Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 520
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Да се отчета и аз от днешния преглед. Бях при друг лекар, който ми препоръча моя приятелка. Той прегледа бебето много обстойно, от глава до пети, като през цялото време го гледах на екранчето пред мен и той ми обясняваше всичко. Много съм доволна. Бебчето е чудесно и май си остава момиче. Каза ми какви изследвания да пусна и ми препоръча да направя фетална ехокардиография в Трета градска, били най-добрите. Бебето тежи 240 грама.

За кг продължавам да се оплаквам. Сутринта констатирах, че съм напълняла още и вече съм 3,5 кг. отгоре. Не мога да го приема някак това напълняване, чувствам се ужасно и не мога да се понасям. А имам страхотен апетит и колкото и да се опитвам не мога да се ограничавам. Все се заричам, ама....

# 631
Аз от 2 седмици не съм се теглила  Joy Joy Joy...все едно ще ми се размине да вида кантара.

# 632
Аз пък май съм с ниско кръвно и чак сега го разбирам. Никога не съм имала проблем с него, винаги си е било около 120/80, дори и с предната бременност. Преди около месец мм ми мери кръвното и беше много ниско и чак се усъмнихме в апарата, а той си е от обикновените докторски. Според мм това не е било възможно и така забравихме за случая. Преди около седмица пак го мерихме няколко пъти на друг апарат, електронен. Показа 90/60 и по-ниско даже. Реших, че апарата не е в ред, макар, че на другите хора показваше вярно. А все пак е и електронен... Вчера баща ми го мери на трети апарат, еми пак е толкова ниско, даже 85/57. Колкото пъти са ми мерили кръвното на жк не са ми казвали колко е, което би означавало, че е нормално.
Иначе се чувствам добре, с изключение на вечната умора още от началото на бременноста. Само ми се полягва и нямам наспиване.
Та от снощи се вкарвам в някакви филми и се чудя да звъня ли на Аг-то да ми види картона и да каже или да го приема за нормално. Явно и причерняването миналата седмица на това се дължи.
Някой с опит в тази посока?

Аз съм също с много ниско кръвно, последно като бях на жк беше 85/55. Отначалото и аз се чудих от какво е това причерняване рязко, но ме успокоиха че е нормално ако по принцип си с ниско кръвно, по време на бременността да падне още повече. Сега пия кафе сутрин и следобяд, наливам се постоянно с вода и гледам интервалите между храненията да са не повече от 4 часа през деня и вечер максимум 7, тъй като най-зле ми беше когато вечер съм хапнала рано и на следващата сутрин докато стана и ми причернява.

# 633
И аз 3.5 кг от началото незнам много ли е малко ли е, ама се плаша от 8-9 месец, когато се качвало най-много...като цяло ям повече като съм на работа и трябва да измисля някаква стратегия 😂

# 634
Ами бебето с плацентата, водите и наедрелите гърди да са 1-1,5 кг., другото ми е на дупето и бедрата. За мен е много, предвид, че корема ми е малък.

# 635
  • Варна
Аз пък по принцип съм дебела,очаквах корема ми да не личи толкова много,ама нееее....изглеждам на бременна.в 7мия чесец

# 636
Предната бременост в 5 месец качих 5 кила. след това по 2 всеки месец. Първите месеци не помня по колко , но накрая бях + 19-20кг.

# 637
И аз съм с доста отгоре, вече са +5  Confused а съм в 19 г.с. и всичко е на коремчето ми и вече не може да се скрие. Какво ще е от тук нататък нямам идея ...

# 638
За ли бия рекордите днес влизам в19г.с и съм +6.5кг. Embarassed
Тази сутрин видях, че съм минала60
Кг не, че не го очаквах, но ми докривя Sad

# 639
За ли бия рекордите днес влизам в19г.с и съм +6.5кг. Embarassed
Тази сутрин видях, че съм минала60
Кг не, че не го очаквах, но ми докривя Sad

Спокойно  Бобобоби , Simple Smile
утре влизам в 19 г.с. и днес съм +6кг , спокойно мога да съм +6,5 до утре.
Wink Blush Laughing Wink

# 640
И аз съм с ниско кръвно и до миналата седмица падаше всеки ден.Сега се оказаче че и хемоглобина ми е паднал под долната граница и съм на още едни хапове за желязо за 30 дни и ако всичко е наред след като опаковката свърши ги спирам.
При мен има дни в които бебо много си играе и други в които е по мързеливичък 😊

# 641
Здравейте!

Skailes колко ти е хемоглобина? Моят е 100 и го считам за идеален!

А някой има ли повишена утайка на кръвта? Моята е два пъти по-висока от горната граница..........

# 642
И моят хемоглобин е нисък 109 при реф.стойности 115-160 и пия по една ампула желязо сутрин и една вечер...
Чувала съм че може да ти е по висока утайката ама за двойно незнам...

# 643
Аз миналата бременност бях с близнаци и още 3 месец, коремът ми личеше. А в 6 месец бях като в девети. Сега съм още с дънките от преди да забременея, а коремът ми успешно се скрива под малко по-широка риза. Пробвах си дрехите от миналата бременност и са ми доста широки, та май ще трябва нови да купувам Simple Smile

# 644
  • София
В Лидъл ще има дрехи за бременни другата седмица. Мисля да ги посетя.
Аз цял живот съм била с нисък хемоглобин, сега пък е в норми. Чудна работа  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт