Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 600
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Май няма лек за регулиране на апетита - аз лично ям често, но по малко. Храня се сигурно през 3 часа /привиквам за новородено  Laughing / - някакъв плод, салата, оризовки и т.н, но пък и много ходя и изразходвам енергия. Важното е накрая бебетата да са здрави, пък килограми се свалят. Аз преди време бях -15кг за 2 месеца, без да се ограничавам драстично.
Иначе и аз съм за края на септември, сега съм 14+3.  Hug
А ти колко качи досега? Аз започнах с 52, а сега съм 57... Cry

# 376
  • София
От 51 на 55кг съм, ама не ги усещам да са толкова много - всичко ми отива на паласки, корем и бюст.

# 377
Здравейте, правих си вагинално изследване и ми показа, че имам гъбички ,предписаха ми Гиназол, но ме е страх да го ползвам,в листовката пише че не се препоръчва при бременност.Моля ви кажете ми ползва ли ли сте го и как се чувствахте.

# 378
Аз от 51 съм 53 сега. Бебчето е добре расте си днес го видях и май ще е момиченце Simple Smile 150 грама е.

# 379
Плами, нали АГ е предписал лекарстворо, трябва да се е съобразил със състоянието ти. Обикновено на листовките пише, че не се ползват от бременни, спокойно. Да се махат бързо гадините.

# 380
Здравейте, правих си вагинално изследване и ми показа, че имам гъбички ,предписаха ми Гиназол, но ме е страх да го ползвам,в листовката пише че не се препоръчва при бременност.Моля ви кажете ми ползва ли ли сте го и как се чувствахте.

аз го ползвах преди 5 дни споко

# 381
Аз няма да да взимам нова количка, ще видя нещо втора ръка,без това разходите ще ми бъдат двойни.Каката я носих в слинг ,супер удобно ми беше(количката е продадохме почти нова)....има ли слинг за близнаци?
Така де,мисля този път да се оливам както предишните,и съм си казала ,че преди 7мия месец няма да взимам нищо,не че не ми е мерак....чисто суеверие.

Има слингове и за близнаци и варианти с 2 кенгура съм виждала, но честно да ти кажа не си го представям Simple Smile Не става за дълги разстояния според мен - най-много до количката и обратно. С близнашките колички предизвикателство са размерите - особено, ако трябва да влиза през асансьор на панелен блок... Ние навремето купихме количката доста рано - на края на 4 месец - просто рано я харесахме и колкото и да гледахме друго не ни допадна. Беше от скъпите, но я взехме от чужбина и ни излезе значително по-евтина. Много бях доволна - за 3 години постоянна употреба, само няколко пъти съм лепила гуми, други повреди не съм имала. Навсякъде съм ходила с нея и ми беше удобна за бутане и за сгъване в колата.

# 382
Здравейте! Вчера бях на преглед- всичко с бебче е добре, около 160 гр. Е и върви 4 дни напред. Пол не видяхме, защото съм имала малко повече подкожни мазнини, така че живот и здраве най-рано след месец ще го разбера, ако не- на фм средата на май. Честно казано излязох доста разочарована от кабинета, защото прегледа мина доста бързо и почти нищо не видях с този коремен ехограф, но здраве да е, важното е, че с Беб всичко е добре: )

# 383
продават се много запазени колички от висок клас и втора употреба и преди съм писала, с първото дете взехме такава, бутахме я около 11 месеца, после детето не искаше да се вози вече и съм повече от доволна, защото ми костваше по около 20 лв. на месец.С останлите 50-60 лв на месец/ колкото би ми струвала една по-скъпа количка/  покривахме памперси и адаптирано мляко. / Сега с близнаците, като видя разни хора по улицата ги питам за количките на които са се спрели и как са направили избора - общо взето проблема е с размерите - я на асансьори, я на касите в магазините, я с прибирането. Аз много държа на първо място да съм независима и да не ми е нужен втори човек за разходките. Жалко, че хубави колички за близнаци втора употреба излизат рядко и може би този път ще се наложи по-голяма инвестиция. За щастие не съм суетна и не ми е толкова  важен външния вид, най- важно е удобството и маневреността.

За херпеси  - Урго за херпеси - прозрачен и ефективен, но трябва да започне да се прилага още при първите симптоми, тогава дори и не излизат. Ползвам го от години, само трябва да му се хване цаката.

# 384

Здравей.Аз съм го ползвала, но преди доста време.Ефектът при мен беше доста краткотраен (около 10 дни без сърбежи), но аз съм с диагноза рецивидираща кандидоза и много малко неща ми действат, а съм ползвала страшно много продукти против тези гадове.
За да се предпазиш донякъде се варди да не ти падне имунитета и гледай да ограничиш сладкото на макс 😊

# 385
Здравейте момичета, аз малко със закъснение, че съм в една дълга командировка в Русе и Добрич, но да се включа Simple Smile
Адри, честито за хубавите резултати и повече да не те шашкат.
Плами и аз съм с гъбички, ползвах само Низорал крем и за щастие се разминах без вагинални глобули, имах една изписана, но не посмях да я сложа, а и отшумяха. Док каза, че ще лекуваме понататък.
Благодаря и за предложенията за книжките, аз също много заглеждах д-р Спок и д-р Харви Карп, като се върна в Сф ще си купя някоя.
Количката е голямата ми драма, 2в1 или 3в1 ще е ние сме с първо бебче и нямаме нищо, а чисто финансово 2в1 + кошница за кола е по-скъпо. Някак си обаче искам да си ми е новичка количката на бебчо.
За килограмите аз бях 53, което по принцип си ми е малко повечко, сега съм +5 и се чувствам като слон, вие така ли сте, имам чувството, че всичко ми тежи и се изморявам по-бързо. Мале прекалих ...  Heart Eyes

# 386
  • Варна
Аз по принцип съм дебеличка,бях качила 3кг,вчера се теглих паднала съм с 1,5 кг...не знам дали е нормално,но определено ще се радвам ако не стана 200кг

# 387
Здравейте,
За меренето на качените килограми правете го само сутрин, като станете от леглото и преди да сте яли и по възможност след тоалетна. Така ще отчетем правилно само качените килограни, а не и какво сме хапвали през деня.
За покупки не мисля още реално да купувам, само планирам и оглеждам разни неща, но определено искам количката да е лека и удобна. Дъщеря ми ползва количка до 9 м възраст, след това не искаше да влезе в нея, направо си проходи. На мен слинг/кенгуру, понеже съм днебна и слаба не ми бяха удобни, много ми тежаха и едвам носех бебето, а то не беше от пълничките, но просто ми беше неудобно, затова пък таткото я носеше в кенгуруто на разходки  Grinning. Друго нещо, което мисля да вземем е електричекса люлка. Четох хубави отзиви от майки. Преди не съм имала люлка или шезлонг, а са ми споделяли, че бебето си откарва доста време в тях и се забавлява, а ние можем да сготвим спокойно, например или някаква друга работа.

# 388
За близнаците също се продават хубави колички втора ръка. Във facebook има 2 близнашки групи за общи приказки, в които често излизат и обяви за колички. Ако някоя от двете мами, очакващи близнаци (или вече са повече?) проявява интерес, мога да я добавя.
Моят фаворит е Easywalker Duo - от опит, но мисля, че вече не се продава.
Иначе за малки асансьори, количката с най-малки размери е Mountain Buggy - но по мои наблюдения, тя пък не се сгъва особено компактно в кола. Също, ако бебетата са едрички, може към 1 г и 6 месеца да им отеснее.

# 389
Здравейте, и аз да споделя, че съм +3кг, но като усещане са +10. Мен още в 12 седмица ми щръкна корема та поне сега приличам повече на бременна отколкото на дебела  Sunglasses. Но и аз имам огромен апетит и не мога да се спра. Ям на 3 часа и не по малко  Embarassed. Успокоява ме единствено мисълта, че с предната седмица не бях качила много кг, но пък си ги наваксах докато кърмех. И си мисля, че може би този път ще е обратното. Сега ще кача много, но поне след това няма. Никой за съжаление не знае.

Относно количката само да кажа, че повечето кошчета за кола се използват само няколко месеца. След което бебето става много голямо. Има самостоятелно модели за кола, които стават и за новородени. Имайте предвид, че първите 1-2-3 месеца (поне от личен опит знам) надали ще пътувате толкова често с кола.

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт