КГБ = Клуб на Готините Баби - 177.

• 73 821
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз реших да направя козунак, но само с 1кг. брашно. Смятам да станат 3 /купих си правоъгълни форми от левчето/. Сега съм го оставила к купата да втасва. Сутринта боядисах и 20 яйца и нито едно не се пукна. Ще дам на Иван 3, че те не са боядисвали. Дани е ревал снощи от 3 до 5 и не са спали и хич не им е до празници. Утре ще ида да похапна при другата снаха и така.

# 571
Привет, момичета ! Hug
С щерките си изкарахме страхотна екскурзия. Two Hearts
.Влизайки в БГ  от новините  разбрахме, че водата в града ни е  радиоактивна. newsm78 .
Приехме го .... newsm47, но наистина водата  не е спряна , заради празника и не трябва да се използва.
С голямата внучка ( варим в минерална вода яйцата) и ще ги боядисваме.
 Утре ще сме на село със семейство на  голямата дъщеря и сватовете.

...
Великденските  ни  празници
да бъдат изпълнени с радост
 и много щастливи изненади. Hug

# 572
  • Вила Великула
Аз тази сутрин станах в 6 часа, оплетох и опекох козунаците. Боядисах яйцата. Изчистих, изпрах, прострях на вън и точно изсъхнаха дрехите и препръска дъжд.
Козунаците станаха много вкусни.
Фло, дано да ти харесат по моята рецепта.

# 573
  • Вила Великула
А ето и снимки на козунаците

# 574
  • София
Браво !!!!!!!!!!!!!!!!!

Моите се пекат.

# 575
  • София
А моите са опечени .... от фурната на Фантастико. Отидох да взема някакъв за традицията, мислех от хасковските.
Но пък те точно вадеха от фурната и редяха. Веднага инвестирах в 2.
Дробсърмата е готова, вкусна ми е.
Агнешкото е омазано с подправки и утре сутринта ще се пече.
Направих и 5 ярко чернени яйца. Със същата боя, с която на Ани станали бебешко розови.
Явно при нея се е получило заради варовитата местна вода.
Миналогодишното беше като току-що сварено, бива.
Сега за почивка трябва да измия зелении за салата.
А и в банята ме чакат накиснати части от мивката.
Пл. замина на коч партито, ще има и агнешко. Ще прегрешат преди Великдена, но те не са и постили.
Каниха ме с брат му, но не съм си изпълнила плана за днес.

# 576
  • София
Айша, ти си направо ударничка!
Аз  Cry - позагорих козунаците. Махнах фолиото за финално, заговорих се по тел. и ужас! А така хубаво изглеждаха. Ядат се, но ме е яд #Cussing out

Сега правя супа от агнешко за Дани. Да не я загоря и нея докато джъткам в нета. Сложих и другото завито във фолио да се пече на 100гр. /като го разпечатах нещо беше почнало открая да ми замирисва и ще го пека /, че и то да не иде зян.

# 577
Браво работни момичета!
Браво за козунаците!
Мен ме домързя и купих готови. Embarassed
Днес имахме гости-бебка с племеника и естествено мама на бебка Grinning
Утре нашата майка има РД и понеже имат други планове решили днес да я посетят.
Преди малко ги изпратихме.Голяма сладурана е бебка синеочка.
Сега имам торта да правя и разни други дейности.
Що е нощ-моя е. Joy

# 578
  • Кубрат/ Пишурка
 Е, аз вече празнувах Великдена! Днес дойдоха Галенини да си вземат детитУ и се чукнахме с тях, че утре няма да можем. Нарязах и козунак, бях направила и баница... Ами то празника е, когато се събереш с децата си! За мен беше днес.  
И още нещо: зетчето \ спец по компютрите \ свърши всичко, дето го беше писала Жабка и още доста неща, ноооо пак не се виждат клиповете #2gunfire За това моля ВСЕКИ, КОЙТО ПУСКА КЛИП ДА ПИШЕ НА КОГО Е, за да мога да го гледам в ютуб Praynig Или ги пускайте с линк - тогава ги виждам.

# 579
Пипилота!!! Първо поздравление за майсторлъка, а второ- какво е това количество?! Всичко това ще се изяде у вас или ще се разпращат и на родители, на деца и внуци?

Римар, аз вчера пекох баклава и стана с хубав златист цвят, ама реших да я оставя във фурната само за още 2 мин. Отидох в спалнята за малко и като се върнах, вече беше леко прегоряла отгоре. Все пак я залях и  снощи я подхванах с най-препечените парченца, защото си мислех, че сама ще си я ям. Преди малко ми идваха гости /мама и тати с нашите близначета, които се родиха по Нова година/ и избрах по-незасегнати парченца. Ама тя направо си е  хубава!
Айша, аз също "опекох" един козунак за адет и едно козуначено руло с мармалад  от Тропчевата фурна, която ми е най-близо. "Направих" и един сладкиш подобен на торта от  най-близкия ми квартален магазин.
Довечера късно ще сложа подправките на агнешкото, ще го завия с фолио и към 5 сутринта ще го пъхна във фурната на бавен огън. Към 7-7.30 ще добавя и картофи в тавата и пак ще си легна докъм  9.
Дроб-сърмата ще правя като стана окончателно. Докато  тя стане готова, ще направя  шопска и марулена салати. Изцедих и малко домашно кисело мляко за млечна салата. До 12.30 ще съм готова  с наредена маса в очакване на домочадието. Винаги  правя така- размотавам се и като наближи времето, почвам да летя като изтребител и правя няколко  неща наведнъж.
Фло, Янче, Крем, Алфея, Гъбка, Яжка, за вас само прегръдки от мен!

Момичета, в Градски истрически  музей е оригиналът на нашето съкровище. Ще бъде до 29 май. Поканени сте да ми дойдете  на гости  и да разгледате  него и нашия малък и  китен град. След Гергьовден ще съм на ваше разположение. До тогава ще замествам.

Последна редакция: сб, 15 апр 2017, 20:21 от K.A.G.

# 580
  • София
КАГ, много хубава покана. А как е работното време за посещения?
Ще ми се да го видя, но как да стане?
Едва ли ще навия Пл. да ме закара в някой почивен ден, ако работят.
А къде изчезнахте всички? Да не се изморихте и заспахте?
Или дегустирате козунаците? А, а
В друга тема четох, че козуначето от Фантастико било фантастично.
Обикалям го, помирисах го, но не смея да си отрежа.Че ще го излапам и ще стана за срам.  Embarassed
Май ще лягам да си чета от таблета.

# 581
  • София
Аз подядох препечения ми козунак. Много ме е яд, защото аз съм си виновна. И от яд-ям  Joy

# 582
  • София
РИМАРЧЕ, споко. Нали се яде? И моите станаха една идея по-мургави, по-черноочки, хем стоях до тях, но ме беше страх да не останат недопечени. И ние нападнахме единия.
АЙША, я си чупни едно крайче, че как ще заспиш, ако все си мислиш за козуначето...
ГРЕТИиии, страхотна покана. Ще я обсъдим след празника. Благодаря за прегръдката. Ето и за теб  Hug
ЯНЕ, децата изпотрошиха ли яйцата?
ГЪБКЕ ? Тебе да те домързи??? Не вярвам! Извоювала си си авторитет на мноооого работно момиче Simple Smile
ПИПИЛОТА, супер са ти козуначетата! Моите кексови формички ги забравих на вилата и тазгодишните са ми кръгли. Все ще се изядат!
КРЕМЧЕ, добре дошли Hug. След празника ще разказваш къде какво видяхте.
Още се чудя, дали да сложа месото да се пече от сега, или да го оставя за утре  newsm78 май сега ще легна да се наспя, без да подскачам нощес. И утре е ден Simple Smile
Хайде мацки, лека нощ sleepuu

# 583
  • София
Фло, наспи се - и утре е ден. Като го включиш рано ще стане и на бавен огън.
Та в този утрешен ден ние може да ходим да купуваме нова печка.
Сегашната тази вечер се държа много подозрително - включвам фурната, а свети лампа за котлоните. Но пък те не се затоплят.Хмммммм....
Те от 1 год. не работят. На тяхно място е поставен отделен  котлон.
Въпреки това фурната загря и дробсърмата стана много вкусна. Ми нали Айшето я е правило - как иначе.
Ще видим утре как ще е. Пл. като изтаврези ще му мисля, че без кола няма как да домъкна евентуалната нова печка. А без фурна няма печено агнешко.
Лека нощ на всички.

# 584
  • Кубрат/ Пишурка
 Фло, не успяха! Ама си беше емоция чукането! Накрая останахме аз и Криско. Той със сила ми счупи яйцето на върха, а аз със сила - по дупето Joy Обявиха, че и двамата сме спечелили hahaha
Е, утре ще се чукнем с Анжелка и брат ми за адет! Остана и от козунака. Баницата свърши!

Пипилота, напомняш ми времето, когато и аз месех по 18 козунака! Свекър ми, нали беше фурнаджия, вдигаше ни в 3,30, за да може в 6 да се метнат козунаците във фурната\ говоря за селската фурна \. От тези 18 накрая оставаха само 3 за нас. На майкини - 3, на зълвата - 3, на фурнаджиите - 3, на роднини 3-4, на комшии-турци за здраве...абе, накрая оставаха 3, ама от тях поне едно руло с мноооого конфитюр \ домашен, ягодов!\. Аз ядях само от него. Joy

Общи условия

Активация на акаунт