Любители на кучета - 71

• 67 438
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • sf
Аз мисля когато е сам да няма достъп до стаите, а само в коридора и антрето, общо към 10-12 квадрата. В един ъгъл ще му сложа одеялце и купичката за вода, а в другия до банята - пелена. Вратата на банята ни винаги е леко открехната, дали да го уча да пишка там , или да я затваряме? И един може би идиотски въпрос - вижда ли в тъмното или да му оставям светнато? Леглото му мисля да е  при мен в спалнята, но пък там няма да влиза ако е сам, още се чудя. Уж не мисля да го пускам при нас на леглото , ама... Хубавото е, че много рядко вкъщи няма никой, а аз работя на 5 мин от вкъщи и не завися от шефски контрол.

# 556
Пробиотик давах ентеросан основен за възрастни.
Кои са тези консерви с чисто месо?
Ако въпросът за консервите с чисто месо е към мен- Herrmann's Bio.
http://m.zooplus.bg/shop/kucheta/konservi/herrmanns_bio_kucheshka_hrana
Информацията в zooplus  е много подробна, можеш да се запознаеш. Но аз поръчвам от Pets&U.
Zooplus имат стари партиди(вече е сменена опаковката), консервите ми са идвали деформирани, имат изискване за минимална стойност, а и няколко пъти ме бавят ужасно.
Ние сме малки и ядем между 60 и 100 гр. на ден, затова не поддържам повече от 10 консерви налични, а и ми е по- удобно, и бързо, и приятно да пазарувам от хора, с които имам обратна връзка и действат светкавично. Единия ден поръчвам, на следващия е при нас  Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 09:59 от Chihuahuas Mom

# 557

Питай ветеринарния ви доктор дали познава препаратите и кой би препоръчал  Wink

Питах, дадоха и тридигест. Дори направо го назначиха, не съм и питала, моята има големи стомашни проблеми, онзи ден пак тичах на ура на ветеринар, че цяла нощ и хъркаха червата, искаше да ходи навън да яде трева, и имаше спазми.

# 558
  • Euskal Herria
При нас коланите за кола са задължителни. Макс винаги е закопчан.
За пишкането - откакто го взехме, го приучихме да ходи само в душ кабината. Вратата на банята винаги е отворена, дори и да е сам, отива там. За около седмица се научи къде трябва да ходи, след това бели не е правил.

# 559

Питай ветеринарния ви доктор дали познава препаратите и кой би препоръчал  Wink

Питах, дадоха и тридигест. Дори направо го назначиха, не съм и питала, моята има големи стомашни проблеми, онзи ден пак тичах на ура на ветеринар, че цяла нощ и хъркаха червата, искаше да ходи навън да яде трева, и имаше спазми.

Първо- оправих си линковете, че нещо от телефона не стана работата. Продуктът, който са ти изписали не го познавам.
Говори ми за куркане- вече изпитвам стрес от нормална перисталтика, като чуя. Сашетата на Lintbells  са страхотни в това отношение.

Сега ще ти кажа какво даваме ние, само те МОЛЯ да не правиш никакви самоинициативи, а да се консултираш с ветеринарния ви доктор. Баба ми е медицинска сестра и действаме малко по смело, но и си познаваме кучетата. Започнат ли спазмите едната не яде и се свива като малко дете в нас- няма излизане. Един ден баба ми реши, че не може така, а и още не знаехме на какво се дължи, тепърва изследвания, през ден клиники. Та даде 1/6 бусколизин (но таблетка, НЕ ампула) и голямата светна за 30 минути. На малката също сме давали, но 1/12 таблетка- не питай как не си изпонарязах пръстите, докато го разделя.

Има и едни дози болкоуспокояващо, които ни приготвят в ЦВК и са с магически ефект, но не знам какво слагат, защото е според възраст, килограми и състояние. Питай твоя доктор за подходящ обезболяващ препарат, за да не стане беля обаче!

Най- лошо е да го гледаш как се мъчи и да не знаеш какво да правиш  Sad

# 560
Аз мисля когато е сам да няма достъп до стаите, а само в коридора и антрето, общо към 10-12 квадрата. В един ъгъл ще му сложа одеялце и купичката за вода, а в другия до банята - пелена. Вратата на банята ни винаги е леко открехната, дали да го уча да пишка там , или да я затваряме? И един може би идиотски въпрос - вижда ли в тъмното или да му оставям светнато? Леглото му мисля да е  при мен в спалнята, но пък там няма да влиза ако е сам, още се чудя. Уж не мисля да го пускам при нас на леглото , ама... Хубавото е, че много рядко вкъщи няма никой, а аз работя на 5 мин от вкъщи и не завися от шефски контрол.

Виждат в тъмното, но не е хубаво да стоят на тъмно сами. Нашите стоят на светло и на включен телевизор в дневната. Затова къде да пишка- ти решаваш какви хигиенни навици искаш да му създадеш, аз в банята не съм учила нашите да си вършат работата, само на поставка с памперс. Само обмисли дали в антрето ще има достатъчно въздух лятото и достатъчно топлина зимата. Аз за малки бебета съм привърженик на кошара или ограда в светло помещение, с въздух и топлина, може би стресът тогава е по- малък. Те малките са лудички и сигурно затова искаш да се застраховаш срещу бели. Сама ще усетиш кое е най- добре, според характера на животинката, а и съседите ще ти кажат как е положението- спокойно  Wink

За спането всеки си мисли, че няма да го пуска и като те погледне с тези широко отворени очи- ако искаш откажи му  Joy

# 561
Аз давам също бускулизин, но таблетките не се делят, или се дава ампула/през устата може, не само инжекционно/.

До гуша ми дойде с нейните стомашни проблеми и най-вече ме фрустрира с проблема хранене. Тя просто стои гладна, прави кризи, не знам как стана дебела само newsm78. Ако яде три дни, 2 е с проблеми после. Завиждам неблагородно Mr. Green на майките със всеядни и многоядни кучета.

# 562
Аз давам също бускулизин, но таблетките не се делят, или се дава ампула/през устата може, не само инжекционно/.

До гуша ми дойде с нейните стомашни проблеми и най-вече ме фрустрира с проблема хранене. Тя просто стои гладна, прави кризи, не знам как стана дебела само newsm78. Ако яде три дни, 2 е с проблеми после. Завиждам неблагородно Mr. Green на майките със всеядни и многоядни кучета.

Аби*, 10 години се борим с това. Храня с най- качественото на пазара. Купували сме месо от биомагазини, хората с камъни ще ме убият (тези, които не обичат животни де), ако знаят колко средства за храна, добавки, изследвания и глезотии даваме.

Голямата е имала кризи със спазми, повръщане на пяна, хъркане, когато се притесни. От бързото ядене, понеже е лакома имаше и газове, които не можеше да изкара... мъка голяма. Всичко се пооправи, когато започнахме хранене често и по малко с щадяща стомаха храна. Стресът при нас оказва огромно влияние. Ако се притесни от нещо, ако не види на точния час за хранене някой от нас. Просто е с много чувствителна нервна система. Ние и затова водим дневници на двете кучета, всичко се документира, за да разберем източника на коликите.

За ампулите са ме предупреждавали, че когато се дават през уста при някои кучета предизвикват отделяне на обилно количество пяна и затова не давам. Режа ги таблетките като стой та гледай, а и има аптеки, които разпрашават количеството (така ни каза нашата докторка).
Ти каква порода куче имаш?

# 563
Лекарката ни в Холандия каза за Грейс, че е свръхчувствителна, освен това тя някак/не ме питайте как/, 'прихваща' от мен, аз съм с язва/макара за язвата да важи, че не е от каквото ядеш, а от каквото те яде/. Ако аз съм зле, тя моментално става зле. newsm78

Така погледнато, кучето ми е огледалното копие  по отношение стомаха и вегетативна нервна система, ужас.

Имах болонче, което почина на точно преди 2 месеца от инсулт Cry. Още не мога да прежаля моята Душка добродушка.
Сега имам почти 10 годишна пекинезка/със стомашните проблеми/ и бебе пекинезче/момиченце/ на 3 месеца и половина. Взех го след смъртта на болончето.

# 564
Лекарката ни в Холандия каза за Грейс, че е свръхчувствителна, освен това тя някак/не ме питайте как/, 'прихваща' от мен, аз съм с язва/макара за язвата да важи, че не е от каквото ядеш, а от каквото те яде/. Ако аз съм зле, тя моментално става зле. newsm78

Така погледнато, кучето ми е огледалното копие  по отношение стомаха и вегетативна нервна система, ужас.

Имах болонче, което почина на точно преди 2 месеца от инсулт Cry. Още не мога да прежаля моята Душка добродушка.
Сега имам почти 10 годишна пекинезка/със стомашните проблеми/ и бебе пекинезче/момиченце/ на 3 месеца и половина. Взех го след смъртта на болончето.

Съжалявам за кученцето ти  Hug

Ние сме същите- аз съм алергична- голямата чихуа също. Аз имам проблеми със стомаха и малката, и голямата също. За свръхчувствителността е вярно. Малката чихуа получава колики от морков (сварен/суров няма значение), дори от консерви с пилешко филе и бульон от зеленчуци, между които и морков. Голяма получава от неща, към които е алергична и от стрес. Ужас е. Внимаваме страшно много. Никаква храна от масата не даваме. Обикалям, като някоя психично болна и събирам троха, дори да е паднала. Малката реагира на мед, започват и от него леки колики.
Малката яде Herrmann's Bio Pure Chicken, а от гранулите Naturea Puppy Chicken и Acana Puppy Small Breed., засега само в тях не хваща моркова. Голямата е на хидролизираната на Hills (консерва и гранули) и малко чисто агнешко за пробуждане на апетита.
Храним ги поне по 4 пъти на ден, в по- малки количества. Пробвала ли си така? На голямата сме и давали Wellion Gold, за да я вдигне и да прояде.

Може би трябва да пробваш с монопротеинна храна, sensitive или хидролизирана. Малките породи са така...

Правила ли си изследвания за хранителна нетолерантност/ алергии?

# 565
Free Agent коланите за кола са хубаво нещо, стига кучето да не ги гризе. Мималата година пътувах извън страната с Макс и за няма и 5 минути му видя сметката на колана. Повече не съм и поръчвала. Той си лежи на задната седалка и не мърда от там.
Yana, ако не се лъжа и тук май е задължително кучето да е в клетка или с колан. Четох го някъде, но не помня вече къде съм го мяркала. Но пък от контролните органи никой не е запознат какви са изискванията, така че няма как да изискват нещо, което и те не знаят дали сме длъжни да спазим.  Mr. Green
Аби и на нас със всеядните не ни е никак лесно.  Crazy Един жален поглед и две лиги те следят от зори до здрач и няма как да му обясниш на лакомника, че не може и не трябва всичко да яде.  Joy Имам няколко снимки на Макс как гледа хранещ се човек, по-късно от компютъра ще кача снимките, че през телефона ми е трудно.

# 566
  • UK
Кокито е на 60 дни и малко, но не спира да хапе. Ръката ми е цялата в рани. Давам играчки, карам й се, какво да правя и до кога ще продължава?

Сърбят я венците най-вероятно. Не ѝ оставяй всички играчки, сменяй ѝ ги, за да задържаш интереса, вземи ѝ някой гумен кокал, има такива, които са направени точно, за да задоволяват този инстинкт за дъвкане. Тук в темата имаше съвети да "квичиш" като нахапано куче, когато започне да те хапе, при нас това обаче не подейства, той решава, че това е част от играта. Като почне да се опитва да гризе, аз лично прекратявах играта, случвало се е да го изкарам сам в коридора също за няколко минути, докато се успокои.

Скрит текст:

# 567
и Тайсън е от всеядните кучета  Joy Joy още си е лаком,но вече не се нахвърля така стръвно за всяко ядящо се нещо  hahaha hahaha
обича всякаква гранула,в момента е на Роял Канин стартер за големи породи,но учудващо тази на Любимец пилешката му е любима ...по евтина е,но я предпочита от Рояла  Mr. Green всичко яде - от плодове и зеленчуци до хлебче и ....всичко останало  Joy Joy сега се научил солети да яде и в магазина като ме видят с пакетчетата и почват да ми се смеят  Joy Joy ах ах майка го научи като бяхме при нея  Crossing Arms и то не яде всякакви,ами тези с подправките,но са солени и кат почна да облизвам  Joy то устата ми изтръпва вече от толко сол и подправка  Joy
като цяло - гладен няма остане никога  Joy Joy Joy

за возенето в кола - нямаме проблем никакъв  Mr. Green от 1-вия ден при нас е качен в кола  hahaha даже като види колата и почва да скача да е пръв вътре  Joy и сяда като принц и вирнал глава  Joy Joy
Скрит текст:

по принцип е и клюкарка  hahaha

и след 10 мин в колата вече е така  hahaha

# 568
и Тайсън е от всеядните кучета  Joy Joy още си е лаком,но вече не се нахвърля така стръвно за всяко ядящо се нещо  hahaha hahaha
обича всякаква гранула,в момента е на Роял Канин стартер за големи породи,но учудващо тази на Любимец пилешката му е любима ...по евтина е,но я предпочита от Рояла  Mr. Green всичко яде - от плодове и зеленчуци до хлебче и ....всичко останало  Joy Joy сега се научил солети да яде и в магазина като ме видят с пакетчетата и почват да ми се смеят  Joy Joy ах ах майка го научи като бяхме при нея  Crossing Arms и то не яде всякакви,ами тези с подправките,но са солени и кат почна да облизвам  Joy то устата ми изтръпва вече от толко сол и подправка  Joy
като цяло - гладен няма остане никога  Joy Joy Joy

за возенето в кола - нямаме проблем никакъв  Mr. Green от 1-вия ден при нас е качен в кола  hahaha даже като види колата и почва да скача да е пръв вътре  Joy и сяда като принц и вирнал глава  Joy Joy
Скрит текст:

по принцип е и клюкарка  hahaha

и след 10 мин в колата вече е така  hahaha

Страхотен е Тайсън  Hug
Да е жив и здрав, голям симпатяга е (пу пу пу)
Щом се вози и хапва без проблем/капризи, радвайте се. Направо е мечта!

# 569
  • под тепетата
Брех, че пораснало зайче  Shocked
Тайсън само дето не е подкарал колата  Joy
С моят клюкар не можем да си разделим прозореца. Той обича да се вози опрял лапите на кората на вратата, а ушаците и носа да му са навън.Винаги ми се разхожда по краката, докато се намести и легне на пода. После му удря един дълъг сън  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт