КГБ = Клуб на Готините Баби - 177.

• 73 821
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Вила Великула
Христос Воскресе!
Нека има мир, любов и добрина!
K.A.G.правя по много козунаци, защото после раздавам на приятели и роднини.

# 601
  • Кубрат/ Пишурка

ШПУНЦИ,ЧЕСТИТО ТИ ИМЕНИЦИ! ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ! И моят баща беше Велико.

# 602
Вече ви поздравих и сега само отговарям на вашите поздрави: Воистина  возкресе!

Честит РД на майката на Гъбка! Да е жива и здрава!
Честит Имен ден на именяците на Шпунц и на всички, които днес имат двоен празник!

И аз съм  готова. Щом аз дето съм най- тромавата  домакиня, значи всички са готови.

Да ви е сладко всичко, което сте направили и сготвили!  Да си го хапнете  в приятна компания и добро настроение! Наздраве!

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 16:17 от K.A.G.

# 603

Христос воскресе!
Мир, любов и топлина във всеки дом!

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 16:37 от *Dobby*

# 604
  • София
Честито Възкресение Христово !!!
Здраве, щастие и дълголетие ви пожелавам  newsm51
И аз съм готова за празничния обяд.
Яйцата ми станаха хубави, козунака прекрасен, сега във фурната се пече тутманик с яйца от свободни  кокошки и домашно сирене от щастлива крава  Joy Joy Joy
Другото се знае - зелена салата, агнешка чорбица, агнешко печено и картофки с моркови, задушени в гювеч.
Да бе, щях да пропусна домашната ракийка и пак домашното червено винце.
Весел празник, момичета  love001

# 605
  • София
ШПУНЦИ, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ЛИБЕТО И НА ВНУЧЕТО! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ. ДЯДО МНОГО ДА ОСТАРЕЕ И ПОБЕЛЕЕ, А ВНУКЪТ ДА РАСТЕ И ХУБАВЕЕ! ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!

ГЪБКЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИЛАТА ТИ МАЙЧИЦА. ЖЕЛАЯ ѝ ЗДРАВЕ, БОДРОСТ И ДЪЛГОЛЕТИЕ. ЩАСТЛИВИ СТЕ, ЧЕ Я ИМАТЕ. НАЗДРАВЕ!

# 606
  • тук, на мястото си
Христос Воскресе!
Нека този Великден да ви донесе
надежда и вяра в добротата на хората!

Скрит текст:
Приказката за Дядо Великден

Една стара българска приказка, публикувана в книгата Празниците на българите в легенди и предания, ще ви покаже по приказен начин как предците ни са приемали днешния светъл празник.

В притчата се разказва, че преди много години Бог се разхождал сред хората и ги лекувал. Той стигнал до царство, в което живеел зъл магьосник, който бил заключил водата и слънцето на народа в пещера с девет катинара.

Народът работел от сутрин до здрач, но земята нищо не раждала без вода и светлина. Тревата изсъхнала, животните измрели, птичките изчезнали. Хората живеели в малки тъмни къщурки, обрасли с бурени, с които се хранели. Те забравили своите традиции и толкова много се озлобили, че постоянно враждували помежду си.

В една схлупена къщурка, сгушена в диплите на планината, живеел млад мъж с две дечица – момиченце и момченце. Злият магьосник отвел майката насила в своите палати, за да му слугува. Тежка била зимата, мраз и студ сковавали земята. Дошла пролетта и един ден бащата отишъл в гората за свежи коренчета.

Там издялал едно дървено яйце, боядисал го с червена пръст и решил да го занесе на своите дечица да си поиграят. Когато се върнал у дома, децата били заспали и той сложил червеното яйце до главичките им, та като се събудят сутринта първо него да видят. Легнал си и той.
Дядо Великден

През нощта на сън при него дошъл един белобрад старец и го предупредил, че на другия ден в къщата му ще дойде злият магьосник, за да вземе и двете му дечица. Но ти не се бой, рекъл дядото, дръж червеното яйце в ръката си! Казал му това и изчезнал. Този белобрад старец бил Дядо Великден.

На другия ден в каляска, впрегната с триглав змей, с гръм и трясък пристигнал магьосникът и спрял пред къщурката. Ужасил се бащата и силно притиснал двете си дечица в здрава прегръдка.

Червеното яйце се търкулнало край главиците на децата и заблестяло като малко слънчице. Сетил се бащата за съвета на добрия дядо Великден. Грабнал той яйцето в ръка и го вдигнал високо над главата си.
Червени яйца

В този час цялата земя се огряла с голяма светлина. От тази светлина магьосникът ослепял. В същия миг силата му се загубила и той се превърнал в малък черен бръмбар.

Хората разбили катинарите и освободили слънцето и водата. Небесното светило се издигнало високо и огряло цялата земя. Водата се спуснала от планината, весело забълбукала и заляла гората, полята и нивите. Дърветата се раззеленили, птиците и животните се завърнали по родните места и земята възкръснала за нов живот.

Оттогава хората посветили този ден на дядо Великден. Боядисват в червено яйцата и празнуват възкръсналата природа.

Честит рожден ден на майката на Гъбка!
Честит имен ден на именниците на Шпунц!
Живи и здрави да са!
smile3525 smile3525 smile3525

# 607
Това беше! Готви, сервирай, яж, а сега лежи и пъшкай като бременна хлебарка! Пусти апетит!

# 608
Отсега насетне - релакс  Laughing
Приготовления, гости, иху - вече тихУ  Joy
У нас стана малко като по Коледните празници - готвене, готвене, после една седмица ще дояждаме

Честит рожден ден на мама на Гъбка!
Честит имен ден на Вели младши и Вели старши!
На всички празнуващи пожелавам здраве!

# 609
  • ВАРНА
Честит Великден! easter
Здраве, мир и любов за всички!
Шпунц, честит имен ден на съпруга и внучето ти! Да са здрави и щастливи!
Гъбче, честит рожден ден на майчето ти! Да е жива и здрава още дълги години!

Това остана от моите козуначно-яйчени творения, а другото стои.

Чао и приятна вечер  Hug

# 610
Честито Възкресение!
Нека Бог ви благослови със здраве,мир,топлина и любов!Бъдете благословени,радвайте се на Божията милост и любов!

Честито на всички, които празнуват днес !!!

# 611
Привет на всички. Този път искам да ви предам поздрави от Здравка и пожелания за весел празник. Тя все още няма достъп до темата,всички и липсват и се надява скоро да може да се включи,дотогава целувки на всички🌺

# 612
Мили приятелки-благодаря ви за поздравите към мама Hug
Благодари ви и тя. Hug
Отпразнувахме двата празника.
Агнешко на пара,дроб сърма,салатки и т.н. Естествено и торта.Направих нещо като имитация на Гараш,но с бисквити без печене.Впечатляващо подобие се оказа.
Вкусна калорична бомба Mr. Green

Шпунци-да са ви здрави имениците!

Спокойна нощ за всички! Hug

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 23:25 от Gabkata

# 613

Добро утро и в новия ден на новата седмица!
Когато станеш сутрин, помисли каква ценна привилегия е да си жив - да дишаш, да мислиш, да се радваш, да обичаш.
Щастлив понеделник и слънчева нова седмица!
Бъдете Благословени!
  Днес аз ще посрещам гости-стискайте ми палци, че не можах да спя и нещо съм със забавени реакции.

# 614
  • София

Добър да Светъл Понеделник, мили мои!

Изпразнувахме първия ден на Великден, сега и днешния да мине, пък каквото ще да става!  Heart Eyes

Шпунци, тъй като и днес и Великден, да поздравя твоите именици.

ЖИВИ, ЗДРАВИ, ОБИЧАНИ И ОБИЧАЩИ ДА СА ТВОИТЕ ДВАМА ВЕЛИКОВЦИ!

Гъбче, и на теб, макар и на патерица.

ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЙЧИЦАТА ТИ И ДА СЕ РАДВАТЕ ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ЕДНА НА ДРУГА!

Козунаците ми станаха страхотни, едва ги опазвам за децата. Ама, ако ли пък не колко му е да извъртя още един или два.  Laughing

Весело да ви е, макар навън да е мръчно и навъсено!

Общи условия

Активация на акаунт