Кюретаж и забременяване след това - тема 72

• 44 799
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Зия, НК-клетките са ти завишени. Ще си на вливки Интралипид 10мл 3 пъти: преди Овулация, след +тест и последно до 8-9г.с. Няма нищо страшно , всичко е поправимо!  Hug

# 211
В коя седмица най-късно трябва да се види пулса, аз все си мисля, че избързaх с кюртaжa.

# 212
  • София
Колкото и да е смотана машината им...8-9 седмица. Макар, че гледащия май е по-важен.
Когато бях бременна със синът ми и си говорехме в темата за проблемно забременяване ми казаха, че 7 седмица е рано за кюртаж, освен ако няма проблем де.Т.е. поне няколко дни да се изчака.
Аз тогава исках просто да се свърши по-бързо.

# 213
На Вагинален могат и около 5-6г.с., но при късна овулация при някои до 8г.с. не се засича. Моята докторка ми разказа случай при който чак на 10та открили сърдечна дейност, били отписали вече бременността, но ги изненадала Simple Smile.

# 214
  • София
Тифани, на теб поне са ти казали кога е спряло развитието, а при мен - нищо и не само това... водеха го с две седмици назад през цялото време, а в епикризата си ги пише точно.. на последен видеозон се водех в 6,4г.с. а в епикризата 8-9г.с.... или просто са си ги сметнали от последен цикъл и никой не си е дал труд дори да погледне ембриончето /за мен най - вероятното/. Ако не бяха потвърдили сърдечна дейност двама лекари и съответно потвърдили после липсата й, сигурно щях да чакам още. 
Докторите са безсърдечни.. на ден може и по 5-6 загуби да им минават, но за съответната жена това е голям ужас... и аз поне разчитах лаборанта, който ще прави хистологията, да осъзнава този факт, че зад "меката тъкан" стои една жена, която не е успяла да стане майка.
Какво според теб е трябвало да направи лаборанта  newsm78

# 215
Зия, НК-клетките са ти завишени. Ще си на вливки Интралипид 10мл 3 пъти: преди Овулация, след +тест и последно до 8-9г.с. Няма нищо страшно , всичко е поправимо!  Hug
Те НК клетките хубаво са завишени, но Т-левкоцитите са занижени. Някъде четох, че може да е инфекция или нещо друго. Аз съм с две операции ендометриоза. А и преди овулация, защо? Наистина не схващам... всеки месец като възобновим опитите, като ми свърши трябва да ме дупчат ли? В смисъл, то забременяване  4-5 месеца може да няма после, означава ли, че ще ме дупчат половин година. /с фобия от игли съм, ама фобия, направо се гипсирам... ходя за вземане на кръв с  някого да ме "дундурка"/
Още един върпос... с какво това чудо пречи на бременността?

# 216
Зия, НК-клетките са ти завишени. Ще си на вливки Интралипид 10мл 3 пъти: преди Овулация, след +тест и последно до 8-9г.с. Няма нищо страшно , всичко е поправимо!  Hug
Те НК клетките хубаво са завишени, но Т-левкоцитите са занижени. Някъде четох, че може да е инфекция или нещо друго. Аз съм с две операции ендометриоза. А и преди овулация, защо? Наистина не схващам... всеки месец като възобновим опитите, като ми свърши трябва да ме дупчат ли? В смисъл, то забременяване  4-5 месеца може да няма после, означава ли, че ще ме дупчат половин година. /с фобия от игли съм, ама фобия, направо се гипсирам... ходя за вземане на кръв с  някого да ме "дундурка"/
Още един върпос... с какво това чудо пречи на бременността?

Нк-клетките са т.нар "клетки-убийци". Тоест възприемат ембриона като чуждо тяло и съответно го атакуват. Доколкото знам от други момичета, вливките имат влияние 8 седмици. Така че преди О предполагам , че можеш да ги правиш на 2 месеца , докато не видиш +тест. След това още вливки както съм ти писала по-горе.
Като излезнат и другите ти изследвания, най-добре се консултирай с имунолог.

Някой запознат ли е дали Интралипида вдига ТСХ ... попаднах на цитат в Зачатие и ми стана чудно...  newsm78

# 217
Благодаря ти за инфото. Ще си запазя час за доц. Конова, когато е в Бургас... София ми е далечко и трудно мога да потърся някого там... за Варна никой не е писал има ли добър специалист.

# 218
  • София
Момичета,
не прибързвайте с дозировките. Все пак не сме лекари. Сова има предписани 10мл интралипид, аз имам 5мл. Други момичета имат предписан Имуновенин.

Зиа,
В зависимост от това колко е завишението на НК клетките и реакцията им към конкретни медикаменти, може да има различно предписание - както на вид препарат, така и на количеството му.
Консултирай се с репродуктивен имунолог, за да ти назначи подходяща за теб терапия.

Вливките интралипид се правят на всеки 2 месеца няколко дни преди О, за да подтиснат НК клетките по време на имплантация и първите седмици. Ако не забременееш - след 2 месеца - нова вливка. След +тест се прави още една, и после към 8-9 седмица пак.
За другите препарати не знам каква е схемата.
Изборът дали да правиш тези вливки е изцяло твой - ако не искаш - не ги правиш.
Какво представлява - хоспитализират те за 1-2-3 часа и ти слагат система с абокат в ръката. В системата има физиологичен разтвор + лекарството. Влива се бавно - интралипидът за 30 мин, другите препарати - за по-дълго, май 2-3ч.

Сова, незнам интралипида да вдига ТСХ, но май вдига холестерола. И е възможно да понижи цялостно имунитета за времето на действие.

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 14:42 от delisardeli

# 219
Аз споделих какво масово се препоръчва. Иначе е ясно , че задължително трябва да се консултира с имунолог.
Но в изследванията , които аз направих за НК-клетки , има една графа , в която е дадена реакцията им спрямо Интралипида, тоест как се влияят от него. Докато при Зия не видях да го има (май самото изследване се води НК-клетки + активност).  Peace

delisardeli , на теб колко % са ти НК-клетките, че имаш 5 мл вливки ?  Thinking

# 220
  • София
Да, и при мен има такава графа, но ние сме ги правили при Русев, а Зия - при Конова.
Относно дозировката, има момичета с 5, 10, дори 20мл интралипид. Разликата е огромна.

Ето ги мойте изследвания, правени са 2 седмици след кюртажа.
Скрит текст:
Общи Т-лимфоцити СD3+ 74.2 67 – 76
NK-клетки CD3-56+ 6.46 2 - 13
% CD16-NK от всички NK CD3-CD16-56+ 20.79 6.5 – 13.5
NK клетъчна активност 7.0 N<10%
NKa в присъствие на IVIg 5.7 Понижение на активността мин. с 10%
NKa в присъствие на Intralipid 5.1
Тромбоцитно-левкоцитни агрегати (небременни) CD41a+CD11b+ 2.48 до 1.56%

НК клетките всъщност са си едни добри левкоцити, които се борят с всички чужди клетки в организма - било то ракови клетки или бебета. Интралипидът е мастна субстанция, която се "залепва" за тях и ги подтиска за известно време.

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 15:08 от delisardeli

# 221
Моите НК клетки са над горна граница с едва 2,59%, но все пак минаха почти 2 седмици от кюретажа. Интересното е, че при мен Т-левкоцитите са занижени, което противоречи на всичко що съм видяла до тук от момичетата. При повечето и вата показателя са завишени?!? Никоя не мисля, че ще тръгне сама да си поставя диагнози, но докато търся имунолог за Варна или докато чакам резултата за тромбофилията... все пак да имам насока дали може да му се влияе на това нещо. Може ли просто да съм настинала и тялото ми да се бори с някой грип или друга инфекция, която да няма нищо общо с бременността?
И да уточня... не са ми правени изследванията при Конова.... във Варна съм... пратени са ми пробите в Плевен, но знам само толкова.

Последна редакция: чт, 30 мар 2017, 15:13 от zia1

# 222
  • София
Зиа,
NK клетките са ти малко над нормата, а Т-лимфоцитите - под нормата.
Както виждаш при нас резултатите са различни и имаме назначена терапия.
Единственото, което мога да кажа, е да изчакаш консултацията с имунолог.
Дано дотогава ти е готов и резултата от тромбофилията.

Ако си 2 седмици след кюртажа нямаш бърза работа, освен да се възстановяваш Simple Smile

# 223
При Конова по принцип са дадени по-високи референтни стойности, но доц. Русев ми каза, че това само в БГ го има. Навсякъде по цял свят реф.ст-ти са около 12-13 макс.

Ето ги и моите резултати:
Скрит текст:
Общи Т-лимфоцити   СD3+   72.3              67 – 76
NK-клетки   CD3-56+         14.8               2 - 13
% CD16-NK от всички NK   CD3-CD16-56+        19.5     6.5 – 13.5
NK клетъчна активност       11.4     N<10%
NKa в присъствие на IVIg      8.9        Понижение на активността мин. с 10%
NKa в присъствие на Intralipid      8.5   
Тромбоцитно-левкоцитни агрегати (небременни)   CD41a+CD11b+   2.3     до  1.6%

Значи като заключение какво излиза, че НК-клетки са благоприятни за нас ( в случай на ракови образувания). Само при Б не са ок. В тази връзка аз по принцип се разболявам веднъж на 2 години. Може би заради тях...   Thinking

# 224

Ако си 2 седмици след кюртажа нямаш бърза работа, освен да се възстановяваш Simple Smile

Не бързам, но бих желала да знам, защото срещу ясен противник може да се бори човек или поне да знае какво му е. И имунологични не трябва ли да се назначват веднага щом се установи бременност?
Има ли лелкар, който го прави... на мен дори чхг не ми пускаха, за нищо не са ми пускали изследвания, докато не го загубих. Живеех си в сладко заблуждение, че всичко е наред, вземах си дуфастончето и фолиевата киселина, хранех се здравословно и предвид, че се чувствах здрава, мислех, че всичко си е наред.

Общи условия

Активация на акаунт