Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 522
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета! Вчера ходих на преглед,всичко е наред с бебето. Ще си имаме момченце,поне по първи данни!!!

# 616
Моят преглед беше вчера,бебтата са добре,за сега си отговарят на възрастта.Акушерката реши да ми мери тоновете ,естествено можа само на едното....колкото да се уплаша ,че другото не е в час.
Най- интересната част от целия преглед беше дължината на цервикса 6см при положение че предния път беше 4,3.
Викам на докито брее,аз не бях чувала за обратно развитие,или ти или ехографа ти не си в ред.Вдига рамене и не може да ми отговори ква е таз разлика..
Вярно слагам си утрогестан ,почивам си ама тва не е зелка кат я.поливам да расте ,вие имате ли идея за какво иде реч?

Това е шийката на матката нали ? Моята предната бременност се скъси с 50 % и затова полежах в болница 28 седмица но тогава док. Ми казаха, че не е възможно да се възстанови преди раждането.

# 617
 Adelle08 аз реших да ви спестя информацията за хемороидите, все още търпя, но като видя зор ще искам съвети и идеи, според док не е толкова зле положението, но .... добре, че обичам супи, че и манджички напоследък Wink

# 618
Кога разбрахте пола? На нас ни казаха в 15+6 момиче, то отговаряше на 16+2. Сега мислим момичешки имена и сме се настроили, ама във фб писаха за разни изненади в мен възникнаха някакви съмнения 😆

# 619
  • моята мила родна страна
Аз пък снощи имах леко зацапване, дори не съм разбрала кога се е случило...чак като видях резултата.  Shocked Звъннах на доки, след обяд съм на преглед да видим какво е положението.
Все за нещо трябва да има да се тревожи човек... ooooh!

# 620
Като гледам зацапвания все има, пожелавам бързо да ти мине. Аз целия 2 ри месец бях с такова всеки ден, бях се побъркала направо. Сега постоянно сънувам, че ми идва цикъла...

# 621
Аз да се похваля ще си имаме момченце и съм много щастлива. Всичко му е наред и оттук нататък само чакане да си го гушна ми предстои.
За протокола първите месеци ми беше много студено, повръщах и пулса  на бебето беше 160. Коремът обаче ми щръкна още от 3-ти месец.

И аз досега няколко пъти бях пред припадък. Установих, че когато хапна малко или пропусна ядене много рязко ми пада кръвната захар от там и кръвното. Затова вече не пропускам предобедни, следобедни и след вечерни похапвания. И за мое съжаление тези похапвания не са колкото да мине номера. Трябва да си има тестено нещо. Явно ще мисля за килограмите след като родя.

Хубав ден от мен!

# 622
Аз пък май съм с ниско кръвно и чак сега го разбирам. Никога не съм имала проблем с него, винаги си е било около 120/80, дори и с предната бременност. Преди около месец мм ми мери кръвното и беше много ниско и чак се усъмнихме в апарата, а той си е от обикновените докторски. Според мм това не е било възможно и така забравихме за случая. Преди около седмица пак го мерихме няколко пъти на друг апарат, електронен. Показа 90/60 и по-ниско даже. Реших, че апарата не е в ред, макар, че на другите хора показваше вярно. А все пак е и електронен... Вчера баща ми го мери на трети апарат, еми пак е толкова ниско, даже 85/57. Колкото пъти са ми мерили кръвното на жк не са ми казвали колко е, което би означавало, че е нормално.
Иначе се чувствам добре, с изключение на вечната умора още от началото на бременноста. Само ми се полягва и нямам наспиване.
Та от снощи се вкарвам в някакви филми и се чудя да звъня ли на Аг-то да ми види картона и да каже или да го приема за нормално. Явно и причерняването миналата седмица на това се дължи.
Някой с опит в тази посока?

# 623
Lilince123 На мен ми казаха пола още в 9та седмица и до сега всеки път се потвърждава. А това за цикъла го имам откакто забременях, всеки път в тоалетната очаквам да видя, че ми е дошло, кой ти предполага, че ще дойде ден, в който толкова ще ми липсва и милее за него Simple Smile

tacidu И аз дебелея много, работя на гадно място и наоколо единствената храна са баничарници; ядат ми се салати, но това носене на буркани с храна ме убива повече от тестото.

Мен днес много ме боли, все едно първи ден на тежък цикъл. Не знам дали е от ритници, газове или нещо друго. Даже се бях свила на топка в офисната тоалетна по едно време, дано да ми мине до довечера, че имам нужда да отида на спорт.

# 624
  • София
Аз пък май съм с ниско кръвно и чак сега го разбирам. Никога не съм имала проблем с него, винаги си е било около 120/80, дори и с предната бременност. Преди около месец мм ми мери кръвното и беше много ниско и чак се усъмнихме в апарата, а той си е от обикновените докторски. Според мм това не е било възможно и така забравихме за случая. Преди около седмица пак го мерихме няколко пъти на друг апарат, електронен. Показа 90/60 и по-ниско даже. Реших, че апарата не е в ред, макар, че на другите хора показваше вярно. А все пак е и електронен... Вчера баща ми го мери на трети апарат, еми пак е толкова ниско, даже 85/57. Колкото пъти са ми мерили кръвното на жк не са ми казвали колко е, което би означавало, че е нормално.
Иначе се чувствам добре, с изключение на вечната умора още от началото на бременноста. Само ми се полягва и нямам наспиване.
Та от снощи се вкарвам в някакви филми и се чудя да звъня ли на Аг-то да ми види картона и да каже или да го приема за нормално. Явно и причерняването миналата седмица на това се дължи.
Някой с опит в тази посока?
Нормално е в бременност да пада, това е по-добре от високо (заради риск от прееклампсия).
Случи ми се веднъж да ми прилошее, но сядам и пия вода и преминава.
Съжалявам за майките с контракции--желая подобрение и де надявам да почивате. Трябва да се щадим. 😘💝🌸

# 625
  • Велико Търново

surasura, какъв спорт  newsm78 това са контракции и не е лошо да полегнеш по - скоро.

# 626
ralito89 Не сега спорт, довечера след работа, ако не ме боли. Аз нямам болки по принцип, това ми е втори или трети път от началото на бременността. Simple Smile

# 627
  • Велико Търново
И все пак Simple Smile дори и да не усещаш болки по-късно не е за подценяване това, което описваш. Разбира се не е нещо супер стряскащо, но аз бих пропуснала спорта и утре Simple Smile

# 628
Ами ще видим как ще съм довечера, ако ме стяга корем, мда, ще го пропусна. Без спорт обикновено се чувствам доста по-зле отколкото с лека тренировка (аз не се силя много-много + треньорката ме наглежда Wink ) За спорта си говоря с лекаря ми на всеки преглед и той винаги е категоричен да не го спирам, стискам палци да е така до много напред. Heart Eyes

# 629
  • Велико Търново
наистина важното е и ти как се чувстваш Simple Smile хайде, стискам палци да нямаш повече болка и неразположение

Lilince123, аз също се притеснявам да не се окаже друго. Чувала съм за лекар, който е видял яйчници,а то били топки и подобни истории Grinning

Общи условия

Активация на акаунт