Любители на кучета - 71

• 67 438
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
Ние продължаваме с гранулите но ги поливаме обилно с манджа (за него приготвена) Simple Smile Абсолютно било грешно ама не разбрах аргументирано защо.

# 526
Ние продължаваме с гранулите но ги поливаме обилно с манджа (за него приготвена) Simple Smile Абсолютно било грешно ама не разбрах аргументирано защо.

Вероятно ще посочат различно време за храносмилане на готвеното и гранули.
Аз редувам готвено и гранули.

Имате ли впечатления от храната Kennels'Favourite ?

# 527
  • Euskal Herria
Единствените гранули, които Макс хапна, бяха на Йосера. И то, когато беше с жестоко разстройство, след това прояде, като му мина. Обаче му ги давах една по една, от ръката ми ядеше. Бях купила 200 г за проба - от България.

# 528
Добре дошъл и на Хектор! Hug Да не би повечко време да не сте го извели и да не е издържал, все пак доскоро вътре си е вършил работите. Ще свикне момчето, търпение! bouquet

Аз също слагам адвантикс, има месеци, в които нищо не го полазва, има и такива, дето си мисля, че фалшив адвантикс съм сложила. Разхождаме се на едни и същи места общо-взето, препаратът купувам от вет. аптеки или от клиниката, изобщо не знам и аз какво да правя. А след тая бабезиоза, дето я изкара, направо съм паника вече.
Почти научен го взехме .Може би от началото на февруари не се беше случвало и за това съм в чуденка?

# 529
Момичета, и ние имаме проблем с чистите гранули. Понеже и възрастната (тя е алергична), и малката (тя е с чувствителен стомах) чихуа са ужасно капризни съм правила много дълги проучвания и експерименти на всякакви храни, защото не един и двама души са ми се оплаквали от алергични реакции в следствие на готвено пилешко месо и субпродукти (предимно заради хормоните, антибиотиците и т.н.). На едната, която беше 7 години хранена с домашно приготвени пилешко и телешко предимно, направихме тестове и се оказа, че точно към тези меса е развила алергия във времето, която се провокира от консерви, които се налагаше да даваме, за да не качва при разгонване. Аз лично намерих консерви органична храна (Herrmann's Bio- немска е, приготвена с годни за човешка консумация продукти), има ги, както и в пълноценно меню, така и чисто месо (допълваща храна). Малката ги яде вече 7 месеца, само спряхме менютата с моркови (защото не й понасят). Ядат консерва самостоятелно или смесена с гранули. А чисти гранули само от време на време, но цяло едно хранене на чиста гранула е почти невъзможно- подхвърлят ги, подскачат, но не ги ядат. Може би само Naturea Puppy и Acana Small breed ги консумира малката по- сериозно. Има много вкусни консерви (така изглеждат и миришат поне) Little Big Paw, Life Natural Life dog, но за съжаление в повечето има моркови и изборът ни е ограничен.

Вие какви гранули похапвате?

# 530
Нарцисчева, прочетох ,че имате проблем с пишкането.Има специални памперси на Пъпис които са с феромони,карат го да пишка само там.Идеята е ,че когато му се допишка почва да души а феромоните го привличат на памперса.Родих се с тях.Ричи пикаеше къде ли не,само не на памперса,купих тия с феромоните и забравих за парцала.В момента се учи да ака на тях,иначе го прави в радиус от 20 сме от памперса.Опитай,няма да сбъркаш.Пускам ти линк да ги видиш.

://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/11392/puppies-pet-training-pads-xl-higienni-podlojki-za-kucheta-90x60-sm-10-broja.html

# 531
  • София
Моята яде Акана Ранчлендс. Докато й слагам дозата в купичката, скача до кръста ми Laughing
А предвид размера ѝ това е сериозен скок.

# 532
Моята яде Акана Ранчлендс. Докато й слагам дозата в купичката, скача до кръста ми Laughing
А предвид размера ѝ това е сериозен скок.

А Ранчлендс-а голям ли е, като размер на гранулата. Защото Acana Puppy Small Breed ни е добър размер, другите ги режа, иначе ги подхвърля. Само ме притеснява, че има три вида протеин... има ли ли сте някога проблеми откъм алергични реакции към тази или друга храна?

# 533
  • София
диаметърът на гранулата е около 1 см
алергии никога не са се проявявали. случвало се е очите да сълзят повече от някои храни.

# 534
диаметърът на гранулата е около 1 см
алергии никога не са се проявявали. случвало се е очите да сълзят повече от някои храни.

Сега измерих нашите- 0,5 см, но щом не сте имали проблеми  ще опитам с пробна опаковка 340 гр.. И без това ни е дошъл момент за нови пакети, а покрай тях ще пробвам тази за малката и Lamb & Apple за алергичната "баба". Много ти благодаря  bouquet

# 535
  • У Диспансера ...♥♥♥
Нарцисчева, прочетох ,че имате проблем с пишкането.Има специални памперси на Пъпис които са с феромони,карат го да пишка само там.Идеята е ,че когато му се допишка почва да души а феромоните го привличат на памперса.Родих се с тях.Ричи пикаеше къде ли не,само не на памперса,купих тия с феромоните и забравих за парцала.В момента се учи да ака на тях,иначе го прави в радиус от 20 сме от памперса.Опитай,няма да сбъркаш.Пускам ти линк да ги видиш.

://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/11392/puppies-pet-training-pads-xl-higienni-podlojki-za-kucheta-90x60-sm-10-broja.html
И вета ми ги препоръча, ама аз имах точно същите. Моето  диване нищо не го привлича. А иначе ми каза, че са най-добрите .

# 536
  • София
Моята дебелееше от Агнешкото с ябълки.
Тя е много лакома и обикновено е като прахосмукачка, но се е случвало да отказва храни, които са с добър състав.
Най-добре изглеждаше, когато ядеше Орижен, но с намаляването на разходките през зимата вдигна уреята. Тогава започнах да търся качествени беззърнени храни с по-нисък процент протеин.

Следващата храна, която ще пробвам, е Wolf of Wilderness.

# 537
Моята дебелееше от Агнешкото с ябълки.
Тя е много лакома и обикновено е като прахосмукачка, но се е случвало да отказва храни, които са с добър състав.
Най-добре изглеждаше, когато ядеше Орижен, но с намаляването на разходките през зимата вдигна уреята. Тогава започнах да търся качествени беззърнени храни с по-нисък процент протеин.

Следващата храна, която ще пробвам, е Wolf of Wilderness.

За съжаление, след като направихме изследвания на алергичната се оказа, че може да яде агнешко и свинско, за сега все още яде само хидролизирани пастети и гранули на Hills + малко чисто агнешко, за да подсили апетита. Затова за нея нямам особен избор. В Пловдив има фирма, която приготвя хидролизирана храна по предварително зададена рецепта, но все още чакаме повече отзиви от ветеринарите ни, за да пробваме.
От Orijen малката получава доста газове (може би точно заради високия процент протеин) и я спряхме. Голяма мъка е темата "Хранене" при нас  ooooh!

# 538
  • Euskal Herria
Радвайте се, че въобще ядат гранули. При нас това е проблем. Стоял е гладен по 2-3-4 дни, дори гранула не хапва. А като тръгнем да се прибираме, изобщо пък не яде нищичко по пътя. Голяма мъка ми е, защото не са километър или два.

# 539
Радвайте се, че въобще ядат гранули. При нас това е проблем. Стоял е гладен по 2-3-4 дни, дори гранула не хапва. А като тръгнем да се прибираме, изобщо пък не яде нищичко по пътя. Голяма мъка ми е, защото не са километър или два.
може да не му е добре по пътя и затова да не иска да яде  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт