Математически турнири - 43

• 103 613
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
За трети клас може ли някой да каже какви отговори сте получили на последните две задачи?
Ако 3ти и 4ти клас са с еднакви теми (както би трябвало), то на 25та моята е получила 1 вариант (моля за точното условие, ако го помните, че нещо не мога да схвана въпроса), а на 26 - 4.

Може ли някой, който има теми от ЕК за 2-ри клас да ми изпрати на лични. Преди състезанието не съм търсила, но след като мина - да видим с  детето как се е справило.
Какво значи "теми"? От минали години има общодостъпни. От тази година е тайна и никой я няма. На руския вариант от тази година на предната страница има линк.

# 76
  • София
Аз да попитам, запознатите от миналите години...кога горе долу излизат резултатите от ЕК?
След средата на април, ако не се лъжа.
Аз си мисля, че горе-долу след месец публикуваха самите задачи, но резултатите на децата обичайно почваха да излизат по у-щата, където е провеждано след 7-10 дена.
Но тази година с това машинно преброяване нямам идея как ще е. И нашата първолачка излезе с листче с баркод. Казали им, че е за проверка на резултат, но къде, кога - поне това да бяха написали на тези листчета... Беше любимо състезание на баткото и така по инерция се записаха и двамата тази година, но ако се запази тази му "организация" май вече ще го пропускаме.

Дали някое дете от 1 клас ще си спомни задачата за I A клас, който се състоял от 25 деца и момчетата били от 4то до 13то вкл. (може би от 4ти до 13ти номер - не е сигурна). Тя ми казва - това прави 10, а такъв отговор нямаше. Питах за още нещо от условието или да не би да са търсели колко са момичетата, но твърди, че въпросът бил за момчетата. Други запомнили тази задача?

# 77
Мария, нали не са еднакви последно?
25-та е била нещо като уравнения, където да наместят цифрите от 1 до 9.
А 26-та с годините на осем внучета. Това ли е било и за 4ти клас?

# 78
Ние бяхме на състезание ЕК в 02 ОУ в Благоевград и на дъщеря ми са дали баркод за проверка, но къде се проверява, кога? А някой знае ли Математика без граници в кои училища ще се провежда в Благоевград?

# 79
Не.
25-та е била с цветя, а 26-та с камион с чували.
Значи наистина не са еднакви. Но пък тя разпозна няколко картинки от руските и реших, че са били еднакви. Текстовете на руските не сме ги чели, че руският ми е много слаб  Embarassed

# 80
Jiema, питах за задачата от 1А клас. Твърдят, че се търсили момичетата, но не мога да сигурна
Аз се интересувам от задачата за децата от 1А клас, които живеели в един блок, ако някой си спомня. 15 било отговора.

# 81
Много подло е това с изтичането на информация.

Кое точно е подло? Множество странни и неясни мнения - подло, безмълвна съм???
Европейско Кенгуру открай време има проблем с изтичане на задачи. Проблемът е в организацията му, която позволява възможност за подобно изтичане, а не в самото изтичане.
Абсурдно е да се пишат с големи букви странни срокове за непубликуване от рода на месец и да очакваш да бъдат спазвани.
Да си оправят регламента и да направят провеждането в един и същи ден ако искат това да е сериозно състезание.
Вместо всяка година този или онзи да се възмущава без полза.
Пределно ясно ви е, че това ще стане още преди да се проведе. Изкуствено и смешно е сега да изказвате псевдо възмущение Simple Smile Който е наистина възмутен от това - да не беше участвал..
Конкретно за почти задължителното участие на 4 клас, още преди месеци предупредих в прав текст, че е изключително неподходящо, международно състезание с доказано изтичане на задачи да се взима на сериозно и да участва в държавен прием.
Да му мисли МОН и хората в МОН, позволили на Гроздев да им промива главите.

# 82
  • Варна
Нашият второкласник каза, че е имало бланки за четвъртокласниците, те са писали на листите. Имали са право на чернова.

# 83
  • Пловдив
В Пловдив имаше бланки за всички деца.

# 84
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

какви са ви отговорите? Blush

моичкият ( 3 клас) се сети за условията чак когато му прочетох вашия пост Blush
помни само първа задача: половината кенгурчета в зоопарка са 6, колко са всички кегурчета? Blush

# 85
Намерих една с цветя, които имали 6, 7, 8 и 11 листенца, но само това разбрах от условието.

моичкият ( 3 клас) се сети за условията чак когато му прочетох вашия пост Blush
помни само първа задача: половината кенгурчета в зоопарка са 6, колко са всички кегурчета? Blush
Има и една с кенгура, но е с рисунка.

# 86
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
от руските задачи разпозна 4 - с гривничката, 6 - с квадратчетата, 12 - с дупката в сгънат лист и 19, но с други цифри

картинка на кенгурче имало в първа задача, твърди, че не е имало цветя  Blush

# 87
3 клас имат поне 6 задачи от руската тема
Синът ми ги позна по картинките
Прочетох му/доколкото можех да си ги преведа/ няколко текстови без картинки,не разпозна никоя
Но той е голям заплес и може да не помни
На 25 каза че е получил отговор 2, но условие не знам

# 88
  • София
Ако някой с второкласник иска да сверим отговори, да пише на лични. Имам отговорите на 2 деца. Доста различни, между другото.

# 89
Намерих една с цветя, които имали 6, 7, 8 и 11 листенца, но само това разбрах от условието.
Да, големият въпрос е какво се пита в тази задача. Задачата според моята дъщеря е: Момиченце къса по едно листенце на 3 различни цветенца. По колко начина може 3 от цветята да останат без листенца? За нея отговорът е 1: цветята с 6, 7 и 8 да останат без листенца, а цветето с 11 да остане без 3 листенца.
Но пък чух и друго тълкувание: По колко различни начина може да се късат от цветята, за да останат 3 цветя без листенца? Тогава отговорът е 3.
Други твърдят, че отговорът е 2 или 4. Изобщо мистерията е пълна.

Общи условия

Активация на акаунт