Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 601
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Tenderseduser пусках 2 в различни лаборатории нищо не улавя, интересно защото са жълти сутрин после има тук таме някоя нишка.. назонекса го имам и аз нали спомена че е от рода на кортикостероид не те ли е страх да го ползваш? Унг ми предписа подобни но АГ не дава да слагам, при теб как е, не се ли опасяваш за бебче че са от рода на кортикостероидите? Не знам аз нямам идея...

# 361
  • София
Love your smile, аз използвах кортикостероидна паста Тридерм за ушите няколко дни, и лекаря и АГ бяха на мнение,че ако се използва за малък период от няколко дни, няма да навреди.Дано от антибиотика се оправиш.
Адри,много се радвам за резултатите от изследванията  Hug

# 362
Love може да пробваш това https://fitnesinstruktor.com/lek-za-zapushen-nos-pri-bremennost/
 Не съм го пробвала,но щом нямаш бацили може да помогне. Същата бях като тебе както описваш. Взех си маслата и на другия ден вече бях по добре. Още не съм ги смесила. Сега ще ги мажа против стрии.

# 363
Според мен, ако няма доказани бактерии в носния секрет не трябва да се пие АБ.

Аз пък съм с ужасен херпес на устата за втори път тази бременност. За първи път имах херпес в живота си при втората ми бременност в началото и ето сега третата пак. Явно много ми се срива имунитета.

Вчера констатирах, че съм качила още един кг. Чувствам се като слон, а 2-3 кг- са напълно нормални.

Ремонт и ние започваме. Ще правим хола, а децата ще ги местим в по-далечна стая /досега бяха в стая, която е преходна с нашата спалня/. Бебето ще е при нас. Вчера купих една възлгавничка, но харесах доста неща. Количка просто не знам каква да избера. Искам да е 2 в 1 и да е хубава, но не ми се дават близо 1000 лева за количка.

# 364
Добро утро момичета 😊
Noel и на мен ми беше излезнал херпес.Такова нещо не ми се беше появявало от години.Явно на време го хванах и за два-три дни с паста за зъби изгоря.Не посмях да си сложа от кремчетата.
Аз тези дни явно се претоварих с разходки.Все лежах но събота и неделя излязох за няколко часа.Не съм ходила много около час,но вече втори ден ми едно такова тежко и дискомфортно на корема и предпочитам само да лежа за по-сигурно.Нещо много ме стяга и казах на доктора и той ми отговори че е от растежа на матката,но аз и като хапна си мисля че ще спукам по шефовете.Сега ще си чакам прегледа в петък и ще питам дали мога да пътувам.Не съм си виждала баба и дядо от Коледа и се надявам за Великден да отида да ги видя,че са има няма 170км от мен 😯

# 365
  • София
И аз ходя много, даже прекалявам. Имам приложение на телефона, което ми следи изминатите километри, а вчера бяха 9км. Отлабнала съм в краката и дупето, едни здрави и мускулести са ми, но пък придобих форма на тялото като пясъчен часовник. Всичките килограми ми се трупат в зоната около корема, че даже на паласки повечето отиват. Днес ще излизам за по-широки блузи, че не мога да се гледам в огледалото.
Аз обичам всичко да ми е с предварителен график и се оглеждам вече за големите покупки - количка и легло. Поне да си харесам и да знам къде ги има. Някак не ми се дават 1000лв за количка, струва ми се излишно на фона на всички разходи. Обаче пък 2в1/3в1, които да ми изглеждат стабилни и подвижни поне на снимка и да са сравнително бюджетни, май не се намират.

# 366
И на мен честно казано са ми много 1000лв. за количка, обаче повярвайте ми мъча се и не мога да харесам за по-малко... Embarassed

# 367
Момичета на какви колички сте се спрели - 2 в 1 или 3 в 1?

# 368
  • Варна
Аз няма да да взимам нова количка, ще видя нещо втора ръка,без това разходите ще ми бъдат двойни.Каката я носих в слинг ,супер удобно ми беше(количката е продадохме почти нова)....има ли слинг за близнаци?
Така де,мисля този път да се оливам както предишните,и съм си казала ,че преди 7мия месец няма да взимам нищо,не че не ми е мерак....чисто суеверие.

# 369
Barbi вече седмица съм с зинат ами няма кой знае какъв ефект, просто не знам какво е това чудо!
Mim mam 84 благодаря за споделенето видео със сигурност ще пробвам, има една женичка наблизо живее ще я питам за такова масло с тези съставки, тя има био магазин, моля се да има ефект! Утре ще питам лекаря и за нагревки да правя някъде, не знам вече. Да знам че е нормално няма да се вайкам ама знам ли най- ми е за бебето не искам да вредя Sad
Като споменахте афти аз от малка съм нямала, сега хоп и тамън мине една се появи друга..  Tired ебахти каръка, ползвате ли Биозин мама има ли ефект, питах Аг каза да си го купя нещо тая имунна система да я засиля и подсиля.. писна ми чисто  ooooh!

# 370
И аз да си се оплача... Изместиха ми датата за прегледа чак за 21.04 - едва тогава ще разбера пола, евентуално... Понеже термина ми е в края на септември, всички сте мноооого напред от мен (поне така ми изглежда), аз едва преди няколко дни си получих резултатите от първия БХС, но ще трябва да чакам до 21, за да ми ги разчетат. Комбиниран риск за Даун 1:1000, добре ли е? Другото, което ме притеснява е, че в г.с. 14+5 съм над 5 кг. отгоре... Направо не мога да се спра! Дайте съвети... Имам огромен апетит...
Някой беше питал за книга - аз чета "Аз съм бременна" на Мари-Клод Дьолае и много ми харесва - описано е подробно седмица по седмица какво се случва с бебчо и с мама. Има и доста полезни неща за необходимите витамини и т.н. - всичко, което трябва да знаем.

# 371
  • София
Май няма лек за регулиране на апетита - аз лично ям често, но по малко. Храня се сигурно през 3 часа /привиквам за новородено  Laughing / - някакъв плод, салата, оризовки и т.н, но пък и много ходя и изразходвам енергия. Важното е накрая бебетата да са здрави, пък килограми се свалят. Аз преди време бях -15кг за 2 месеца, без да се ограничавам драстично.
Иначе и аз съм за края на септември, сега съм 14+3.  Hug

# 372
  • София
Love_your_Smile и аз съм вече седмица на Зинат, заради бактерии в урината и май пак си имам,не са изчезнали, в сряда пак ще давам урина и вече не знам какво ще ми изпишат.
terry86 ,риска на Даун ти е добър, не се тревожи. Моят термин също е за края на септември - 29.09.17, но реално по- рано ми правят БХС, защото бебето върви с една седмица напред. За килограмите,гледай ако можеш да ядеш повече плодове и зеленчуци.

# 373
До преди две седмици и аз имах страхотен апетит, хранех се през два часа. От 10-тина дни, две седмици апатитът ми изведнъж изчезна. Сега се храня почти насила и нищо не ми се дояжда.
Минаваме през различни периоди, така си го обяснявам.
terry86 , според мен засега 5 гк. не са много. За мен да, защото съм 44 кг. и 160 см. висока, но при по-едри жени дори няма да си личат 5 гк. Следи килограмите и при нужда се консултирай с АГ-то на следващия преглед, но не се тревожи, всеки качва различни килограми.
За протокола аз съм с термин края на септември, но тези дати са само ориентировъчни   Peace

# 374
Teri, Barbi на моята дата 29.09   (моя рожден ден) Crazy супер, да са живи и здрави..
Ще видя утре и ще пиша какво ще каже УНГ-то. За апетит по-добре да имам за расте и бебка  Crazy по-рано бях свалила 5кг. доста се поизплаших.. сега идва лято, великден и все хубави празници.. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт