Математически турнири - 43

• 103 638
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Стига сме се ядосвали за едно нищо и никакво състезание, то има значение само за 4 клас , доколкото разбирам, задачите не са същите както в другите страни за кандидат гимназистите....
За четвърти клас ли? Пуснах една и се оказа, че я има в нашата тема. Мисля, че след малко ще има още коментари по въпроса, след последния ми линк.

# 121
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Ами ако е така, трябвало е да пуснеш задачите за 4 клас веднага щом си ги намерила, да видим какво щяха да правят, защото това вече е безобразие...

# 122

1. До миналата година, приема след 4 клас беше напълно нерегламентиран.
На практика, такава възможност в закон и наредба нямаше, всяко МГ приемаше... как да го определим - полулегално. Надали в подобна ситуация е необходимо да се визира едно от 5-6 състезания, което участва с малка тежест в балообразуеането.

Нерегламентиран или не, имало е прием. И тази година ЕК има малка тежест в балообразуването. В някои гимназии даже и не участва в него.

2. В момента всичко се прави по наредба, на много по-високо ниво, с отговорността на Министерство на Образованието. На цяло министерство, а не на едно училище. Абсолютно закономерно е всички да имат много, много по-високи изисквания и всичко да е много по-добре обмислено.

В интерес на МГ е да подбират най-талантливите  математици и те сами определяха регламента си за прием. Никой не им е натрапвал което и да било състезание. Приемните комисии са съставени от дългогодишни учители по математика, а не от портиери и чистачки.

3. За какво се бориш този път? Не виждам да отричаш, че състезанието е неподходящо и подбора му е неправилен. А имаш някакви претенции лично към мен като родител, че съм го казал сега, а не преди 5 години.
Я се вземи в ръце и си отговори на важния въпрос - е ли подходящо състезание, за което има дългогодишно изтичане на отговори от чужбина за балообразуващо или не? Ако не - пиши нещо смислено или не пиши нищо, вместо да се опитваш да ми държиш сметка кога съм споделил мнението си.

Първо, моля за по-висока култура на комуникация. Няма нужда от нападки, достатъчно е да използваш аргументи в защита на тезата си. Второ, не знам дали има "дългогодишно изтичане на отговори" от някъде, но това важи и за всяко едно състезание и олимпиада. Кое тогава е подходящо? Трето, пиша в публичен форум и не използвам обидни квалификации. Не ти държа сметка, а зададох въпрос, на който не си длъжен да отговаряш. Отговорът го знам.

# 123
  • София
Какъв е този огромен червен шрифт? Все едно се карате. Може ли по-културно, моля?

# 124
Стига сме се ядосвали за едно нищо и никакво състезание, то има значение само за 4 клас , доколкото разбирам, задачите не са същите както в другите страни за кандидат гимназистите....
За четвърти клас ли? Пуснах една и се оказа, че я има в нашата тема. Мисля, че след малко ще има още коментари по въпроса, след последния ми линк.
7 задачи (разпознати само по картинки) съвпадат от руските и тези в темата за 4 клас.
Тази с цветята не я видях в руските. Картинката от украинските ли е? (много съм зле с езиците)

# 125
Пуснах линк към  група, която мисля че е украинска. Там има всички техни задачи за четвърти клас. Просто трябва да потърсиш.
Скрит текст:
Например аз видях едно българско име, но съфорумка е забелязала повече.

# 126
  • София
Пуснах линк към  група, която мисля че е украинска. Там има всички техни задачи за четвърти клас. Просто трябва да потърсиш.
Скрит текст:
Повече са. Аз мернах поне 3-4, при това минавайки по диагонал.

# 127
Какъв е този огромен червен шрифт? Все едно се карате. Може ли по-културно, моля?

Съжалявам. За по-бързо и лесно написах мнението си направо в цитата и поради тази причина е в червено. Но това не е забранено, ако беше, едва ли щеше да има подобна възможност. А шрифтът е нормален, не е по-голям от този, с който си писала.

# 128
Скрит текст:
Подминах го, защото мислех, че са руските. Сега ги погледнахме с дъщерята (пак само по картинки), разпозна още 3-4, които ги няма в руските.
Значи поне 10 задачи за 4 клас ги има като сбор от двата варианта. Крайно недостатъчно за добър резултат, ако някой разчита само на преписване.

# 129
Значи поне 10 задачи за 4 клас ги има като сбор от двата варианта. Крайно недостатъчно за добър резултат, ако някой разчита само на преписване.
И доста добър вариант, ако си на прилично ниво. Ще спестиш време за останалите задачи.
Скрит текст:
Но пък задачите трябва да ги имаш доста рано, за да можеш да ги преведеш. Аз едно изречение десет минути го писах в Гугъл преводач. Украинският е някаква ужасна смесица от кирилица и латиница.
Помолих приятелка с по-голямо дете да погледне темата за 5-6 клас. Там съвпадението е изключително голямо.

# 130
  • София

Съжалявам. За по-бързо и лесно написах мнението си направо в цитата и поради тази причина е в червено. Но това не е забранено, ако беше, едва ли щеше да има подобна възможност. А шрифтът е нормален, не е по-голям от този, с който си писала.
Дали?

# 131
  • София
Може ли някой да каже на 25 и 26 задача какво е трябвало да се напише в бланката за отговор? Конкретно число или е трябвало нещо да се отбелязва, че нещо не ми става ясно от обясненията на детето.

# 132
Скрит текст:

Дали?

Да, 3 мм и в двата случая. То и на око се вижда ясно.

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 22:34 от math_mother

# 133
  • София
Може ли някой да каже на 25 и 26 задача какво е трябвало да се напише в бланката за отговор? Конкретно число или е трябвало нещо да се отбелязва, че нещо не ми става ясно от обясненията на детето.
Получения отговор /полученото число/.

# 134

Общи условия

Активация на акаунт