Математически турнири - 43

• 103 635
  • 733
  •   1
Отговори
# 105

Конкретно за почти задължителното участие на 4 клас, още преди месеци предупредих в прав текст, че е изключително неподходящо, международно състезание с доказано изтичане на задачи да се взима на сериозно и да участва в държавен прием.
Да му мисли МОН и хората в МОН, позволили на Гроздев да им промива главите.

И сигурно не знаеш, че състезанието е балообразуващо от много години (поне от 9 г.), а МОН тогава нямаше нищо общо с приема в МГ в 5-ти клас.
За прием в СМГ също беше балообразуващо, ако не се лъжа (детето ми не е кандидатствало там), но пък ти би трябвало да знаеш. Защо едва сега реши, че това състезание не е подходящо?

1. До миналата година, приема след 4 клас беше напълно нерегламентиран.
На практика, такава възможност в закон и наредба нямаше, всяко МГ приемаше... как да го определим - полулегално. Надали в подобна ситуация е необходимо да се визира едно от 5-6 състезания, което участва с малка тежест в балообразуеането.

2. В момента всичко се прави по наредба, на много по-високо ниво, с отговорността на Министерство на Образованието. На цяло министерство, а не на едно училище. Абсолютно закономерно е всички да имат много, много по-високи изисквания и всичко да е много по-добре обмислено.

3. За какво се бориш този път? Не виждам да отричаш, че състезанието е неподходящо и подбора му е неправилен. А имаш някакви претенции лично към мен като родител, че съм го казал сега, а не преди 5 години.
Я се вземи в ръце и си отговори на важния въпрос - е ли подходящо състезание, за което има дългогодишно изтичане на отговори от чужбина за балообразуващо или не? Ако не - пиши нещо смислено или не пиши нищо, вместо да се опитваш да ми държиш сметка кога съм споделил мнението си.

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 20:37 от kodbg

# 106
  • София
Може ли ли линк към задачите от руското издание за втори клас?
Не може, тайна са!  Twisted Evil
Толкова пък да ви мързи да скролнете предишните 6-7 страници на темата е просто възмутително

# 107
Има ли второкласници разпознали някоя задача от руското кенгуру? Синът ми каза, че имало подобни, но не същите.

# 108
  • София
В руския линк не видях нищо за първи клас....да не би там да не се провежда за най-малките и да започват от втори?

# 109
  • Пловдив
В руския линк не видях нищо за първи клас....да не би там да не се провежда за най-малките и да започват от втори?
Да, няма за 1 клас. Или не се провежда или няма интерес към купуването на отговорите за толкова ранна възраст.

# 110
Не се провежда за първи клас.

# 111
  • sofia
В стая 104 (125 училище в София) 4 клас на децата не са разрешили да ползват никаква чернова. Изрично са им казали да си приберат белите листове, които всяко дете си е носило, и да решават на листа с условията на задачите. Това за мен е пълен абсурд! На познато дете, явило се в същото училище, но в друга стая са разрешили ползване на негови листове за чернова.

По този начин децата не са поставени при равни условия с останалите, на които им е било позволено ползване на листове чернова.

За мен случилото се днес е недопустимо и е повод за подаване на сигнал!

Потвърждавам случилото се в 104 стая на 125 ОУ!  Тъй като само 3-4 стаи бяха заети от четвъртокласници от други училища, а останалите с деца от 125 ОУ, надявам се, че това не е начин да си толерират собствените ученици.

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 22:16 от googlish

# 112
Няколко от задачите за 2ри клас от руската тема бяха разпознати като картинки като задачи за 1ви клас. Едната е тази с герданчето с нанизани картите, но нещо в условието не беше сигурна. Имаше и една с някакви квадратчета, които като схема също ги е имало, но условие не си спомняше.
Тази с пеперудите (каква пеперуда може да се получи от дадените неща) е била едно към едно, както и задачата с виенското колело.

# 113
  • София
Може ли ли линк към задачите от руското издание за втори клас?

Нещо съм изтървала... задачите в руския вариант могат да се намерят, така ли? за всички класове?

# 114
  • Пловдив
Аз да попитам, запознатите от миналите години...кога горе долу излизат резултатите от ЕК?
След средата на април, ако не се лъжа.
Аз си мисля, че горе-долу след месец публикуваха самите задачи, но резултатите на децата обичайно почваха да излизат по у-щата, където е провеждано след 7-10 дена.
Но тази година с това машинно преброяване нямам идея как ще е. И нашата първолачка излезе с листче с баркод. Казали им, че е за проверка на резултат, но къде, кога - поне това да бяха написали на тези листчета... Беше любимо състезание на баткото и така по инерция се записаха и двамата тази година, но ако се запази тази му "организация" май вече ще го пропускаме.

Дали някое дете от 1 клас ще си спомни задачата за I A клас, който се състоял от 25 деца и момчетата били от 4то до 13то вкл. (може би от 4ти до 13ти номер - не е сигурна). Тя ми казва - това прави 10, а такъв отговор нямаше. Питах за още нещо от условието или да не би да са търсели колко са момичетата, но твърди, че въпросът бил за момчетата. Други запомнили тази задача?

Според моето дете,в задачата се пита колко са момичетата.

# 115
Има линк една-две страници по-напред. https://m.vk.com/kengoroo_2017?z=photo-117312096_456239614%2Fwall-117312096_386

# 116
Мисля, че намерих нещо още по-интересно.
https://vk.com/club8504994
Скрит текст:
Струва ми се, че даже има българско име сред търсещите, което ми навява определени асоциации.

# 117
При нас имаше баркод, обясниха, че резултата на детето ще можем да проверим с него, а класирането и награждаването конкретно в нашата област (както беше и за коледното състезание) ще се проведе през месец май...

# 118
Има поне 3-4 български имена, които питат на руски, а не на украински Sad

# 119
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Стига сме се ядосвали за едно нищо и никакво състезание, то има значение само за 4 клас , доколкото разбирам, задачите не са същите както в другите страни за кандидат гимназистите.... Колкото и да коментираме, не можем да спрем нито руснаци, нито украинци да си пускат задачите, те имат интерес да са първенци в класациите, защото наградите са много големи в техните страни-математически лагери в чужбина и в страната, престиж, доколкото съм чела в официални сайтове има предварителни кръгове на състезанието още през зимата, пак разделени по групи, за тях това е голямо събитие..... колкото  до страните на запад от България, никой не се готви чак толкова усърдно за това Кенгуру, състезанието се провежда в училище, раздават се награди на децата локално и всичко спира до там, така е поне в Дрезден, където учат племенниците ми, там също не им казват точките на всеослушание, раздават резултатите на родителите да си видят децата грешките

Общи условия

Активация на акаунт