КГБ = Клуб на Готините Баби - 177.

• 73 833
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София

Добър ви ден, момичета!

Нали започва месец  април (от латинското aprio, в превод отварям), месецът, разтварящ утробата на възкръсващата земя, заченала изобилие в цвят, аромат, красота, та да отворим и ние душите и да приемем благините на природата. А и да почетем  нашите рожденици овнета  Laughing. Е, каквото и да казвам любими са ми. Винаги, ама винаги, от най-ранните си детски години съм била заобиколена точно от овни. Може би подсъзнателно съм търсила до мен да има един волеви човек, който вдъхва увереност, един силен водач, на когото мога да разчитам изцяло Laughing. Отплеснах се...

Да ти е честит мъжа, Шпунци! Каквото и да се случи разчитай на този свой "ОВЕН" и бъди плътно до неговото рамо! Да е жив и здрав и още дълги години да се радвате един на друг!

Наздраве и да ви е сладко!  Hug

Със здраве!

# 361
  • София
Привет готини мадами! Купонът продължава! Хайде пак ихуууу, ахуууу, хоп и наздраве!

МИЛА ШПУНЦИ, КАЗВАТ, ЧЕ ГОСПОД Е СЪБИРАЧ. МИСЛЯ, ЧЕ СИ ДОВОЛНА ОТ ЧОВЕКА, КОЙТО БОГ ЛИ ТИ ИЗБРА, ИЛИ ПЪК ТИ, А МОЖЕ БИ И С ЧУЖДА ПОМОЩ Wink ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ, МИЛ И ГРИЖОВЕН. ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ ДА СТЕ ЗАЕДНО-ТОВА Е ИСТИНАТА. ДЕЦАТА ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА СИ ВЪРВЯТ ПО ПЪТЯ. НАШЕТО МЯСТО Е ДО МЪЖЕТЕ НИ. ДРУГОТО ( ДЕЦА, ВНУЧЕТА, КУЧЕТА ) Е ВЪПРОС НА ЖЕЛАНИЕ. МОЖЕМ ДА ГИ ГЛЕДАМЕ, МОЖЕМ И ДА НЕ ГИ ГЛЕДАМЕ Joy ПРЕГЪРНИ ГО, ЦЕЛУНИ ГО И ОТ БАБИТЕ ПОЗДРАВИ ГО!!! ( нали не ревнуваш  Wink)

Момичета, обади ми се БОРЯНА, разказах ѝ колко много и хубави пожелания има. Благодари ви от сърце. Един ден вече е без И-нет. Каза, че все още не ѝ липсва Simple Smile Поръча да ви кажа, че е добре!

МАРИНКАааа, страхотни, заслужени думи за един истински мъжкар! Започвай да стягаш почерпката-ти си наред Wink

АЛФЕЯ и аз не гледам ТВ. Чувствам се добре, даже много добре! comp03

ДИДИМИТИ, както си се засилила, заслужаваш си медала Flowers Jack O Lantern

ИХА, от къде намираш такива "писания" ? Hug Оценявам труда ти и още веднъж те гушкам Hug Благодаря!

ГЪБКЕ и у вас ли мръвката е на почит? Като сготвя нещо постно и либето пита-само това ли е? Веднъж направих кюфтета от елда ( гречка). Обяснявам, колко е полезна елдата, колко витамини и минерали съдържа, как се смята, че на 100 % замества месото. Изслуша ме без да ме прекъсне и накрая заключението беше: И все пак не е месо." Joy

ХАРМОНИЧНО, сега не те мисля Simple Smile. Кой е като теб? Представям си колко ти е хубаво, как се радваш на момичето си, как я глезиш с мамини вкусища. ОБАЧЕеее, не си освободена от писане в темата.  Wink Споделяй, та и ние да се радваме. После пък ти ще се радваш на нашите и така. Моите скоро няма да идват. Здрави да са. Когато могат, тогава ще дойдат.

ТАНУ, по повод ранното пенсиониране newsm78 Ако имаш сили, работи. То, пенсионирането няма да избяга. От тук натам все ще сме пенсионерки. На мен поне не ми се иска все още да остана само у дома. Работа бол, все ще се "забавлявам", но ми е добре като се накикиморя и тръгна за кабинета. Контактите с хората са ми важни, разнообразявам се, понаучавам по нещо.

На АЙША, АРИТА, ЛУСИ и  ТАНУ БЛАГОДАРЯ ЗА ПОРОЯ ОТ ХУБАВИ ПОЖЕЛАНИЯ КЪМ МОЯТА ЕЛИА.
Иска ми се на всички, които толкова сърдечно поздравихте нашата рожденичка да пожелая до края на годината да ви стигне БЛАГА ВЕСТ, а защо не и врякащо вързопче. А дано!!!

ЛУСИ, днес торбата с прегръдките ми е за теб Hug Hug Hug

АРИТА, как е майчето? Надявам се, да е добре. Моя дядо все се шегуваше, че пилците се броят на есен, а старците на пролет Joy

АЙША, тоя ваш майстор както е подкарал дали за Коледа ще смогне Wink

Стига ми почивка, отивам да мия поредната половинка прозорец. Ей, не мога да се начудя още как можах да съм толкова умна hahaha Joy Joy Joy

# 362
Привет, момичета!
Със закъснение............искам да честитя рождените дни.
 На Елия. С пожелание за щастливо и безгрижно детство и успех в училище.
На Наско много щастие и да сбъдва мечтите си!
На Борянка много здраве и често да се радва на внучетата!
Щпунц, поздрви за РД на съпруга ти. Много, много здраве....и дълги години да сте заедно!
Аз вече се " предадох".... Heart Eyes Hugна деца и внуци... newsm51
Миналият месец, когато имаше среща, казах на децата, че ще идвам в София,...пък те" Мамо, ние ще ви идваме на гости"...
Сега съм се заела да вадя скици, планове, че мислим да правим на село едно хале за инвентара на пчелите.
Ходя да гледам и бебето.
Та това е при мен... bouquet bouquet

# 363
  • Кубрат/ Пишурка
 Ето съм и аз! Joy
Чудя се на Борянка как ще издържи цял месец без нет newsm78 Аз едва издържах до преди малко Joy Ставам тази сутрин, пускам комп и...изненадааа - нЕма интернет. Бе рестартирах, бе вадих щепсели - няма и няма! Към 10 тръгнах към болницата да занеса документа от ЛЛ в ТЕЛКа и минах през офиса на нетуърк. Казах, че нямам, а момичето \ много любезно и засмяно, връсничка на Мима \ проверява и казва, че повредата е в "моя телевизор", щото други не са се обаждали. Да, ама не! Явно по-късно са се обадили и други, защото момичето преди час ми се обажда да пита дали имам вече, защото отстранили повредата. Да, ама аз не бях пуснала комп. Казах й, че като зареди ще й се обадя. Зареди. Обаждам се аз на същия номер и ми отговарят от централата им в Русе Joy Че стана дълга и широка, докато се обясним!

Тану, предварителното пенсиониране е с 13 до 15 лв по-малко. Поне на мен в докИментЯ така ми пише. Но...отделно няма да получаваш около 50 лв от Учителския фонд, защото ранното пенсиониране се изплаща от там. Прецени си кое ти е по-важно: здравето, или парите. Щото аз им теглих една майна на парите и реших - колкото -толкова! За сега моята пенсия е 358, но колегите, които се пенсионираха след мен взеха повече. Пък и десетте пенсии са си бонус! При навършване на годините уж ще ми я увеличат \ с 13 лв Joy\

И накрая БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ХУБАВИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ КЪМ ЗЕТКО! ОТ ВАШИТЕ УСТА В БОЖИИТЕ УШИ!

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 17:41 от Янче-то

# 364
Привет девойки Hug
Честит рожден ден на малката красвица Елиа. Да е здрава весела и да изживее нй щастливо детство!

Да е жив и здрав спътника в живота на Шпунци. Още много години да сте заедно един до друг, да се подкрепяте и поддържате Praynig

Днес от сутринта рано се изстрелях на пазар, другата седмица по това време е песах, та уж да изпреваря големите навалици.Но няма да ми се размине без поне още едно посещение в суперите.Празници, ядене, празници ,ядене, край нямат Joy Както има един израз на ладино (еврейски испански) ядеш, ядеш пък  не отслабваш  Joy
Купих и вече опекох и обелих две тави чушки. Част ще оставя за салата с магданоз, чесън олио и оцет, малко за кьополу,  другите ще замразя, да са ми под ръка. Много обичам чушки във всякакъв вид-миш маш, печени, пържени, пълнени, но моите нещо и на това не са свикнали.Един ден, все им казам, като се изпожените, да видите жените ви как е ви изтренират (може би де) щото и таткото не можахме да го изтренираме.
Сега отивам да приготвям хамбургери от три кг кайма, че малкия само това напоследък консумира. Но съм доволна че поне яде месо , пък и знам какво съм сложила в него. Приготвям ги със всички подправки, оформям ги всяко увивам в пергаментна харти и замразявам. При поскване вадя,слагам в ребрен тиган и после в питка с кетчуп майонеза и парче маруля и готово. И бабата доволна и внуците нахранени  Grinning
Лека вечер на всички ви мили девойки Hug

# 365
  • Кубрат/ Пишурка

Е, на това се вика бабешка работа Joy

ШПУНЦИИИ, ЗЛО ДА ТЕ ЗАБРАВИ! ЧЕСТИТО ТИ РОЖДЕНИК! ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И ВИНАГИ ТВОЯ ОПОРА! Дръжте се един за друг, че е лошо при жив съпруг да си сама #2gunfire

Кари, шашна ме: хамбургери от три кила кайма! Ко ма напрай! Joy

# 366
Шпунц, да ти е жив и здрав рожденика! Да сте дълги години рамо до рамо,  ръка за ръка!
Наздраве!
Поздрави и от земляка му ДС!
 Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 01:39 от Танита Колева

# 367
Сърдечен привет, мили девойки! В Плевен гърми, трещи, светкавици се мятат поне от половин час. Сега закапаха първите капки дъжд, но като гледам небето от юг как светлее, няма да напои градинката ми под балкона.
Шпунци, да ти е жив и здрав рожденика! На правнуци на сватбите да играете, да се обичате и бъдете взаимна опора! И правнуци да стоплят сърцата ви!
Аз днес го раздадох по-активно - косата ми е боядисана и подстригана, открих си нова сметка за получаване на пенсията, първата сума очаквам в края на този месец.  Посетих пенсионното,а след обяд спретнах набързо една манджа с картофи и супа с гъби, извъртях една пералня, довърших почистването на прозорците в хола. Подготвям се в събота да докараме двете внучки за ваканцията, а после да посрещнем мама и тати за празника.
И действам по организацията на ремонта в кухнята и спалнята в началото на май. Със Сънчо съм скарана и без хапче не мога да го примамя. Бяга, завалията / думата е  от моя край/ като дявол от тамян.
След празниците ще отида да видя мама. Тя вече е по-добре и вади душата на сестра ми да правят преустройства вкъщи и по двора. Сестра ми, макар и Овен, я слуша и си я пази и обгрижва. Какво друго да прави, майчица е.
Леле, как гърми навън! И напоителен дъжд се лее!
Иви, честито пенсиониране! Да си жива и здрава да си получаваш пенсията и да я допълваш с работа в кабинета. Размерът е пълна подигравка! Сестра ми е магистър-фармацевт и тя е с такава. Толкова труд и средства, вложени за образование, толкова трудов стаж натрупан, а накрая едва оцеляваме!
Кари, успешно справяне с шницелите!
Янче, как са чаровните ти внуци?
Яжка, как си след свалянето на гипса? Започна ли рехабилитация?
Кремче, предали сме се на децата и изгубихме личния си живот. Мисля да променя малко приоритетите си.
Спирам, че изписах цял ферман.
Люси, Тану, Дидимити, Танитка/ нещо ми се губиш?/, Иха, Марина-Влади, Гъбче, Алфея, Хармонично, K.A.G и всички неспоменати момичета, лека и спокойна вечер!Силно гуш от мен.
Я, Танитка ме изпревари! Мислих си и за нея - телепатия!

# 368
  • София
Шпунц, да ти е жив и здрав Вели-старши!
Да разхождате правнуци заедно!
За пенсиите, не се двоумете - като може ги вземайте. Че нали живеем тук и сега. Докато чакаме да се опаричим с 15 лв в бъдеше ...
Завиждам и се замислям за ТЕЛК врътка, че нещо ме дразнят в работата. Не ме мързи, работя, уча и нови неща. Но да ме правят на прошляк, защото съм над 50 г. не ми харесва. Аман от измекяри. Ще го мисля тия дни.
Кари, аз също съм по чушките. Даже като те прочетох и извадих 1 пакет от фризера. Утре ще го мисля как да ги хапна.
3 кг хамбургери и аз се шашнах. Но пък като обича детето - ще си хапва вкусно и домашно. Ако и батковците се присъединят - ще свършат за 2 дни.
Аз тази вечер бях планирала да си правя сърми от лапад със сос. Да, ама не - огромен плик лапад, пък вътре само 10 листа. Та го направих мързеливо - като мусака, но с ориз. Нали първо приготвих плънката и после установих за листата. Вкусно ми е, Пл. го опита и се отказа - той губи. Да муа пържоли, като не разбира.

# 369
  • в малка спретната къщурка
Добра среща, момичета!
Хвана ме липсата, но задачи ме следват по петите. То има една приказка, която е точно за моя случай:" Дявола, като нямал работа - бъзикал си децата." Вместо да спираме трудовата дейност, сами си я увеличаваме. Не се оплаквам, само споделям.
Честити празници, на всички празнували в мое отсъствие. bouquet bouquet bouquet
Шпунц, честит рожденик! bouquet bouquet bouquet

Отварях темата, но като зърна броя непрочетени постове и #Crazy, а за писане ooooh!
 Планувах да се обадя - направих го.Сега ще си полегна, да си натисна болежките.

# 370
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Шпунци , да е жив и здрав рожденика!
Да сте си опора и дълги години ръка за ръка!

# 371
  • София
Шпунц , да е жив и здрав рожденика! Присъединявам се към пожеланията от дружките!

# 372
Шпунц, ЧРД на твоето другарче! Желая му здраве и дълголетие и да си се гледате двамата заедно!

Момичета, които се колебаете дали да се възползвате от ранното пенсиониране,
Скрит текст:
може да се пенсионирате и да продължите да работите. Моя колежка го направи. Получава пенсия и заплата. Тези около 70-80 лв. тя не ги губи, а ги взима в аванс така да се каже. Доколкото знам, този фонд е планиран до 2019 г. След това не се знае дали ще продължи.
 При ранно пенсиониране, пенсията се изплаща от този фонд до навършване на годините за редовно пенсиониране, когато се минава към НОИ.

При моята колежка е  36 месеца умножено по 450 лв. е 2 520 лв.  Горе долу същата сума аз ще  получа  в следващите 3 г. Ако фондът продължи и аз съм жива, добавката  вече ще е в +. Ако фондът спре съществуването си, моята добавка спира и ние двете се изравняваме.  
 За всеки сумата е различна и е според  процент от основната пенсия, умножен по броя на месеците, които са работени след придобито право /но не използвано/ за ранно пенсиониране.  

Аз днес съм много работна. Почнах чистенето и утре се каня да приключа с тежката работа. За четвъртък и петък ще ми останат само постилане и подреждане.

Лека нощ! Приемете всички моите прегръдки!

# 373
  • ВАРНА
Щпунци  Hug жив и здрав да е съпруга ти! Много щастливи дни заедно ви пожелавам.

# 374

Среднощно намигане от фейса и от мен!  smile3503
                         Спорна и усмихната сряда, девойки!
newsm10

Транспортна сага...

Другарка каза на другаря:
          - Другарю, как ни въ йе срам?!
          Аз си пътувъм за пазаря,
          а вий ма пипъти бис срам!
          То, вьерно, пъльен афтубусъ,
          шифьоръ честу давъ газ.
          И мьен, другарю, всье мъ друсъ,