Хайде слънце да пече, а ние вече с бебчета да сме в ръце - Тема 14

• 57 797
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, момичета. От вчера сме си вкъщи с малката - върна си теглото от раждането (2220) и ни пуснаха. Много странен режим - по цял ден спи, будя я на сила да я нахраня, а нощем не ни оставя да мигнем - ту рев, ту скимтене, ту внимание търси. Отделно аз се цедя на всеки 2-3 часа, включотелно нощем, за да не ми спре кърмата, а тя вече чувствително намаля... Свързах се с консултантката Хедра и в четвъртък ще ни посети - дано да помогне, че това хранене от шише е голям зор  Praynig Още не знам как можем да си позволим да излезем на разходка с нея - как се стерилизира навън, приготвя мляко, стопля...  newsm78 Ако ще сме така, ще се наложи да се науча  Cry Утре ще ни посети и педиатърката вкъщи - дано всичко да мине гладко.
Вчера и мен като ме удари един пристъп на депресия и като ревнах мъжът ми едвам ме успокои. Супер виновна се почувствах за всичко - че я родих толкова мъничка, че не може да суче, че не иска да яде и какво ли още не  Cry Днес съм по-оптимистично настроена, дано не изпадам пак в такава дупка...
На всички мами 2в1 пожелавам леки последни дни бременност - коремът хич не ми липсва, честно казано Wink
А на мамите с бебчета - споделяйте и вие как сте, да си обсъждаме тревогите...

# 616
Марти, добре, че сподели да ти се скараме! Какви са тези мисли, какви са тия обвинения? Ти толкова геройски се мъчи с пустата токсоплазмоза, какви ли не лекарски мнения не чу.  Hug
Това ти е от хормоните. Излязоха ли изследванията на бебка?
За секса си предпочитам предишния, ние не бяхме и кой знае колко активни де, но нещо не ми беше като по принцип. Сега след толкова много суша, верно ще се чувствам все едно ми е за първи път, тъкмо и ММ ще ми стане първият  Joy

# 617
Естественото раждане си боли и ме беше страх малко от предстоящото второ за мен, но въпреки това не се бях и замисляла за секцио. Днес обаче и моят АГ ми препоръча (три пъти ми го повтори човекът)  да съм секцио, т.к. като съм слаба, а бебето голямо и е по-добре да не рискувам. Днес всички показания на бебо бяха извън нормите на неговия апарат, та не ми остава друго освен да звъня в болницата да се разбера с тях. Най ме е страх, че възстановителният период е по-дълъг, а при нормално на втория ден принципно си пушка.

Марти, след първото раждане, като се прибрахме, също ми се ревеше от страх дали ще се справя. Съвсем нормални са тези емоции, всичко ще е наред. Освен това очакваш педиатъра и консултант по кърмене - та ти правиш всичко, за да се получат нещата. Успех, вярвай, че ще стане!

# 618
  • Бургас
Естественото раждане си боли и ме беше страх малко от предстоящото второ за мен, но въпреки това не се бях и замисляла за секцио. Днес обаче и моят АГ ми препоръча (три пъти ми го повтори човекът)  да съм секцио, т.к. като съм слаба, а бебето голямо и е по-добре да не рискувам. Днес всички показания на бебо бяха извън нормите на неговия апарат, та не ми остава друго освен да звъня в болницата да се разбера с тях. Най ме е страх, че възстановителният период е по-дълъг, а при нормално на втория ден принципно си пушка.
Пушка ли?! Не е много сигурно. Всичко е субективно. На мен ми се разпраха всички дупки от нормалното раждане . Цяла седмица бях като инвалид, а като ги гледах тези със секцио как се разхождаха като пичове на третия ден, на моменти направо се чудех дали не сгреших, че родих нормално. Да не говорим, че тези със секцио ги обгрижват и им дават обезболяващи под всякаква форма, а аз виех от болка първата вечер след раждането с разцепен задник и след няколко молби получих само един кьорав парацетамол.

# 619
Аз също мисля като Мис. То ако имаше универсална рецепта щеше да е супер, но всичко е много индивидуално и зависи от много неща. Най-важното е, че се забравя, след като хората се навиват за второ, трето и ... Joy

# 620
Мда, Мис, наистина всеки случай е индивидуален. Надявам се, че вече си добре и нямаш болки  bouquet

# 621
Милата Мис, душа, по-добре ли си сега? Става ли по-добре. Стана ми смешно с тоя кьорав парацетамол, мен тук след секциото /а и по време на контракциите преди операцията/ ме обезболяваха с по два парацетамола. Да, след секцио с працетамол. Ама явно е пласибо ефект, защото ми помагаше, уж. Аа, един единствен път ми дадоха да изпия една спринцовка с нещо, казаха, че било морфин.

Марти, не се обвинявай, дай воля на чуствата си. Да се чустваш тъжна и леко депресирана дори си е нормална хормонална реакция на тялото ти, няма нищо срамно. И аз имах един ден, някъде червърти-пети, си цинкях и се чудех ккво не мо е наред, ама се стегнах. А и сега тепърва ти предстоят безсънни нощи, така че се подготви за още подтиснато настроение. Но както в добрата стара притча помни, че "и това ще мине". Най-добрите дни тепърва предстоят.  Hug

# 622
  • Пловдив
Мис,колко часа след тези 6см.роди? И аз като опитна с две нормални раждания и сега секцио мисля като Юлето.След първото близо месец не можех да седна,а сега зора беше само с раздвижването и то не чак толкова.Уж се притеснявах,че възстановяването е по-бавно и няма кой да помага,но си се справям перфектно.

# 623
Кати, а твоите деца големи ли са? Дъщеря ми е на две и трябва да я вдигам, но предполагам това е бял кахър.

# 624
  • Бургас
Не искам да плаша никого. Не е нужно нормалното раждане да е като моето. Реално при  мен драмата идваше от обострени хемороиди и заради тях се и наложи епизиотомия.
Кати, някъде час и половина след това

# 625
  • София
Да, действително, и аз мога да потвърдя, че ако няма усложнения на нормалното раждане, налагащи шиене, буквално след няколко часа си в съвсем нормално състояние. Аз се къпах и подскачах по едни стълби, чак една санитарка ми се скара, че не било добре, че можело да ми стане лошо и пр. Това първия път. Втория се освестих чак на другия ден. Нямах болки, но бях доста уморена Tired

# 626
  • София
Добро утро!
Борис се пробужда и скоро го чакам да започне да търси да яде.
Вчера бяхме на първата детска консултация,от 7 март досега е качил 1 кг и е пораснал с 8 см.Днес ще идва вкъщи и другия педиатър,който основно се грижи за него и ще ми покаже и каква гимнастика да му правя.
 Опа ... после ще ви чета,че май ме викат  Mr. Green

# 627
Секс, секс, секс. . .защо е толкова страхлив ММ, от 8ми март насам не ми пуска, страх го било! Подкрепям фрозенка, че бремения секс е невероятен.
 Марти, ще се справите, няма страшно. Тъкмо четох в една книга нещо като съвети на тази консултантка.
Браво на Борис, виж колко добре си расте.

# 628
Нана, и мм на предните пости се опита да не ми пуска и се наложи да го изнасиля. Аз съм голям чешит - може месец да не правя нищо, но като реша, че искам сега и край, трябва да стане. Тази седмица ме е страх, че имам мн контракции, но вечерта преди секциото ще го налазя за последно.

# 629
  • Варна
Чета ви и се чудя,как мъжете ви не искат секс CrazyМоя пък,ако го оставя ще ме налазва всяка вечер.При нас аз съм по-страхливата.Беше ме страх да не родя преждевременно и до скоро се дърпах. Mr. Green
Бях днес на лекар,каза че ако до 10.04 не съм родила,ще ми предизвика раждане.На 7 ме вика пак,тогава ще реши кога,може и още на 7.Шийката била поомекнала каквото и да значи,разкритие не каза като см нищо.Ох,страх ме е..  Tired

Общи условия

Активация на акаунт