Математически турнири - 43

• 103 646
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • София
На моето дете не са давали бланка за отговори ,нито лист с баркод.Като си е тръгвал,видях как учителката пренася отговорите от тестовете на бланки.
  Показах му сега задачите за 2 клас от показания тук сайт.По картинките разпозна 5 ,не сме ги чели и не знам от другите дали има също еднакви.

# 136
  • София
Сега попадам на темата и от прочетеното се чувствам огорчена и разочарована. И не, тук не стои въпросът за предимства и награди, а за моралното изграждане. Но какво се  чудя и аз преди време Пейо Яворов пожела във "Фейсбук" успех на зрелостниците вечерта преди матурата  ooooh! ooooh!

# 137
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Всъщност има ли други държави освен Русия, Украйна и Беларус, които да нарушават правилата, руския и украинския вариант както виждам се различават доста.....Може би и ние трябва да правим състезанието в четвъртък, както повечето държави...

# 138
Аз пък се радвам, че приключихме с това състезание. Всяка година са някакви конспирации кой от къде взел темите, после някакви молби из форума, за да се видят задачите, после изгубени в превода и грешки, едномесечно чакане, за да видим всички задачи, децата тотално са забравили какво и как са мислили и смисълът от това да му обясниш къде бърка се губи. Тази година бяхме принудени от обстоятелствата, но други години ако го има в този му вид, просто ще го пропускаме.

# 139
Всъщност има ли други държави освен Русия, Украйна и Беларус, които да нарушават правилата, руския и украинския вариант както виждам се различават доста.....Може би и ние трябва да правим състезанието в четвъртък, както повечето държави...

Минали години съм срещал немски теми със сигурност, на английски от САЩ или Канада мисля също.
Стига с това нарушение на правилата!
Проблемът са самите правила, които са тъпи, а не нарушението им. 30 дни да не се показвали задачи! Откъде накъде. Аз лично ако имам такива ги пускам на момента!
Ама не било проведено навсякъде - ами да е, въпрос на добра организация.

# 140
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Код не желая да се заяждам, но на лятното АМС , също има забрана да се показват задачите до 30 дни от състезанието, т.к. и при него някои държави го провеждат малко по-късно, така,че тези правила са за всички и трябва да се спазват, друг е въпросът,че открай време славяните се славят със своята хитрост и изобретателност

# 141
  • София
kod винаги е прав и никога, никой не може да му опонира! а, забравих - и... за нищо...
Сега по темата - няма как да е честно да се включва това състезание в балообразуващата оценка за прием в СМГ и да има подобен регламент и организация... Аз наистина не разбирам "бат Сава" с какво ги държи в министерството! А може би и други математически съсловия....

# 142
Ние бяхме на състезание ЕК в 02 ОУ в Благоевград и на дъщеря ми са дали баркод за проверка, но къде се проверява, кога? А някой знае ли Математика без граници в кои училища ще се провежда в Благоевград?
В ПМГ

# 143
  • гр.Варна
Всички ли са получили баркодове за проверка?

# 144
Код не желая да се заяждам, но на лятното АМС , също има забрана да се показват задачите до 30 дни от състезанието, т.к. и при него някои държави го провеждат малко по-късно, така,че тези правила са за всички и трябва да се спазват, друг е въпросът,че открай време славяните се славят със своята хитрост и изобретателност
? Интересен довод - понеже друго състезание имало подобна забрана, значи правилото е ОК и трябва да се спазва от всички...
Pomakova...

Правилата Помакова трябва да се спазват, ако в тях има логика. Ето дискусията за ЕК в най-добрия форум за математика:
Цитат
Some participants haven't taken Math Kangaroo 2017 yet. Other people HAVE taken it, but haven't officially turned in their answer sheets. To keep this fair for all five million or so people who will take Math Kangaroo around the world this year, please don't talk about anything that might unfairly disadvantage or advantage other test takers. This includes discussing whether it was easy or hard, the score you think you got/actually did get, and of course, discussing questions.

It'll be ok to talk about Math Kangaroo 2017 again after Monday, March 20, 2017.

20 март - утре, а не 30 дни, защото на организаторите им е хрумнал такъв срок. Това е адекватно, логично правило, което не дразни, заслужава уважение и бих спазвал. Последната дата за провеждане е 19-ти, значи няма Абсолютно никакъв проблем задачи, отговори и дискусии да бъдат публично известни на 20-ти. След като не е така - виж картинката отгоре Simple Smile

съгласен Simple Smile

Всички ли са получили баркодове за проверка?

Не, само тези, които са се явили при организатор, който е платил на сдружението на Гроздев. Тези, които са организирали през официалния организатор за България - СМБ са без баркодове.

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 07:20 от kodbg

# 145
Едно на ръка изтичането на задачите,а изобщо възможно ли е дете първи клас, което току що се е научило да чете, да изчете 26 задачи ,да ги помисли,да ги реши(по 3 мин на задача),които са в голяма степен същите като задачите на 2-ри клас?Въпросът е риторичен.Абсурдно е всичко в това състезание!

# 146
Моите са 1 клас и свършиха 10  минути по - рано. Разбира се открих 2 сгрешени със сигурност, една от бързане, другата неразбрана, но като цяло са доста доволни. Според тях задачите били интересни. Ще видим резултата след седмица, но важното е  че бяха много ентусиазирани след състезанието и дъщеря ми не спираше да обяснява коя задача каква била, при положение, че не е от много словоохотливите.

# 147
Много зле !!!Същото е и на Математика без граници,на 26 март е в детската академия в 125 на 1 април.Задачите(даже и отговорите) се изнасят на 26 и тези на 1 си ги решават.Изобщо ще си помислим дали да ходим  занапред на тея "международни  състезания"

Не искам да споря с Вас, нито с който и да било, но това, което пишете за ДАНИС не е вярно.
на 26 март, децата изнесоха от ДАНИС копие на своите бланки за отговри, което не е същото, като да изнесат пакета задачи и верните отговори Peace

след днешното състезание все повече се затвърждава у мен желанието да се явяваме само в ДАНИС.
 Peace и заради организацията там и заради родителите. Peace

Tired

Аз също не искам да споря, но къде е гаранцията, че тези бланки децата не са ги дали на някое друго дете, явяващо се по-късно или в друг ден или не са казали какво им се е паднало като задачи?Като гледам какво става съм сигурна, че се случва.За да е честно трябва да е в един и същи час, а то дори е в различни дни.Другото което страшно много ме дразни е записването на време.Едни и същи точки имаш с Пешо,обаче той понеже е тичал и се е предредил да предава, а ти си чакал кротко на опашката и той взима златен медал ,ти сребърен.

# 148
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Странно е как не разбирате (или не искате да разберете) разликата между бланка със своите решения и това, за което пишат съфорумките/съфорумцте.
Доволна съм, че тази година са решили да дават бланките. така знам какво е отговорило детето и ми е по-лесно да проверя къде е сгрешил Tired Не са ми искали/не съм давала отговорите му, моето дете не е някакъв свръх гений, че да няма нито една грешка и да могат да му се доверят
 Tired Дори някои деца да са ги дали, това с нищо не помага на следващите участници.

И пак започнахте с минутите.  Tired Няма дете с макс. точки, което да не е получило златен медал.
В предишни постове писах, че съм прегледала достъпни данни за точки и класацията по медали, има деца със златен медал и макс. време за решаване.

Струва ми се, че започвате да изсмуквате от пръсти всякакви кусури, само и само да доказвате тезата си "Всички са маскари!".
Няма да ви преча, свободна сте да правите съчинения.

# 149
От дискусията не разбрах деца как са получили бланка със своите отговори, нали се предава на квестора...
В два екземпляра ли е била като на МБГ?
Времето за решаване не е било пречка в първи клас, даже ѝ остана премного време да си рисува и пише странични неща миналата година. Т.е ако миналата година бяха 26 задачи, просто щеше  да пропуне рисунката.

Общи условия

Активация на акаунт