Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 573
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
jovigirl, не знам какво да те посъветвам, дали да си я причиняваш тази амниоцинтеза,  като няма индикации за нея. Ако е само заради възрастта, аз не бих се доверила, защото това според мен не е критерий, но само ти си знаеш какво ти е объркано сега.
Извинявай за въпроса, но на колко години си, това първо детенце ли ще ти е? Питам,  защото моят доктор каза, че независимо на колко години съм(тъй като и аз бях притеснена за възрастта), ако е второ, трето дете да не гледам възрастовите показатели от БХС.
Имаш още една възможност- да направиш някой от неинвазивните кръвни днк изследвания.

# 496
  • София
Чета ви и се изумявам, как усещате толкова малко човече, по 100-200гр. което е в околоплодни води  newsm78 представете си го визуално, не знам как ще стане. Аз също усещам движение постоянно и то на едно място в дясно, сигурна съм, че са червата.
Ето едно много приятно клипче, което ме усмихва винаги  Heart Eyes 9 месеца в 4 минути.

# 497
  • Велико Търново
Ами не усещат бебетата, а други неща, случващо се в коремната област. Аз поне така смятам Simple Smile
Jovigirl, замисли се ако се подложиш на амниоцентеза и не дай си боже резултатът е лош-какво ще сториш? Така и ще решиш дилемата. Има жени, които веднага биха го махнали. Има и такива, за които все пак това си остава тяхното детенце. Много е тежка тази дилема още повече, когато вече си чуваш сърчицето на детето. Според мен излишно те напрягат и тревожат и стискам палци с или без амнио всичко при вас да е добре и всичко да било плод на глупави статистики

# 498
  • моята мила родна страна
Живот и здраве първо детенце ще ми е (но бременността е втора, първата-неуспешна). Почти на 40 г. съм (в края на месеца ги навършвам). Мислех и за неинвазивните тестове, дори първата ми мисъл беше за тях след като видях резултата от БХС-то. Но лекарката ми каза, че те също са прогностични и въпреки високия си процент, не дават категоричен резултат. Единствен такъв се получава от амниото.
ralito89, мислих и за това. Не знам какво бих сторила. След като вече загубих едно, не знам дали ще ми даде сърце да се откажа от това дете.

Има и още един фактор, който ме тревожи допълнително. Първа братовчедка на мъжа ми роди детенце с Даун преди около 10 години. Дали някакъв наследствен фактор би могъл да повлияе?

# 499
jovigirl , все пак и проф. Кременски е на мнение, че твоят риск би могъл да се приеме за "нисък". Той е генетик с богат опит, едва ли би ти отговорил така, ако имаше съмнение.
Принципно има наследствен фактор, то и един от въпросите при попълване на поръчката е "има ли деца в семейството с Даун". Това коментирала ли си го с лекарите?

ralito89 , Lucky@Mamma, разбира се че могат вече да се усетят бебчетата. Опитните (при втора и следващи бременности) майки, дори могат да ги усетят още в 14г.с. Много зависи къде е разположена плацентата, дали майката е слаба или по-пълна, т.е колко подкожни мазнини има на корема и дали е първо или следващо бебе. Момичетата с първа бременност също усещат бебчетата, но не знаят дали това е от черва или други органи или е бебето. Затова има и различен интервал между усещанията при различните жени, не трябва да се шашкаме, ако не ги усещаме още.

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 15:32 от mladamama

# 500
Аз лично съм слаба в коремната област и някак усещането ми е отпред и не мисля, че това са черва...но споко док ми е казала след 18-та се засилва усещането. То бебетата сега са леки 100-200 грама ама все пак на дължина не са толкова малки.

# 501
Момичета с добри новини съм Grinning
Балев казва, че това което моето аг видя и не можа фа опрдедели какво е, енадбъбречната жлеза на бебето и всичко е напълно нормално. Направо камък ми падна от сърцето, бях луднала тази седмица. Благодаря ви за подкрепата.

# 502
jovigirl , все пак и проф. Кременски е на мнение, че твоят риск би могъл да се приеме за "нисък". Той е генетик с богат опит, едва ли би ти отговорил така, ако имаше съмнение.
Принципно има наследствен фактор, то и един от въпросите при попълване на поръчката е "има ли деца в семейството с Даун". Това коментирала ли си го с лекарите?
Честно казано-не. Изобщо не се бях сетила за това. (Тя го остави в дом, след като разбра.След това има още две деца.)
Мнението на проф.Кременски е едно от нещата, които ми вдъхват доза спокойствие.

bobobobi85, поздравления за добрите новини!

# 503
Jivigirl , ако все така ще го мислиш направи си амио. Стреса не е по-малко вреден. Ако се позовават само на годините не го мисли една съседка има детенце с даун което е родила на20 и сега 2 ро което е напълно нормално а го роди на42.

# 504
Здравейте,

Цял ден ми е зле, спах и вече съм по-добре.

Радвам се за добрите резултати, знам колко е притеснително като трябва да се вземе решение, което е опасно.

Аз усещам бебка от 14 г. седмица, а сега вече е съвсем реално...

# 505
  • София
mladamama , не ми се вярва!  Thinking Втора бременност ми е, започна да ми се оформя коремче, но преди това можеше да ми се огледат всички кокали, кости и ребра, никаква подкожна мазнина. И като се замисля, че ме гледат на видеозон и то се мята като подивяло, а аз нищо не усещам в същия момент съм сигурна, че не е бебето. В момента в коремната кухина се случват страхотни размествания, но ще попитам и лекарите.

# 506
  • Велико Търново
Ами няма кой знае колко значение нека всеки усеща както иска Simple Smile на мен док ми каза че реално ще го усетя към края на месеца т.е ще съм вече 21-22 г.с.
Добре нали на ФМ нищо не се вижда, защо докторите продължават да ти говорят за статистика. Jovigirl, все едно аз 19-20 годишните не могат да родят дете с нарушения. Но наистина ако продължаваш да го мислиш по-добре се подложи на амиоцентезата

# 507
Jovigirl    Изобщо не го мисли този БхС, това е само статистик,  важни са маркерите при феталната морфология.. А именно дебелината на Нухалната транслуценция да е стойност  до 2,8, ако бебенцето си в нормално за гестационната седмица и малко по-голяма, ако отговаря на по-голяма седмица, като си приема, че момченцата имат по-големи НТ, но не по голяма от 3. Наличието на ностна кост е другия не по-малко важен маркер. Живея в Германия и имам пълно доверия на моя лекар, който е и преподавател. Не, че искам да оплуя бг лекари, но мн обичат да всяват паника и да назначават безмислени скъпи изследвания.

# 508
Jovigirl    Изобщо не го мисли този БхС, това е само статистик,  важни са маркерите при феталната морфология.. А именно дебелината на Нухалната транслуценция да е стойност  до 2,8, ако бебенцето си в нормално за гестационната седмица и малко по-голяма, ако отговаря на по-голяма седмица, като си приема, че момченцата имат по-големи НТ, но не по голяма от 3. Наличието на ностна кост е другия не по-малко важен маркер. Живея в Германия и имам пълно доверия на моя лекар, който е и преподавател. Не, че искам да оплуя бг лекари, но мн обичат да всяват паника и да назначават безмислени скъпи изследвания.

Дебелина на Нухалната транслуценция - 1 мм; костица на носа - налична. Това е от ФМ преди БХС І (13 г.с.)

Честит празник на всички, които празнуват днес!  bouquet

# 509
Перфектни стойности на здраво бебе. Изобщо не се притеснявай и не се занимавай с тези статистики глупави...

Общи условия

Активация на акаунт