Любители на кучета - 71

• 67 441
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Ох, страхотен бебок и кучовци  Heart Eyes

Да, Ариус на снимки изглежда голям, но който го види на живо казва "Толкова е малък". 2 кила е.

Единия вкъщи е с разтройство мама днес беше готова да изпадне в паника, филийки му препичаше, утре като се прибера, ако пак е така ще тичам за Смекта.

Мен хич не ме кефят тези противопаразитните каишки.

Трапезица, покрай Марица някъде не става ли да тича. На повод и гребната е вариант. В махалата има един проектиран неизползван паркинг, където може да тича на воля има от къде да се измъкне, но ако е послушен няма да се случи /за Скобелева майка става дума/

# 196
  • Euskal Herria
Видях кучешка площадка до надлез Родопи в Пловдив - толкова замърсена беше, не знам как бих си пуснала кучето в нея.

Макс прояде, ама все още има разстройство. Утре пак ще се борим да му давам смекта. Не смея повече от едно прахче на ден да давам, не знам малко ли е, много ли е за него.

# 197
  • под тепетата
YanaDG , аз му разтварях смектата във водата за пиене. Слагах непълна купа с вода, за да може да я изпие. И диета един ден, пълна !
 Трапезица, ходим на най-различни места, но са на най-малко един час до Пловдив. Зимата се качваме на Студенец ( над хижа Здравец). Спокойно, с малко хора, идеално за разходки. Миналият уикенд бяхме до Калофер, екопътеката. Друго любимо място ни е Цигов чарк. Ходим до Бойково, Ситово, Белинташ. Набелязала съм си водопада до с. Фотиново, но все не стигаме до него. Другите са по-далечни, но  когато имаме възможност ходим с преспиване ( с кемпер сме).   
 От неделната разходка видях два малки кърлежа да се разхождат по Макс, свалих ги. Друго засега не откривам, но го ровя упорито.
 Sivi, и аз щях да гледам сърдито, ако ме почерпят с кислородна вода  Mr. Green

# 198
Привет другарю и другарки,
За тичането някак се справяме( благодаря ви за идеите  Hug )-Розариума,Альошата,Сахат тепе-в моментите,когато няма много хора,но преди малко намерих забит ( и вероятно съсухрен) кърлеж.Опитахме със съпруга ми се с тези кукички на отом( показани по-напред)-скъсахме го.Драхме го после още малко,остана още някакво пипало в кучето.Вие как се справяте-дърпате ли,въртите ли.
Потръпвам от гнус. Sick

С какво си пръскате по дрехите,да не ви налазят на разходките гадини ?

П.С.Преди месец капах Фронтлайн комбо,ред е сега на други противопаразитни,вероятно  вътрешно комбинирано.

# 199
  • София
Трапезица, отивайте на вет да извади хоботчето. Върти се бавно, търпеливо, усеща се когато гадината се пусне. В никакъв случай дърпане. Гледай да плъзгаш "шейната" на Отом-а до кожата, за да хване главата на гадта.
Пръскам с Аутан спрей - до няколко часа действа.
Биляна, завид завид. Искам и аз да скитаме насам-натам, но нямаме кола... Sad

# 200
  • София
YanaDG , аз му разтварях смектата във водата за пиене. Слагах непълна купа с вода, за да може да я изпие. И диета един ден, пълна !
 Трапезица, ходим на най-различни места, но са на най-малко един час до Пловдив. Зимата се качваме на Студенец ( над хижа Здравец). Спокойно, с малко хора, идеално за разходки. Миналият уикенд бяхме до Калофер, екопътеката. Друго любимо място ни е Цигов чарк. Ходим до Бойково, Ситово, Белинташ. Набелязала съм си водопада до с. Фотиново, но все не стигаме до него. Другите са по-далечни, но  когато имаме възможност ходим с преспиване ( с кемпер сме).   
 От неделната разходка видях два малки кърлежа да се разхождат по Макс, свалих ги. Друго засега не откривам, но го ровя упорито.
 Sivi, и аз щях да гледам сърдито, ако ме почерпят с кислородна вода  Mr. Green

И ние.
Кифлата хич не обича да се вози в кола, но в кемпера влиза с удоволствие.

# 201
FreakOnALeash, красавец, пупу, наистина много бързо порастват..имате и друго кученце ли или е на гости? Ние сме с немска овчарка и малка смесена порода, овчарката е момчето, а малката е момиче  Grinning . Хранят се догман хармони, без зърнени култури, засега оставаме на тази марка и ние преминахме през няколко, докато намерихме тази.

# 202
Момичета, тези кърлежи като ги вадите, нямаше ли нещо такова, че ако се задушат с някаква мазнина преди да се извадят, от задушаването кърлежа повръща и всички гадости и инфекции влизат в кръвта на кучето?  newsm78 Аз скоро вадих кърлеж на Лора, уж цял излезе, гледах го с лупа. Оставих го да се разходи и го смазах с кеф.  След Адвантикса не сме откривали нови, но минаха вече 3 седмици и скоро ще трябва пак да се капе пак. Ще взема от големите опаковки, по 4 в кутия да има за няколко месеца. Само бебо с какво ще го пръскаме/капем/пудрим не знам. Гледах някакви спрейове и капки, но никъде не е обозначено, че може да се ползва от бебета. Нашият е само на 65 дни.

tilde, благодаря!
Видях твоят красавец, разкошен е, дано всичко е наред и нямате дисплазия!  Praynig Родителите му нямат, нали така или не съм разбрала правилно? Въпреки, че покрай нашите овчарки, разбрах, че се развъждат кучета, които не, че нямат дисплазия, а по-скоро са в границите на допустимото, каквото и да значи това. Аз, затова, преди да купя мъника, ходих да видя майката и бащата. Въпрос на късмет, дано ни пропусне!  

Скрит текст:
tilde, кучетата живеят в къщата на родителите ми, аз живея отделно и ходя по-рядко, макар, че откакто започнаха проблемите (преди 3 седмици умря другото ни овчарче), ходя почти всеки ден да ги виждам. Та, там живеят общо трима кучовци (малчо, Лора и Моли). На снимката е Моли, пекинезчето. Милото ми, то е на 13 г. вече и всички много й треперим. Само тя живее постоянно вътре и спи по леглата.  Heart Eyes Слава богу, изследванията й са добри, но никак не й понася присъствието на мъника. Голяма ревнивка е и се чувства пренебрегната. Като поотрасне малкия, ще го изведем навън и се надявам да се поуспокои, че ми е мъчно за нея.

Ето ги момичетата от глутницата  Mr. Green :
Моли, полегнала на обичайното си място:

Лора, заедно с предишното ни овчарче като малък:

Благодаря на всички за милите думи и споделеното!  Hug Какви красотички показвате! Пълнят ми и очите, и душата, да са живи и здрави!  Hug

# 203
bilqna_69 на него не му е за първи път почерпката с кислородна вода, а колкото и да не ми се иска сигурно няма и да е последен. Ама да слуша кака си като му казва Не!, а той като чуе и почва да преглъща бързо.  Joy А малко преди да се натъкне на плика докопа една мишка и ме послуша като му казах Не!, че се беше засилил да си я хапне.  ooooh! Човек ако ни гледа от страни ще реши, че гладен стои и не е виждал ядене от поне месец-два.  Crazy
Трапезица, кое е ще е това вътрешно комбинирано? Аз вчера като ходих до ветовете и ги питах за НексГард Спектра и тяхното мнение бе, че срещу колкото повече неща предпазва един препарат, толкова по неефективен е. Това съответно е тяхното мнение. Взех обикновения НексГард, а за комарите казаха, че очакват нов продукт, който отскоро се внася в България и бил много ефективен. Дава се два пъти в годината, но все още било рано за него. А друго, което ми казаха, а не бях чувала до сега е, че Адвантикса се водел водоустойчив.  newsm78 И може и да има нещо такова, защото от както го накапах Макс той не е спирал да се мокри в канала всяка сутрин, а като не сме на село и всяка вечер, а кърлежи не съм му намирала. На село видях един ходещ по него и го махнах, но друг случай не е имало.
Момичета, завиждам ви за кемперчетата. Предполагам е супер удобно, че може да почиваш навсякъде и кучето да е винаги с вас. А пък аз почивам само там, където допускат кучета. Даже гледам да са предимно къщи за гости с дворче, за да не безпокоим други почиващи.
Къде изчезна B & C и нейния пухльо Еди? Отдавна не се е включвала да каже как са.
И последно да кажа, че много хубави снимки и кучовци видях. Обичам, когато темата се пълни със снимки.  Heart Eyes

Чака да му хвърля топка:

И вече с топката с уста, като вчера въобще не я пусна тази топка на разходката (нова му е и радостта бе голяма):

# 204
Баш Нексгард Спектра имах предвид.Съвсем се обърквам вече....Обикновения Нексгард за кърлежи и бълхи ли е само ? Това новото за комари -има ли наблюдения върху страничните му ефекти?

Адвантикса по-добър ли е от Фронтлайн комбо? Аз преди повече от месец капах Фронтлайн и явно още държи,щом е уморил кърлежа ,но все пак се е забила гадината.

Ако кучето не се мокри,може ли да я карам на Фронтлайн и нещо друго срещу дирофиларии( какво е то)
Отделно за глисти и тении....

# 205
Баш Нексгард Спектра имах предвид.Съвсем се обърквам вече....Обикновения Нексгард за кърлежи и бълхи ли е само ? Това новото за комари -има ли наблюдения върху страничните му ефекти?

Адвантикса по-добър ли е от Фронтлайн комбо? Аз преди повече от месец капах Фронтлайн и явно още държи,щом е уморил кърлежа ,но все пак се е забила гадината.

Ако кучето не се мокри,може ли да я карам на Фронтлайн и нещо друго срещу дирофиларии( какво е то)

Мисля, че Адвантикс е по-широкоспектърен. Адвантикс предпазва от бълхи, кърлежи, мухи и комари, докато Фронтлайн комбо е само за бълхи и кърлежи. Има и някакъв Frontline TRI-ACT, който действа и срещу мухи и комари, но аз не съм го ползвала. Чета, че и Фронтлайн бил водоустойчив... Thinking

# 206
Ако предпазва адвантикса от комари,тогава няма нужда от препарат за дирофиларии,нали те се пренасят от комари  newsm78

# 207
  • София

Писах и преди:
Моят повръща от Нексгард и Дронтал, затова всеки месец (март - октомври) му бия Ивермектин и е с каишка Килтикс.

# 208
Адвантикс пази да не ухапят (репелент), а хапчетата пазят в случай на ухапване да не се зарази кучето. Ако кучето е болно, то хапчетата са по-скоро за лечение (след тест, разбира се). Аз реших да не давам на пекинезката профилактика за Дирофилария, тя и без това е повече вътре и е накапана, нещо много противоречиви мнения четох за тези хапчета и май няма да я тъпча с химия на тези години. Дано не сбъркам...

# 209
Трапезица ако си доволна от Фронтлайна защо ще го сменяш? Аз от Адвантикса съм доволна, именно защото има репелентно действие и не би трябвало да го лазят и хапят, но ме притеснява, че Макс като се мокри всеки ден и му отмива трайността и действието. Фронтлайна пък на нас не ни понесе и Макс стана в рани и му капеше козината. Просто ако си доволна от някой препарат не е необходимо да го сменяш, защото всеки е с различна активна съставка и действа различно при кучетата. Но сега като се замисля, миналата година си го хапеха комарите въпреки Адвантикса. Ама те тук на Дунава са на рояци и няма отърване от тях.
А иначе на въпросите ти:
 - Да, обикновения НексГарг е само против бълхи и кърлежи. Дават, че гадината като засмуче от кръвта умира, но аз никога не съм намирала такава твар по него, докато съм му го давала предни години.
 - И Адвантикс и Фронтлайн са добри, като активното вещество е различно и има кучета, които получават алергия или раздразнения към активната съставка. Въпреки, че съм чула повече позитиви за Адвантикса, а и при моя звяр фронтлайна не му понесе и лекувахме рани известен период.
 - И да, ако не се мокри и си доволна от предпазването на Фронтлайн (след като и кучето ти има поносимост към него) не е необходимо да го сменяш. Просто добави профилактика за дирофиларията, а с какъв препарат ще ти каже ветеринаря. И тук са споделяли момичета - има и ваксини и таблетки. Аз миналата година давах ендектовет, но тази ветеринарите ще заредят друг продукт, но не запомних името. Като му дойде времето за даване ще споделя какъв е.
Глисти и тении винаги са си били отделно. Аз редувам Цестал и Дронтал. По точно давам основно Цестал и всеки 4-ти или 5-ти прием е на Дронтал.

Общи условия

Активация на акаунт