Математически турнири - 43

• 103 617
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Аз се опитах да преведа само въпроса с Гугъл, но се получи нещо различно.
Нещо от рода на какъв е най-малкият брой листенца, който може да остане на цветята.
Ако на някого му се занимава да въвежда целия текст, ето.

# 91
Имало е 2 задачи за цветя. Според моето дете въпроса на 25-та задача е следният: по колко различни начина могат да останат 3 цветя без листа, ако различен начин е с различен брой ходове?

# 92
В стая 104 (125 училище в София) 4 клас на децата не са разрешили да ползват никаква чернова. Изрично са им казали да си приберат белите листове, които всяко дете си е носило, и да решават на листа с условията на задачите. Това за мен е пълен абсурд! На познато дете, явило се в същото училище, но в друга стая са разрешили ползване на негови листове за чернова.

По този начин децата не са поставени при равни условия с останалите, на които им е било позволено ползване на листове чернова.

За мен случилото се днес е недопустимо и е повод за подаване на сигнал!

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 19:11 от sweety_girl

# 93
Нещо такова е преводът на листенцата.

Скрит текст:
Момче с 4 цветя: една от шест венчелистчета, една от 7 листенца, всяко с 8 венчелистчета и един от 11-те листенца. Той премахва по едно листче от три цветя. Кенгурятко прави това няколко пъти, избирайки всеки три цветя всеки път. Той спира, когато вече няма да откъсне по едно листенце от три цветя. Колко е най-малкият брой на венчелистчета на цвете може да остане?
Твърди се, че отговорът е 2...

# 94
  • София
В стая 104 (125 училище в София) също не са позволили на децата да ползват никаква чернова. Изрично са им казали да си приберат белите листове, които всяко дете си е носило, и да решават на листа с условията на задачите.
На синът ми два етажа по-нагоре са му дали 2 листа за чернова. Явно с 4 клас са се попрестарали.

# 95
Преведената по-горе задача според моето дете е била 24та, а 25та, която е била със свободен отговор, е друга.

# 96
Според моето дете също въпросната задача по-горе е била 24-та, а в 25-та се е питало - по колко различни начина могат да останат 3 цветя без листа, ако различен начин е с различен брой ходове?

# 97
Дъщеря ми е ползвала за чернова листовете със задачите. Не е имала право на други, но не се чувства ощетена от това.

# 98
Може ли ли линк към задачите от руското издание за втори клас?

# 99
синът на 24 е писал -3 но не я е разбрал.на 25-1 а на 26-4
3кл.е

# 100
Совите не са това, което са.
Аз стоях пред оградата на СМГ и питах детето дали задачите са били като задачите от линка.
В трети клас не е никак възпитателно да пращаш детето на конкурс с готови отговори. Освен това видях линка на страницата на Математически звезди, а детето вече беше влязло в училището.
Ако може, без коспирации за нас конкретно.
Насочете си негативната енергия другаде.

# 101
Като чета темата оставам с впечатление, че тази година ЕК се провежда с двама различни организатори. Това какво означава за децата - две отделни класации ли ще има?

Що за нова гадост пък е това? Как така две класации?

# 102
Преведената по-горе задача според моето дете е била 24та, а 25та, която е била със свободен отговор, е друга.
Явно последните две задачи са добавени от местния организатор. Темата, която видях е с 24 задачи с избираем отговор.
Като чета темата оставам с впечатление, че тази година ЕК се провежда с двама различни организатори. Това какво означава за децата - две отделни класации ли ще има?

Що за нова гадост пък е това? Как така две класации?
Вероятно една на СМБ и една на Сава Гроздев. Писах по-напред, че ми е интересно кой и как ще бъде поканен на национален кръг тази година. Останах с впечатлението в СМГ състезанието не се провежда под егидата на С. Г., а знаем какви състезатели има там.

# 103

Конкретно за почти задължителното участие на 4 клас, още преди месеци предупредих в прав текст, че е изключително неподходящо, международно състезание с доказано изтичане на задачи да се взима на сериозно и да участва в държавен прием.
Да му мисли МОН и хората в МОН, позволили на Гроздев да им промива главите.

И сигурно не знаеш, че състезанието е балообразуващо от много години (поне от 9 г.), а МОН тогава нямаше нищо общо с приема в МГ в 5-ти клас.
За прием в СМГ също беше балообразуващо, ако не се лъжа (детето ми не е кандидатствало там), но пък ти би трябвало да знаеш. Защо едва сега реши, че това състезание не е подходящо?

# 104
  • ВАРНА
В МГ във Варна за 1 клас не е имало отделна бланка за отговорите.
От дъщеря ми грам информация не мога да получа относно задачите. Ще чакаме  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт