Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 585
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • моята мила родна страна
jovigirl , спокойно, само плашат с тия статистически изчисления. Отиди на една фетална морфология, за да се прецени дали изобщо има причина за притеснение.
И мен така ме бяха стреснали с резултати от БХС, но след ФМ се видя, че няма нищо притеснително. И аз по спешност я правих в 17г.с. Не се шашкай без причина. От София ли си? Ако да, ти препоръчвам доц. Димитрова от Фемина. Обади се и разкажи причината, заради коята искаш спешен час. Успех. Ще видиш, че всичко ще е наред  Hug.

Благодаря за подкрепата, момичета! Но наистина съм в паника, не очаквах такъв резултат.
Не съм от София, от Шумен.

# 421
jovigirl, разбирам те напълно, но не се притеснявай. Проучи добър специалист по фетална морфология в твоя район и върви на консултация. Има не един, а няколко маркера, които трябва да са налице при огледа на плода, за да има основание специалиста да каже, че има риск за Даун и трябва да се направи амниоцентаза. Иначе гледаме само някакви числа, които изчисляват предполагаем риск, а при нас които сме над 35 години почти винаги дават отклонения, заради възрастта.

# 422
Здравейте, аз нахлувам в темата (която чета задочно) за да дам един пример с моя близка приятелка, която миналата година роди на 36г второто си детенце. Нейният резултат от БХС за Синдром на Даун беше 1:10!!! Направи си Пренатест и се оказа фалшива тревога. Детето утре става на 1 годинка и е повече от здраво и добре развиващо се!  Успех Peace Hug

# 423
Здравейте, момичета! При мен нещата стават все по-зле, откриха ми тромбофилия и започвам инжекции. Конова иска и да си направя еднократно вливане на 40ампули имуновенин, което ще ми излезе около 600лв  #Crazy, заради високите антитела ТАТ и МАТ, които изследвах преди 7 седмици, но тя сега ги видя, искрено се надявам л-тироксина да ги е нормализирал. Изследвах се за вит. б12 и съм в недостиг 119 от реф.ст-сти 246-911, Конова каза да не се притеснявам, ако искам да си го купя и да пия 2 седмици само. В интернет пише страшни работи за този недостиг. Не разбирам, защо след като не се задържа излишното количество в организма не може да го пия постоянно, а освен това след като имам тромбофилия, не усвоявам вит.б9 и вит.б12. Гинеколога и той се отнесе и безразличие и ми замени витамините от огестан на пренатал, в които има доза б12 от 10мкг, мен митрябват 5000мкг. На всичкото отгоре малкия днес не го пуснах в градината, защото имали скарлатина, само това ми трябва, недай си боже ако не съм я карала, ще е трагично за бебо.
Оплаках ви си.....В16седмица със Хашимото, тромбофилия, недостиг на вит. б12.....как ще изкарам до края  Cry Съжалявам за негативния пост.

# 424
  • Варна
Ще изкараш ,аз съм с рак на щитовидната жлеза ,отстранена ми е изцяло ,живея основна благодарение на хормоните....и вярвам ,че тази ми бременност ще е най-нормалната от всички до сега ,даже смятам да си отгледам децата и внуците  Laughing ....Няма да се предвате!!!

# 425
  • Велико Търново
Здравейте, момичета . Мислете позитивно!  jovigir, в търново идва всеки месец (или по-често не съм сигурна) лекар, който прави фетална, не ми се вярва да няма и в Шумен. Разбира се е по - добре ако можеш да отидеш на място при специалист. Аз днес бях на преглед и бебче продължава да е в легнало седалищно положение, т.е. си почива милото върху плацентата ми, която все още е ниска и изобщо партито е пълно. Но се надявам, че ще реши скоро да се обърне и да не се връща повече в това положение.  Crossing Arms

# 426
  • София
Момичета, горе главите и не се шашкайте.
jovigirl върви при специалист по фетална морфология, както са те посъветвали момичетата. Чак след неговият преглед може да обсъдите дали има нужда от амниоцентеза.
bobobobi85 и ти също потърси специалист. Специалистете по ФМ имат доста по добра апаратура от обикновенните , освен че са тясно специализирани в тази област.
bebe87 не се притеснявай за Хашимотото, важното е хормона да ти е в норма.Колко ти е TSH-то? На мен ТАТ  и МАТ, въобще не са ми ги мерили през бременноста,казват че нямало нужда.

# 427
barbi, когато намерихме Хашимото, бях в 10 седмица и тсх беше 48.8,след 4 седмици спадна 1.70, другата седмица пак ще пускам. Въпреки че спаднал, дозата не ми я промениха - 150 през седмицата и 100 през почивните дни.

# 428
barbi, когато намерихме Хашимото, бях в 10 седмица и тсх беше 48.8,след 4 седмици спадна 1.70, другата седмица пак ще пускам. Въпреки че спаднал, дозата не ми я промениха - 150 през седмицата и 100 през почивните дни.

Браво, много бързо ти е паднал. Обаче много кофти ти е схемата. Ако се изследваш в понеделник ще ти даде по-високо TSH, отколкото ако се изследваш в петък. Според мен вместо тази схема, по-удачно е да пиеш 125 всеки ден или 6 дни 125 и един 150. Това е мое мнение, разбира се, но имам 15 годишен опит с Хашимото вече ... Simple Smile Иначе дозата не ти я намалят, защото в хода на бременността и TSH расте. Обикновено се налага увеличаване на дозата почти винаги с напредването...

На всички момичета с притеснения и лоши резултати от изследванията стискам палци всичко да е наред! Simple Smile

# 429
  • София
Помня аз, че беше с големи стойности, но сега ти е много добре. За дозировката си зависи от лекарят.

# 430
Благодаря за подкрепата и съветите, момичета! Ще проуча специалистите по фетална морфология в региона. Предполагам, че основно са съсредоточени във Варна. Някой ако има лични впечатления или отзиви за такива, приемам на драго сърце.

jovigir, в търново идва всеки месец (или по-често не съм сигурна) лекар, който прави фетална, не ми се вярва да няма и в Шумен. Разбира се е по - добре ако можеш да отидеш на място при специалист.
ralito89, можеш ли да ми дадеш име?

# 431
Аз правих Фм в Шумен
При Нейкова съм и тя ми прави  фм апаратурата и е мн. Добра има 5д ехограф. Но аз реших за 2 мнение да отида във Варна. Не знам дали има друг в шумен който прави Фм

# 432
  • Велико Търново
jovigir, Петър Игнатов се казва. Моя приятелка ходи при него, но в София и е доволна.

# 433
Аз правих Фм в Шумен
При Нейкова съм и тя ми прави  фм апаратурата и е мн. Добра има 5д ехограф. Но аз реших за 2 мнение да отида във Варна. Не знам дали има друг в шумен който прави Фм
Благодаря за мнението, bobobobi85! Четох сега и за д-р Попова (в старата поликлиника), че също прави ФМ, но никъде не открих скорошни мнения. Стискам палци за прегледа при Балев във Варна. (Може ли телефон за записване на час?)

ralito89, благодаря! Намерих инфо, че в търновското ДКЦ са открили специализиран кабинет по ФМ и там идват лекари от Щерев....явно за това става въпрос.

# 434
Момичета, тромбофилията има ли симптоми?  Аз се вкарвам в някакви филми с нея, защото много често я споменавате, а честно казано не желая да чета, защото филмите ще станат по-цветни.

Общи условия

Активация на акаунт