Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 608
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Хубаво е като има добри новини. Браво за резултатите на всички и само такива да има до края!

# 331
  • Велико Търново
Все добри новини днес - да продължава и за напред все така!!!  Като ме изпишат ще ида на преглед, пък дано се покаже какво е , ако не на ФМ. Препоръчвам  книгата на д-р Харви Карп - Най-щастливото бебе. Малка част съм прочела от нея, но ми е много интересна

# 332
Зарадвахте ме с положителните новини. И аз да се похваля от вчера усещам бебчо. Много е игрив. Сега знам ,че е добре.
 АГ-то каза ФК да я пия до 20 сед. и витамините(с ФК са) докато свършат. Наложи се да купя още 1 опаковка,та и те ще отидат до 18-19сед.

# 333
Започнахте ли да купувате неща вече, аз мисля от средата на месеца да почна малко по малко да купувам че голям мерак имам, мисля също че ще е добре да направим един списък с необходимите неща за бебо за такива като мен които ще им е за първи път ...и да ви се оплача свекървата взела чинийка, чашка и лъжичка за бебето и щяла да купува малко по малко неща за бебо, та категорично и казах че нищо не искам и че няма да ги взема нещата които  ще вземе

# 334
Адри́ , радвам се за отличните резултати. Може да си отдъхнете вече.

Аз също четох "Какво те чака, когато чакаш дете" и на др Спок "Най-важното за бременността" с първата бременност. Ходих и на лекции за бъдещи родители, които ми бяха много полезни. 

# 335
  • София
Здравейте, бъдещи септемврийски майчета  bouquet
Виждам, че съм изостанала с около 4 теми, но имам амбицията да наваксам, за да сверя информация, да науча нова и да се запозная с колкото се може повече от вашите мнения, вълнения и емоции Simple Smile Терминът ми е на 26 септември и според стандартните изчисления съм в 14 г.с. + 3 дни, въпреки че на прегледите бебо винаги е с 3-4 дни напред. Моята лекарка ми обясни, че това се дължи на по-краткия ми месечен цикъл - обикновено ми идва на 25-26 дни. До момента съм направила БХС, а днес си записах час за ФМ при доц.Томова - на 10 май. Ранна морфология не съм правила, по препоръка на лекарката ми, така че чак в 19-20 г.с.
Все още ходя на работа, обмислям кога да се оттегля. Малко се колебая с какво ще запълвам времето. Днес бях на първо посещение на йога за бременни - много съм доволна, и мисля да продължавам поне 2 пъти в седмицата да ходя. Ще черпя идеи и от Вас какви други занимания да си измисля. Втора бременност ми е, и понеже първата ми мина основно в притеснения и тревоги, съм решила максимално да се насладя на втората Simple Smile
Поздрави и успех на всички  newsm76

# 336
  • София
Добре дошла, dittany.
Позволени ли са прополки, какво беше? Само това имам в нас, а нещо ме наболява гърлото.

# 337
  • София
Позволени са прополките и аз ги смуках

Момичета, вие мислите ли вече за стая за бебето? Аз съм пред една дилема, нашата спалня е малка, северна и малко шумна, имаме стая, която планираме за детска- по голяма, светла и топла, но се чудя ако там планураме да е бебчо, то ние трябва ""временнно"" да се пренесем там и се чудя как да я обзавеждаме. Вие как процедирате? и да ли се налага таткото да спи отделно в определени моменти, тъй като все пак той ще ходи на работа?

# 338
  • София
За съжаление живеем в гарсониера в момента, та ще сме тримата заедно, поне още 2-3г., докато купим ново жилище. Неприятно, но няма как. А и не мисля, че дори и да живеехме в по-голям апартамент, щях да искам да оставя детето в друга стая в първите няколко месеца.

# 339
  • София
Със сигурност бебето ще е при нас поне първата годинка. Най-налкото, че за мен ще е много по-спокойно и лесно така. Като се буди през нощта предпочитам да не мърдам повече от 1-2 метра. Баткото също спеше при нас, а мъжът ми казваше, че изобщо не ни чува нощем и никога не се будеше. Още повече, че като бебето е близо, плачът е буквално няколко секунди докато стана и го взема.

# 340
Адри много се радвам за хубавите резултати Simple Smile От опит ше кажа,че е много трудно да отделите бебето от началото. То ще е мъчение с кърменето. Моята понякога цокаше през 30мин. А таткото дали ще е при вас бебче ще си покаже. Ако е кротко не е проблем. Във вторник съм на преглед и нямам търпение вече, почти цял месец не съм виждала бебче.

# 341
  • гр. Бургас
ММ си спеше при нас . Вярно имаше моменти първите 3 месеца , когато беше на косъм да се премести в кухнята , но се оказа издръжлив тип . Той милия спи много леко , а аз доста тежко и дълбоко и освен това понякога хъркам , особено ако е пролет и се обостри алергията .... та в повечето случаи , добре че беше той , да чува ,че бебето е будно  Mr. Green

# 342
Ние спим още 3-мата в една стая( дребчо е на 2,8). Това лято  ще му обзаведем стаята и ще го отделим. През първите месеци ММ не винаги се будеше от бебчо. КАкто Адри пише Борко беше до мен и най-малкото мрънкане и аз бях станала да го взема за хранене или успокояване. Лично аз пак така ще процедирам.

# 343
Адри, браво за хубавите новини! Вече може спокойно да се наслаждаваш на бременността без излишни тревоги.

Аз фолиевата киселина я спрях в 12 г.с. Не пия витамини, но правя всичко възможно да се храня здравословно. От време на време прегрешавам, разбира се. Засега съм около 2кг. нагоре, но сякаш са 10.

Бебето категорично ще спи при нас докато се буди нощем. Иначе не е удобно. Спалнята ни е преходна с хола и, ако ММ се буди, ще се мести там, той или аз. Предния път се местеше при каката и то не заради буденето, а понеже докато кърмех бебето и заспивах заедно с него и ММ го беше страх да не ни смачка.
Първият път бебето се будеше максимум до 5-тия м. и си спеше в креватчето при нас. Отделихме я на 2 г. като се преместихме в новото жилище, че преди това живеехме в гарсионера.
Каките ще си спят отделно, но при тях ще има креватче и за бебето.

На работа смятам да си ходя до последно. Първият път заради бъбречни проблеми прекарах почти цялата бременност в болнични и беше ужасно. Пълна скука и безделие. Всички са на работа. Дори и да излезеш или да домакинстваш, през по-голямата част скучаеш. Втория път си ходих на работа до края и се чувствах много добре, сред колеги. Времето минаваше много по-неусетно.

# 344
  • Велико Търново
Iza_bella, и при мен положението е такова, само дето стаята не е малка. Но пък другата стая, която е по-топла и почти безшумна има нужда от доста голям ремонт и и я ползваме като склад :d ремонт категорично толкова голям не ми се прави и с ММ в крайна сметка решихме бебче при нас, а като порасне ще ни помага с обзавеждането на своята стая Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт