В момента чета...52

• 71 122
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Йовков ми е любим от българските автори. Елин Пелин е малко по-назад в класацията. А Чудомир мога да препрочитам до края на живота си.

# 691
  • София
Завърших Безсмъртният на Зелазни. Не му е сред най-силните книги, но като цяло беше приятна за четене. Много "негова" като усещане, което я направи малко по-различна от повечето антиутопии, които съм чела, поне като настроение. Не ме разочарова, но и небеше кой знае какво Simple Smile

Сега започнах най-накрая Момчешки Живот. Съвсем в началото съм, но още от преговора мога да кажа едно - авторът има много приятен стил на писане, веднага удря някъде навътре в душата и от сега съм с нагласата, че книгата наистина много, много ще ми хареса Simple Smile

# 692
Angel, стилът на Макканън ми направи огромно впечатление и в Границата. Много красиво борави с думите. Опиянявах се дори и само от изказа, извън интересните истории.

# 693
  • София
Аз и Границата не съм чела, но ще поправя и тази грешка Simple Smile Наистина пише красиво, надявам се да продължат да издават негови книги на български.

# 694
  • София
Изпуснала съм ви  Crazy. Нещо бях на фаза, в която не ми се чете. Но явно излизам от нея  Wink.
Започнах "Човек на име Уве". Много ми допада. Повече от Бабата  Peace.

# 695
На Чудомир винаги много съм се чудела, но до сега не съм стигала до него.
От предложенията ви се колебая между "Калуня Каля" и "Снаха".
Но снощи започнах "Цветя на тавана", исках само да я попрелистя, но ме грабна и ще продължа с нея май. После пак с нещо българско.

А между Уве и Баба праща поздрави, бабата повече ми хареса. Сигурно защото като цяло и такива хора повече ми допадат в живота, щуретини  Grinning Mr. Green Прекалената принципност ме дразни, та така и Уве ме дразнеше, не ми стана симпатичен.

# 696
  • Scotland
Jinxey, ето ги:

Тетралогията, за която стана въпрос:
    Pasado perfecto, 1991
    Vientos de cuaresma, 1994
    Máscaras, 1997 - само тази е преведена на български ("Маски")
    Paisaje de otoño, 1998

Ето и други с герой Конде:
Adiós Hemingway,2001
La neblina del ayer, 2005
La cola de la serpiente, 2011
Herejes, 2013
bouquet bouquet

# 697
  • София
А между Уве и Баба праща поздрави, бабата повече ми хареса. Сигурно защото като цяло и такива хора повече ми допадат в живота, щуретини  Grinning Mr. Green Прекалената принципност ме дразни, та така и Уве ме дразнеше, не ми стана симпатичен.
На мен пък за това Уве точно ми е симпатичен, както и майката от "Баба праща поздрави и се извинява" - заради принципността  Peace.

# 698
Прочетох "Оставих те да си отидеш" - Клеър Макинтош. В началото имах чувството, че книгата е писана от сестра близначка на Нора Робъртс и Даниел Стийл. След това за кратко ми стана интересно, даже си мислех, че тези, дето я хвалят в социалните мрежи, имат леко (съвсеееем леко) основание. Simple Smile Докато не стигнах до последните стотина страници. От един момент нататък можех спокойно да спра да чета - толкова беше прозрачно и предвидимо, че буквално трябваше да положа усилия, за да не я захвърля. Има фрапиращи дупки в сюжета - всъщност не дупки, а кратери. Елементарно, плитко, кърпено и скалъпено четиво - и това са възможно най-меките квалификации, които ми идват на ум. Simple Smile

# 699
  • Belgium
О, много е зле Клеър Макинтош. Имам цяла група притятели, с които я хейтим  hahaha
Втората ѝ книга директно я подминаваме.

# 700
За пръв път изпитвам желание да пиша в "Какво четеш" - по принцип не коментирам там; като имам нещо да кажа, го правя тук. Но тази боза е огромно предизвикателство и едва се сдържам. Simple Smile

# 701
  • София
И що не казахте за Клер по-рано?

Забих се с Колибата. 18 млн тираж и филм по кината от Лента, а не мога да разбера защо.
Да я оставам ли от сега? Нещо съществено ще стане ли?

# 702
  • София
И що не казахте за Клер по-рано?

Забих се с Колибата. 18 млн тираж и филм по кината от Лента, а не мога да разбера защо.
Да я оставам ли от сега? Нещо съществено ще стане ли?

Книгата е емоционална, не е криминале, нито трилър.

# 703
Морско_момиче, благодаря, но предпочитам на български език.

Реа, в Мейлбукс има доста на български, но не знам дали го ползваш. Ако не, мога да ги поискам вместо теб и да ти ги пратя по мейл, само погледни скрийншота и кажи какво искаш.

Скрит текст:

# 704
Аз харесвам Клеър  Wink Даже и втория й роман, чудесни трилърчета за разпускане.
"Колибата" е нещо средно между емоции, философия и вяра. Аз по принцип избягвам такива, но тази ме уцели в точния момент. Филма обаче няма да си го причиня.

Общи условия

Активация на акаунт