Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 591
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Кошчето за кола за мен лично е полезна и задължителна покупка и се ползва доста често, особено ако си в голям град и разстоянията са проблем пеша или с количка. Използва се още при изписване на бебето от родилното, след това при водене на редовни и/или извънредни консултации при педиатър и при всяко излизане с колата, което поне при нас се случва често, дори до магазина да отидеш.

# 391
А кошчетата за кола към количките, различни ли са от най-малките бебешки седалки?

Ние бяхме с Maxi Cosi City - модел от 0-13 кг. Децата се возеха в тях почти до година и половина. Тогава вече започнаха да им се показват 2-3 см от главите над седалките и ги сменихме с други. Определено си струва за началото бебешка преносима седалка - това много улеснява, когато бебето заспи в колата - а това в началото се случва често. Най-добре е и ако е съвместима с количката, въпреки че за дълга разходка не е препоръчително да се използват тези седалки.

# 392
Да, същото е. И нашето беше от 0 до 13 кг и возихме малката доста дълго в него, докато можеше вече да пътува повече време седнала. т.е до около годинка е било по спомени. Удобно е да сваляш с него бебето и да го разнясяш. Ние с това кошче я пренасяхме. Нашето обаче не беше съвместимо и с количката ни и не можехме да го ползваме и за разходки с количката, но сигурно и за това е удобно.

# 393
Здравейте и от мен! Прибрах се от преглед, всичко е наред за сега. Но от 3 седмици ме тревожат думите на АГ при ФМ - много ниска плацента. Сега и на ЖК се потвърди. Според моята АГ това не е притеснително, защото с уголемяването на матката и тя се повдигала, но не е много сигурно. Но факта, че е почти плътно до шийката... Ще се тревожа за това след 22 г.с., а сега съм 15. Някоя с подобен проблем?
Миналата бременност качих около 25 кг, но доста похапвах. Сега ми се хапват само салатки и таратор, от 2 дни и сандвичи. Шегувам се с мм, че това бебе ще е вегетарианец, месо хич не ми се яде, даже не мога и да го гледам. Та с килограмите съм си на стартовите, които обаче не са малко.
Започнах все повече да се изморявам, не мога да съм много права. Коремчето започна да личи, вече 2 пъти ми отстъпват място.
Ами това е за сега от мен. Хубав и слънчев ден!

# 394
И аз съм с много ниска плацента - последно ми казаха, че покрива изцяло отвора на цервикалния канал. Но било малко вероятно да остане така. Аз питах дали това е плацента превия и ми казаха, че това може да се каже след 20 седмица. Казаха ми, че е добре кръвоснабдена, което доколкото четох е един от потенциалните проблеми (т.е. да не е добре кръвоснабдена е проблем). Засега мисля да не се тревожа и за това.

На мен още не ми тежи толкова - първите 3 месеца се уморявах повече и си полежавах. Сега по цял ден съм седнала в офиса, за сметка на това вечер не мога да седна - взимам децата от градина, после търчане до парка с двама колоездачи (много са бързи, налага се и да тичам...) и готвенето вкъщи и докато оправим всичко става 22 и заспивам по средата на приказката за лека нощ... Затова пък сутрин в 6 съм вече будна.
Къщата ми е постоянно разхвърляна - и сега не успяваме да приберем всички играчки, дрехите направо от сушилнята, в легена и после ги обличаме - няма време за сгъване и прибиране по шкафове... Не знам с 3 какво чудо ще е Simple Smile Купонът ще е пълен Simple Smile

# 395
Здравейте и от мен! Прибрах се от преглед, всичко е наред за сега. Но от 3 седмици ме тревожат думите на АГ при ФМ - много ниска плацента. Сега и на ЖК се потвърди. Според моята АГ това не е притеснително, защото с уголемяването на матката и тя се повдигала, но не е много сигурно. Но факта, че е почти плътно до шийката... Ще се тревожа за това след 22 г.с., а сега съм 15. Някоя с подобен проблем?

И на мен ми казаха ниска плацента(на 3см от цервикалния канал)  преди три седмици като ходих на междинен преглед.Тогава бях 14г.с.+5.В петък съм на консултация и ще съм в 18г.с. и ще видим дали се е вдигнала по е мъничко.
За килограмите разчитам само на този в кабинета на лекаря.Последно бях на минус 2кг.Забременях 44кг и паднах на 42кг.Ядат ми се само салати и рибка.И аз месо много не мога да гледам.
Една вечер обаче незнайно как ми се отвори апетита.Хапнах си едно хубаво и после имах чувството че ще пукна 😅 От тогава гледам да не прекалявам.
И аз много бързо се изморявам,а за стоене права почти ми е невъзможно.Максимум 15-20мин.След това кръвното ми пада или корема ме стяга страшно и се налага на седна или легна.

# 396
Здравейте момичета, аз малко със закъснение, че съм в една дълга командировка в Русе и Добрич, но да се включа Simple Smile
Адри, честито за хубавите резултати и повече да не те шашкат.
Плами и аз съм с гъбички, ползвах само Низорал крем и за щастие се разминах без вагинални глобули, имах една изписана, но не посмях да я сложа, а и отшумяха. Док каза, че ще лекуваме понататък.
Благодаря и за предложенията за книжките, аз също много заглеждах д-р Спок и д-р Харви Карп, като се върна в Сф ще си купя някоя.
Количката е голямата ми драма, 2в1 или 3в1 ще е ние сме с първо бебче и нямаме нищо, а чисто финансово 2в1 + кошница за кола е по-скъпо. Някак си обаче искам да си ми е новичка количката на бебчо.
За килограмите аз бях 53, което по принцип си ми е малко повечко, сега съм +5 и се чувствам като слон, вие така ли сте, имам чувството, че всичко ми тежи и се изморявам по-бързо. Мале прекалих ...  Heart Eyes
Не се шашкай за килограмите - и аз много се задъхвам напоследък, дори като си вървя по прав път, дето се вика Rolling Eyes Но се успокоих, че не е от килограмите, след като прочетох в тази книжка за бременни "Аз съм бременна", че задъхването е напълно нормално и не са дължи на килограмите. Дължи се на това, че сърцето се налага да изпомпва двойно повече кръв, когато сме бременни. Така че - не се притеснявай  Wink

# 397
клограмите е хубаво да не се качват повече от 12-13 кг при едноплодна бременност, защото повечето килограми натоварват сърдечносъдовата система и това е предпоставка за високо кръвно. Особено пък който стартира с по-високо тегло в началото на бременността трябва много да внимава.

# 398
  • гр. Бургас
Друго нещо, което мисля да вземем е електричекса люлка. Четох хубави отзиви от майки. Преди не съм имала люлка или шезлонг, а са ми споделяли, че бебето си откарва доста време в тях и се забавлява, а ние можем да сготвим спокойно, например или някаква друга работа.

И на мен една приятелка много ми ги хвалеше тези люлки и естествено за баткото си взех (добре ,че беше втора употреба и не толкова скъпа) . Моето хлапе изобщо не я харесваше и си седеше само да заема място като паметник на културата . Най-сполучливата ми покупка от първата бременност се оказа въртележката за кошара (която пак взех втора употреба за същите пари като люкката) . На Fischer Price джунглата . Заспиваше с нея до 1г. и 6м. , като на 10тия месец махнах въртележката и оставих само свирещата лампа .Сега ще си я ползвам и за малкото .

# 399
  • Варна
Sky Dreamer,така ме успокои хахаха,че не съм само аз.....
Не мога да прибера къщата,нищо че едното ми дете е голямо...
А иначе цял ден ходя по глави на кукли и моливи...какво ще става после идея нямам.

# 400
  • Стара Загора
И аз се записвам при Вас дами  bouquet
Аз късничко разбрах, че съм бременна някъде малко след 2-ри месец (имаше някакво кървене и явно съм го объркала с цикъл) и ме притеснява, че си пуших през това време, вече съм ги спряла напълно де, но все пак ми е притеснено.  Rolling Eyes
Първите изследвания минаха, всичко е наред, каза ми даже никакви витамини да не пия, от всичко съм си имала.  Heart Eyes
И аз съм с наднормено тегло, и съответно веднага почвах да качвам, сега се ограничавам доста, дано не се освиня, че  #Crazy
Тамън свалих 30 кг и забременях  Joy

АГ ми каза да пия само едни протеини, защото съм тревопасно, по- късно ще пиша за тях, че имам едни въпроси  bouquet

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 14:17 от crossfade

# 401
Добре дошла crossfade Simple Smile
Не се притеснявай за пушенето, не си знаела .. има ги майки къде си пушат и грам не им пука (аз не съм от тези)   Party
Бях днес при унг-то каза още два дни зинат и го спирам, след това ще пробвам нагревки  Praynig Господи моля те дано ми мине ... някоя пробвала ли е? Дали е безопасно за бебка?
Някоя бе питала за гиназол, аз ги ползвах при предишната бременност  Peace няма страшно..

# 402
Love_your_Smile, била съм на нагревки по повод синузит. Не ми се струва да е опасно за бебето, поне при мен беше единствено нагряване в областта на лицето с една лампа.
Дано се оправиш бързо.

crossfade , добре дошла. Как така си разбрала чак след втория месец Simple Smile, преди това нямало и други симптоми?

# 403
  • Стара Загора
Love_your_Smile , Благодаря ти много Simple Smile  bouquet

mladamama  Благодаря, ами чак после разбрах, че това напрежение в гърдите, изнервеност и т.н. са такива симптоми, първа бременност ми е, даже си мислих, че съм болна от нещо, ама не и бременна  Joy  Даже като отидох на АГ, той ме пита за какво сте тука, и аз му отг. за да разбера дали съм бременна, той в момента в който пусна видео зона, ми заяви "Ама Вие сте много бременна"   Laughing

# 404
  • Велико Търново
Наскоро ми разказаха за случай, в който бъдещата майка разбира за бременността в 6 месец, така че си съвсем навреме :d  Чета ви момичета от вчера и си мисля за кг - аз по принцип съм си с наднормено тегло, но вс изследвания са ми в норма. През последния месец не съм наддавала, но хоп въпреки това имам проблеми . Според мен кантарът не е от значение и това с проблемите при повече кг си е чисто индивидуално. Моя приятелка качи 30 кг при бременността си - първо роди съвсем здраво бебе, второ в момента е по-слаба отколкото забременя...разбира се абсолютно съм привърженик на това, че не трябва да се храним за двама!!! Хапвайте е каквото ви се хапва, почивайте си редовно, без ядове и повече усмивки са най- важните неща за мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт