Любители на кучета - 71

• 67 441
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Mоите са на  това:

и ветеринарката ни казва, че няма нужда от каишки , капки и друго newsm78

пс. пускам нещо, което много ми хареса:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 10:17 от Аби*

# 271
Mоите са на  това:

и ветеринарката ни казва, че няма нужда от каишки , капки и друго newsm78

пс. пускам нещо, което много ми хареса:
Скрит текст:

Отворих скрития текст с нагласата, че ще е нещо смешно-кучешко, а то.......разревах се. Толкова са тъжни последните години от живота. Sad
Аби, чудесни сладурчета имаш, да са ти живи и здрави! Heart Eyes Hug 

Няма по-хубаво от това да са здрави. Току-що се върнахме от разходка с Рекс и седнах направо на компа да си почина. Час и нещо ме дърпа, тича, подтичва, без дъх останах. И хем ми иде да го овикам, хем си казвам на ум: а какво искаш, онова омърлушено и не искащо ни храна, ни разходки куче? Нека тича, ще го търпя! Simple Smile

Аз слагам Адвантикс, но има пробиви понякога. Случва се месеци да минем без кърлеж, случва се и да намерим някой по него, стават пробиви. Явно 100% защита е трудно да се осигури при тая напаст. Просто не пръскат тревните площи или го правят само в центъра на града. Трябва да поговоря с вета за Нексгард, принципно избягвам да му давам вътрешно нещо, освен ако не е жизнено необходимо, нали ми е с някаква лятна алергия и сърбежи, а и ветът ни май е привърженик на Адвантикс, и на неговите кучета го слага. Все ми се ще да избягвам химиите, ама няма как. Peace

# 272
  • София
При нас не са пръскали, но и кърлежите вече станаха резистентни. Трябва да се редуват препаратите, но нашите си карат все с едни и същи и ...
Преди време позната с хъскита ми беше дала нещо от нейния вет - в спринцовки, синя течност. Слага се пак на гърба, но мисля, че беше само на едно място. Нейният вет си го правил. Срещу кърлежи, бълхи. Около 2-3лв май беше дозата. Ей това нещо имаше страхотен ефект - ни кърлеж, ни бълха видях цяло лято по кучетата. С една доза за всяко. Обаче вече не поддържаме връзка и дори и да искам, не мога да питам за този "препарат". Ако знаете за нещо такова, свиркайте. Вярно, че оцветяваше в синьо козината, но пък действаше безотказно.
П.С. И мен скритият текст ме разплака...

# 273
Здравейте момичета и момче!
Щом ви е разплакал скрития текст въобще няма и да го отварям.  Blush

Малко Сладко Коте това синьото да не е себацил. Нали ви споменах, че моя зет слага такова на неговите кучета. Продава се в литровка опаковка и най-вероятно за това вет го е дал в спринцовка. Аз накапах едни бездомни, които си храним на работното място и то е точно синьо на цвят. Има една бяла дама, която след седмица от накапването все още ходи леко петносана по гърба. На Макс не съм му слагала и нямам лични впечатления, но зет ми е доволен, защото неговите кучета ги разхожда в гората, освен това ходят и на лов и се въргалят във всякакви долчета и вадички и каза, че въпросния препарат пази 3 месеца при тези условия (иначе го дават че пази 6 месеца).
labrex моите ветеринари, наскоро ги питах за показания препарат НексГард Спектра и казаха, че за тях такъв комбиниран продукт не е ефикасен срещу всичко изброено на опаковката. Реших да им се доверя и да не взимам такъв. Взех изчистения вариант, който е само за бълхи и кърлежи и чакам да ми доставят противопаразитна каишка. Дано има ефект, че не е от най-евтините. При нас въпреки, че има кърлежи по Макс само един ходещ намерих и то след като той го усети, че му пълзи по лапата. Дано не се забиват гадините, че са ми толкова гнусни и гадни.  Sick
И една сесия лудории в полето:

И едни дупета:

Някой се е скрил в житото:

А тук какин хубавец лежи в градинката на село:

# 274
Красавец е! И аз като беше болен и едва вървеше до мен си мислех, че предпочитам да ме дърпа, и дори събаря при разходките, само да е здрав.
Ето го и него във вид на поздравителна картичка за рождения ден на младата си стопанка

# 275
Много сладко хъски Heart Eyes . Така ми харесват, с тези сини очи Heart Eyes

А вчера много харесах една тригодишна швейцарска овчарка, бяла, направо великолепно създание. Дори не се опита да изяде моето еднокилограмово  Crazy, което не спря да пищи от страх. ама много големи кучета са, много. Това  идея нямам как се пътува с такива, особено ако няма и на кого да ги повериш.

пс вкарахте ме във филм сега с този нексгард newsm78, дали да я накапя голямата с фронтлайн newsm78

# 276
  • Бургас
И аз се чудя тази година с какво да се пазим срещу гадини, не ми се ще сякаш пак капки, миналата година след накапване, дъщеря ми /която въпреки предупреждението ми/ го начакала и нацелувала и устата й беше изтръпнала 2 дни  Mr. Green, нещо друго търся може би коишка  Thinking
Позьор на днешния изгрев

# 277
А какво е сладурчето  Flutter

Струва ми се брахицефален като моите, ама така ги бъркам породите newsm78

Как успявате да станете толкова рано, че да хванете изгрева, бе, хора Hug

# 278

Страхотни снимки на страхотни кучовци, заплеснахте ме, Heart Eyes Crazy Heart Eyes а уж ......се правя, че работя! Simple Smile

Sivi, хубаво е разказчето, нищо, че е тъжно, животът е такъв, но пък и не всички са такива човеци. Връзка между човек и куче....... Peace

Сетихте ме и мен за едно дупе: Simple Smile

# 279
  • Бургас
А какво е сладурчето  Flutter

Струва ми се брахицефален като моите, ама така ги бъркам породите newsm78

Как успявате да станете толкова рано, че да хванете изгрева, бе, хора Hug
Френски булдог е звярън, но не е най добрият представител на породата остана доста дребничък.
Всяко сутрин сме на изгрева без лятото, чи тогава е в 05,15 часа и толкова рано не мога да стана.

# 280
labrex, като писа връзката между човек и куче....

Имам питане, че може аз да съм се бъгнала  - имала съм много кучета, но истинска връзка/ох, разбирайте, да можех д акажеш - тя/той е моято куче, не нещо друго/,  съм имала само с три от тях. Обикновено кучетата ми избират някого в семейството, към когото истински се привързват.

С майката на моето болонче, независимо, че я гледах, грижех се за нея, тя определено не ме харесваше/то може и аз за харесване да не съм била, де/. Обожаваше обаче мъжа ми само. Когато почина, почти не изпитах мъка, дори, боже прости, направо облекчение. Кучето беше много зле. А моето Аби не мога да 'преглътна' Cry. Все едно душата ми е отишла някъде с нея.

madlena, благодаря Hug

# 281
Не бях влизала от доста време и изведнъж прочитам поста на  FreakOnALeash Нямам думи... Съболезнования. cry
И за някакви луди с коли  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Предното ми куче го убиха така. На близо годинка беше.
Добре, че са последните постове със снимки малко за оправяне на настроението  Heart Eyes

# 282
labrex, като писа връзката между човек и куче....

Имам питане, че може аз да съм се бъгнала  - имала съм много кучета, но истинска връзка/ох, разбирайте, да можех д акажеш - тя/той е моято куче, не нещо друго/,  съм имала само с три от тях.
Скрит текст:
Обикновено кучетата ми избират някого в семейството, към когото истински се привързват.

С майката на моето болонче, независимо, че я гледах, грижех се за нея, тя определено не ме харесваше/то може и аз за харесване да не съм била, де/. Обожаваше обаче мъжа ми само. Когато почина, почти не изпитах мъка, дори, боже прости, направо облекчение. Кучето беше много зле. А моето Аби не мога да 'преглътна' Cry. Все едно душата ми е отишла някъде с нея.

madlena, благодаря Hug

Аби, и ние вкъщи сме гледали няколко кучета, но само с две от тях наистина имам близка връзка. Боже, на нелюбител на куче не знам как ще му прозвучи....... Една душица, която спасих от момчета, готови да я изгорят, явно домашно женско изпуснато и родило, кученцето беше с хубаво телце, като газелка, но с глава на улично куче. Затова пък със страхотни очи. Живя при майка, но аз бях всичко за него, и то за мен, независимо, че се виждахме в съботите и неделите и през отпуските. В това време при нас живееше едно кОли, то пък беше харесало ММ, аз го хранех, миех, но някак не ме хвана за душата. Обичах си го, но не беше същото както с оная спасена душица и със сегашния Рекс лабчето. Е, този ми е завладял и душата, и сърцето, аз дори не ги възприемам като куче, третото ми дете е. Та не мисля, че си се бъгнала, различно е с различните кученца, както и с хората, не с всеки се получава връзката. Peace

# 283
labrex, благодаря ти  Hug

Мислех, че нещо аз давам бъг в системата от мъка или от старост. И че не съм си обичала достатъчно живинките, не сме си 'дали' всичко по моя вина , което би могло да се размени преживе между стопанин и животинка.

пс. направо да не ни четат нелюбителите на кучета, че не искам да си мисля дори как може да се интерпретира.

# 284
  • София
Разрешено ли е в посеви (каквито и да било) да се разхождат кучета?

Общи условия

Активация на акаунт