КГБ = Клуб на Готините Баби - 177.

• 73 821
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте момичета. Светъл понеделник се оказва много намусен, дъждовен и студен. Отдавна прогнозата беше такава - по Великден да прехвърча сняг. И все, че се сбъдна Simple Smile Промениха ни се плановете-искахме да отидем до вилата, да почистя измръзналите клонки на розите, да разкопаем мястото за зеленчуковата градинка. Е да, ама не. Ще си седим у дома. За обяд ще ходим при децата-турнирът по чукане на яйца продължава easter easter easter
Колкото и да е неприветливо на вън, у дома да ви е топличко и уютно. А казват, че няма нищо по-хубаво от лошото време  Simple Smile

# 616
  • Кубрат/ Пишурка
 Хайде и от мен ДОБЪР ДЕН!
И при нас светлия понеделник е дъждовен. Ноо, днес е ден за учене и добре, че вали, щото иначе ще се разминем с ученето Joy
Понеже повечето сме цветарки да ви пусна нещо интересно:

http://bukvarche.com/2017/04/14/%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80/

# 617
А добър ден. Днес е последният ден от Песах, за това е и празничен. Всички са в къщи, част завършват уроци, зададени им преди 20на дни, за ваканцията, която свъешва утре Joy Joy JoyМамката и един от принцовете режат, мажат, лепят, копират , снимат поредния албум "КОРЕНИ" т.с нещо като биографичен албум. Имаме от големия, пищно направен, сега се готви този на средния, та по този повод казах на Грета , както е в ействие да вземат да почнат подготовката и този на малкия, нали по следващата година и той минава в прогимназията Joy  Ама не ме слушат Mr. Green
Чета че при васе мрачничко, та си откраднах от фейса ей това, специално за вас

Янче това, което си пуснала не можеда се отвори по този начин, предназнчен за споделяне във фейса.. Предполагам, че си имала предвид това, давам го като скрит текст

# 618
Влезох в профила на моя фейс приятелка, споделила мой пост и ето какво намерих Simple Smile
Опитайте, ако не помогне , няма да навреди. Не се знае, знае ли се откъде ще му дойде  на човек късмета Shocked

# 619
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
     Привет девойки,                 

Всички да сме здрави и щастливи.
              В домовете ни да цари само  любов и благоденствие!

На всички,имали повод да празнуват желая дълги години да са здрави и да радват близките си!

Hug     bouquet      Hug

# 620
  • София
Добър ден!
Мрачно е навън, но не е студено, няма вятър и дъжд.
Аз даже изпълних плана за шопинг-терапията.
Сега трябва да действам по плана за почистване. Но нещо се разсейвам, пия чай.
Със закъснение - да са живи и здрави празнуващите!
Габката, майка ти да помага за правнуците!  bouquet
Шпунц, честити именници!  bouquet
Фло, чукайте се и заради мене. Пл. отказа чукане с яйца - вчера стигало.
Ми не ми стига пък, искам още.
Кари, от години имам дафиново листо в портмонето. Подновявам го редовно.
И люспи от никулденския шаран се намират. Но май само цените се вдигат, доходите са постоянни.

# 621
  • Кубрат/ Пишурка

Кари, точно това имах пред вид hahaha Благодаря! Не знам защо на мен не ми се получи newsm78
Е, дафинов лист не съм слагала, но нищо не пречи да опитам.

Айша, ти като Анжелка - и днес се чукахме двете, щото й се ядяло яйце, пък "нечукнато" не иска Joy

# 622
Здравейте на Светъл понеделник! Веднага слагам в портмонето дафинов лист.
 Купих 10 кубика дърва-700 лв.,  за празничната трапеза -около 150, утре е РД на голямото внуче, след 10 дни на малкото; идваха близначетата-пра-племенничета на гости за първи път. В нашия край се дава паричка и сурово яйце, когато бебе ти идва на гости за първи път.  След седмица плащане на ток, а  този месец сметката ще е голяма заради климатика. След това Гергьовден. А пък пенсията ще е чак на 7 май. Всички скрити резерви заминават по предназначенията, описани по-горе.
Ще сложа  поне 3 дафинови листа.

Иначе нощес валя доста, а днес е мрачно и студено.
За разлика от Дидимити, аз спах до 10, но станах към 12. Не съм свършила работа за 5 стотинки, само дето се натъпках пак като прасе.
Лягам под одеялото да чета.
От утре до Гергьовден ще работя и ще се опитам да бъда учителка, а не звероукротителка в 3 клас.
Чао!

# 623
  • Кубрат/ Пишурка

Грети,  Joy 5 сложи Joy А 7 май е в неделя, така че....

# 624
  • София
А 08.05 понеделник е почивен ден. Нали приеха закон, че ако нац. празник е в събота или неделя се дава и почивен понеделник.
Може би по банковите карти ще ги пуснат на 05.05.

# 625
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! ДА ИМА СВЕТЛИНА В СЪРЦАТА И ДУШИТЕ НИ!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ДВАМАТА МЪЖЕ - ГОЛЯМ ВЕЛИКО И ПО-МАЛЪК ВЕЛИКО НА ШПУНЦИ! ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА НОСЯТ И КРАСЯТ ХУБАВОТО СИ ИМЕ! УСПЕХИ И МНОГО ПОВОД ЗА РАДОСТ!

НА МАЙЧИЦАТА НА ГЪБЧЕТО - ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МНОГО ГОДИНИ, ДА ПОЛУЧАВА И ДА ДАРЯВА ОЩЕ МНОГО ОБИЧ!

Изпратих си децата и гостите и ще релаксирам по най-добрия начин - ще  чета 99+ поста след последното ми влизане при вас, ще се отдам малко на мързел - в хладилника има остатъци от толкова  манджи, ще се доизяждат.
И при нас е дъждовно, студено и мокро. Но пък предразполага към отдаване на любимо занимани.
  Да ви е вкусна вечерята Hug Hug Hug Hug Hug!

# 626
Четох току що , че в България за Великден са продадени 95 МИЛИОНА яйца  Shocked Shocked Shocked Shocked ShockedЛеле мале, къде ги свряхте бе хора,средно по 14 яйца на човек, от пеленаче та до стогодишни старци Shocked Shocked Shocked Ето ви нещо интересно по този повод

https://www.ofertomat.bg/3-aitsa-na-sedmitsa-Eto-kakvo-se-sluchv … o-vi-page292.html

Лека вечер на всички ви мили девойки Simple Smile

# 627
  • София
Кари, сигурно са се продали.
То освен за боядисване и за козунаците трябват доста. Около мене всички бяха ентусиазирани да месят.
В магазините беше препълнено с картони яйца. До събота 1 картон с 30 яйца се продаваше за 3 -4 - 5 лв, според големината и цвета.
Белите се котираха по-високо.
Вчера към 18.30 бях в Кауфланд и яйцата бяха намалени на 0.99 лв. за кора. Погледнах - срока им е до началото на май.
Народа мяташе в количките и по 1 кора.

# 628
Добър вечер момичета !
Христос Воскресе !

След големият маратон преди празниците , по  време на празниците,днес
го ударих  на голям мързел. Почти нищо не съм правила ,освен да ядем  hahaha
Айша и ММ днес ходи в Кауфланд и каза ,че яйцата са намалени ,особено тези  малките.
Прочетох статията на Кари за яйцата. ще се възползуваме ,че има доста сварени яйца.то колкото раздадеш ,толкова ти дават. Чукахме с децата ,но малките скромни ,чукат по едно две и спират ,не е като бяха малки всички наред.  Grinning
Прочетох и статията за дафиновият лист. Наистина е полезна билка . Днес пък прочетох някъде из нета ,че при стрес , депресия за запалиш един дафинов лист в стаята да изгори. добиваш енергия и успокоява. За молци четох ,че дафиновият лист помагал като ги сложиш в шкафовете.Сега и аз ще си сложа  едно листенце в портмонето hahaha
Честито на именниците на Шпунци и на Гъбчето ! Здрави и благословени да са !

Един поздрав за лека  и спокойна нощ !

# 629
  • тук, на мястото си
Да мина и аз да се разпиша, да рапортувам.
Подготовка за Великден, миене, чистене, пране. Мина Великден и какво сега - миене, чистене, пране.  hahaha hahaha hahaha
Някои поне днес са мързелували, аз не можах. До обяд бях в болницата, баща ми вчера паднал и не може да си движи ръката. Дали заради празника или просто улучихме на доктор в неотложния кабинет, но съм му много благодарна на човека, много добре се отнесе, направи му изследвания и снимка, накрая и инжекция му направи и нито стотинка не ни взе. Такова нещо не ми се беше случвало много, много време.
За Великден си имах гостенчета, къщата беше пълна, добре че бях предварително отделила яйца да им ги пратя, че не остана нито едно не чукнато отпред, отзад, че и отстрани.   Голям смях беше с тия бораци!  Joy Joy
И тука хубаво си валя цял ден, нека, има къде да пада, земята имаше нужда от дъжд.  Малко е студеничко, ама котела още работи.

Лека нощ! Живи и здрави утре пак да се "видим"!   Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт