден сега бяха пълни. И аз имах едни корички-точки по зърната, не знам какво е.
Със сина ми имах коластра от 5-6 месец бременна някъде.

# 392
  • София
Засъхнала коластра са коричките по зърната Peace
Аз вече започнах да мириша на мляко, усещам го. Когато съм стояла повечко време с едни дрехи, при свалянето на сутиена, го усещам. Не харесвам тази миризма. Бебетата я обожават, но аз винаги съм я мразела. Нито къпането, нито клепането с млека и парфюми помагат, само по-зле става. Просто трябва да се изтърпи.

# 393
Белинда, браво за новините от прегледа на твоя малкия козуначко, ама нека си поседи още малко на топло.  Grinning
Искам да питам за раждалите без екип, мислите ли, че това е имало отражение към отношението към вас в болниците. На мен не ми е за парите, аз ако съм секцио ще съм и в частна болница, понеже и преди съм казвала, моята лекарка, която ме следи и й имам доверие, прави само секцио. Така че не е до това, просто си мисля, че има смисъл да избереш екип за доктор, който познаваш, следил те е до някаква степен и му имаш доверие. Моята кифла се върти, беше напречно, сега е с главата надолу, как ще застане още не се знае. Аз реално и да отида при някой доктор, който после да избера за раждане, един-два пъти на преглед не ми се вижда много смислено, вече съм в 36 г.с., в петък пак съм на преглед ще я видим как ще седи тогава, силно се надявам да застане за нормално.

# 394
Purple аз не съм съгласна да избера доктора,който ме е виждал две три пъти.
До последно не исках избор на АГ,казвах си в частна болница съм, имам наблюдения върху всички доктори и всички са добри,но като се влушиха тоновете на бебо моето АГ тъкмо свършваше смяна и ми каза или да избера него или който се падне на смяна той да реши какво ще правим.Само защото имах доверие на моето АГ и щях да съм спокойна в неговите ръце го избрах,исках всичко да приключи колкото се може по-бързо.Когато легнах на масата си представих,че друг ме оперира,побиха ме тръпки,ако щеш вярвай.  Tired

# 395
Хаааай  Grinning минавам само да кажа, че още 3 мами от ФБ групата родиха днес. 2 от тях май не са активни тук, но третата е..
Щв оставя сама да се похвали.  Laughing
Бебевалеееееж  baby_neutral

# 396
  • София
Аз бих избрала екип, дори и в последния месец. Раждането при когото се падне на смяна е на късмет - може да се паднеш при страхотни хора и да не усетиш никаква разлика, може и да получиш отношение, от което не остават много приятни спомени. Ще ми се да вярвам, че втория вариант е все по-рядко срещан в последните години, след цялата гласност, която се даде на протичането на раждането като процес, но само до преди няколко години имаше фрапиращи случаи на грубост и неглижиране нуждите на раждащата. Не говоря за живото застрашаващи неща, а просто за действия, ако щеш думи, които ти скапват изживяването. А пък за мен е важно да ми е комфортно душевно, тогава по-лесно се мобилизирам и си върша работата както трябва. Искам хубави спомени от раждането, доколкото е възможно. Затова бих избрала екип - имам определени очаквания и мога да предявявам претенции, защото съм си платила да се съобразяват с мен, стига това да не застрашава и моето, и на бебето здраве. Би трябвало това да е така при всички случаи - със и без избран екип, но всички знаем, че на практика не е.

Обидена съм ви Crossing Arms За след Великден никой няма да остане Simple Smile

# 397
Белинда, аз съм за 14-ти април и май ще си дочакам термина.. че нито контракции днес се видяха, нито разкритие..  Thinking а ми се иска оща с идванвто на април да родя. Joy на 1-ви април, вй така, на майтап  hahaha

# 398
Аз съм със смесени чувства- хем искам да излиза, хем се страхувам от предстоящото. Иначе съм 23.04 термин. Вече ми тежи и ме опъва много, всички ме дразнят - като не съм си вдигала телефона изтръпвали и си мислили, че раждам, а държа да кажа, че не съм била никога от хората, които редовно си дигат телефона.
Аз съм се уверила, че здравеопазването ни е бизнес и за това ще си избера моя доктор, имам му доверие и съм спокойна с него.
Аз днес приключих с амбалажа на Щурчо, вече всичко си има и е изпран и изгладен.

# 399
Уж спокойно и изведнъж като почнат да се сипят бебе след бебе  Joy
На всички мами честити бебчета!
Мене тая неизвестност ме напряга много да не знам как ще раждам, тъкмо се бях настроила за секцио и айде сега може и да си застане, което разбира се аз предпочитам. Ще чакам и тази седмица пък да видим. Но ако съм нормално, значи поръчвам си след Великден, то бива и да не мога да си хапна като хората. Не че някой ще ме слуша де, но не пречи да си кажа.
Благодаря ви за мненията, момичета. Моите съмнения са точно заради всичко, което се случва по нашите болници.

# 400
  • София
А, мен ако питаш, ако сме родили, по-голям шанс има да си хапнем като хората, че сега стомахът ми не знам къде е, ама не е там, дето си е по принцип Laughing Но ми се ще да си направя празника на децата, да им изпека козунаци, да си боядисаме яйчица...Че ако остане на мъжа ми, ще рисуват сурови яйца с флумастер и ще посрещнат празника с кифла с мармалад...

# 401
Хах. . Белинда, поне знаем,че гладни няма да останат.

# 402
Аз пък искам за празника да сме си в нас вече с бебка, но едва ли някой ще се навие да я изкара 20 дни по-рано. Датата ми е след празника, което е цяла седмица разлика - хем е малко, хем пък може да е важна точно тази седмица.

# 403
Аз четох в библиотеката за кърменето, която Белинда ни сподели, че нямало основания за ограничения на различни храни при кърмене - нито била доказана връзката между газообразуващи храни и колики, нито шоколад и алергии. Единствено за алкохола се потвърждавало, че бебето суче по-малко, ако си пила алкохол. А даже чесънът явно им харесвал и сучели повече  Grinning Мамите с опит - какво мислите по въпроса?

# 404
  • Пловдив
...
Вече ми тежи и ме опъва много, всички ме дразнят - като не съм си вдигала телефона изтръпвали и си мислили, че раждам, а държа да кажа, че не съм била никога от хората, които редовно си дигат телефона.
...

Не си сама. Вече вдигам и вместо "Ало" казвам "Не съм родила още"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт