В момента чета...52

• 71 134
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Наистина много хубаво описвате впечатленията си. И аз много обичам да чета тук.
Сега чета "Чифликът край границата" и си се чудя зящо не съм давала шанс на българските автори до сега. Направо ми иде да се ошамаря сама.
Чела съм Йовков и преди, но разказите като цяло не ме привличат, най-вече посягам към романи защото предпочитам по-разгърнати истории, да има страници и дълбочина  Embarassed. Не, че в разказите няма, но някак не ми дават време да се привържа.
Много съм доволна, че открих Чифлика. Йовков е неповторим, заплени ме.
Ако някой ми препоръча подобно четиво с което да продължа ще съм много благодарна Hug Селският живот от онова време ми е много интригуващ.

# 676
  • Бургас
Йовков и Елин Пелин са много хубави автори. Винаги се четат с удоволствие! 💕

# 677
Сега чета "Чифликът край границата" и си се чудя зящо не съм давала шанс на българските автори до сега. Направо ми иде да се ошамаря сама.
Чела съм Йовков и преди, но разказите като цяло не ме привличат, най-вече посягам към романи защото предпочитам по-разгърнати истории, да има страници и дълбочина  Embarassed. Не, че в разказите няма, но някак не ми дават време да се привържа.
Ако някой ми препоръча подобно четиво с което да продължа ще съм много благодарна Hug Селският живот от онова време ми е много интригуващ.
Ако искаш прочети "Нестинарка" на Кармен Мишу.
Далеч е от Йовков,но тематиката е тази,която ти харесва.

# 678
  • София

Прочети сборника Вечери в Антимовския хан. Разкази са, обаче имат общи герои и мисля, че също ще ти допаднат.

# 679
Ще потярся Нестинарка, благодаря   bouquet
И Елин Пелин е майстор, любим автор от задължителните за изучаване в гимназията.  Heart Eyes  Май ще потърся нещо негово което не съм чела покрай часовете по литература.
Иначе изтеглих всички сборници с разкази на Йовков  Grinning И да не съм фен на разказите със сигурност ще посегна към тях по-нататък.
А краят на Чифлика ме хвана за гърлото. Без колебание му давам 5 звезди.  И препоръчвам на тези които търсят нещо нашенско.

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 16:46 от saveur

# 680
  • София
 Hug

Аз бих препоръчала "Калуня Каля". Не е съвсем в аграрно-рустикалния жанр (по Лу  Laughing), но на мен много ми беше харесала..

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 17:00 от Happy Mijjj ツ

# 681
Ох, недей така, Хепи, аз, например, когато пиша от телефон, редовно бутвам съседна буква и не винаги след това ги виждам, за да ги оправя.
saveur, аз също много обичам Елин Пелин. Даже имах пълна шестица точно на него на кандидат-студентския изпит. Писах есе върху "Под манастирската лозда" - цикъл разкази и "Черни рози". Ако не си ги чела - прочети тях.
https://chitanka.info/book/487-pod-manastirskata-loza
https://chitanka.info/book/488-cherni-rozi

# 682
Поправено е. И аз от телефон пиша...а пръстите ми са дебелички  Grinning И уж си препрочитам по два пъти ама май трябва по три Laughing
А Калуня-Каля много ли хваща за гърлото. Така са ми казвали, но не съм я захващала, а я имам в хартиен вариант и си стои  Embarassed

"Под манастирската лоза" ги бях изчела по три пъти, че имаше разкази които влизаха в матурата и покрай тях изчетох целия сборник (...или май за изпит ми трябваха... newsm78 )Обаче "Черни рози" ... и един не съм чела  Embarassed Ще се поправя.

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 16:56 от saveur

# 683
Аз съм свикнала много с клавиатурата на компютъра, а преди това - на пишещата машина. Пиша от първи клас на БДС. И с телефон ми е трудно да нацеля.  Laughing

# 684
  • София
А Калуня-Каля много ли хваща за гърлото. Така са ми казвали, но не съм я захващала, а я имам в хартиен вариант и си стои  Embarassed

На мен много ми беше харесала като я четох... Сега, от позицията на времето, не знам как бих я възприела, но факт - четох я може би в подходящо време и настроение  Simple Smile

# 685
  • Belgium
saveur, да добавя и аз една препоръка, макар и специфична - Милен Русков и неговото "Възвишение". С уточнението, че не е за селския живот, а за живота на опълчениците из горите и планините  Laughing

Йовков го обичам много, Елин Пелин - не особено.
Ако държиш на български класици виж и Георги Караславов с неговите "Татул" и "Снаха".

# 686
Jinxey, ето ги:

Тетралогията, за която стана въпрос:
    Pasado perfecto, 1991
    Vientos de cuaresma, 1994
    Máscaras, 1997 - само тази е преведена на български ("Маски")
    Paisaje de otoño, 1998

Ето и други с герой Конде:
Adiós Hemingway,2001
La neblina del ayer, 2005
La cola de la serpiente, 2011
Herejes, 2013

# 687
Към края съм на "Книга на душите" на Глен Купър. Не знаех, че е свързана с Зона 51 и Апокалипсис  Rolling Eyes Търся на Филипа Грегъри от поредиците (няма значение кои книги) на четец. Ако някой я има моля да ми я прати на reanora@abv.bg. Благодаря предварително!

# 688
Към края съм на "Книга на душите" на Глен Купър. Не знаех, че е свързана с Зона 51 и Апокалипсис  Rolling Eyes Търся на Филипа Грегъри от поредиците (няма значение кои книги) на четец. Ако някой я има моля да ми я прати на reanora@abv.bg. Благодаря предварително!

Ако четеш на английски имам 22 нейни книги в различни формати, общо взето си свалих всичко, което намерих.

Приключих втората книга на ЮиР и подхванах третата. Явно ще прочета и четирите една след друга и после ще мина на нещо друго.

# 689
Морско_момиче, благодаря, но предпочитам на български език.

Общи условия

Активация на акаунт