В момента чета...52

• 71 121
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Последната книга, която довършвам е "Убийството на Моцарт" Георги  Данаилов.
Че е сладкодумец автора, сладкодумец е. Вижданията му за отглеждане , възпитание и образоването на децата  са много свободолюбиви, реалистични.
Книгата е прекрасна, за всички, които имат някакви съмнения, дали си възпитават децата добре, дали не грешат.
Основният мотив е - оставете децата да играят. Играта е най-добрия генератор на фантазии. Но въпреки това, децата имат нужда от направляване.
Ако човек има нужда да чете книги за възпитанието на детето си по-добре да се захване с тази книга, отколкото с други подобни.

# 706

Прочетох "Възможност за остров" и всъщност съм много доволна от тази силна доза Уелбек.

В тази книга изобщо липсваха нещата, които ме подразниха в "Платформата", но пък си ги имаше всички останали, които ми харесаха. Книгата е остроумна и на места невероятно се забавялвах с интелигентните футуристични спекулации на Уелбек, но е някак и интимна и в подходящата пропорция тъжна. Разсъжденията за любовта и старостта за мен са автентични и честни, което заслужава адмирации. Уелбек пише много уважително към читателите си, които истински ме радва, и дори и само заради това мисля да прочета и останалите му книги.

# 707
  • Чукарландия
Завърших "Пътна мрежа" - Стивън Кинг. Все повече го харесвам този автор. Heart Eyes
Сега се докопах в библиотеката до "Човек на име Уве" и с нетърпение я започвам. След толкова много коментари, повече от любопитна ми е. Hug

# 708
Пътна мрежа ми бе една от любимите книги на Кинг. И в същото време, голяма част от феновете му, не я харесват.

# 709
Прочетох "Седмото небе" - Татяна Устинова. Не ми хареса много. Остави в мен някакво чувство на неудовлетвореност. Краят беше набързо претупан. Идеята не беше лоша, но според мен писателката е трябвало малко повече да наблегне на криминалната история, а не толкова на чувствата между двамата главни. Все пак се води криминален роман Naughty.

Продължавам с: .

# 710
Прочетох "Уважаеми господинМ" на Херман Кох. Не успях да си променя мнението до края. Не ми хареса.

# 711
Прочетох Аркадия, най-накрая. Много я проточих във времето, но дали заради това или заради самите герои, не исках да свършва! Почнах да ги чувствам близки, симпатични.  Mr. Green Heart Eyes Много ми хареса!  Heart Eyes Как се лееше плавно историята, езика на автора, работата на преводача. Хареса ми и как приключи. Не знаех дали ще се харесаме със книгата, доста "бавна" за моите виждания, може би, но съм много доволна!  Crazy Heart Eyes
Освен да благодаря, на валкирия ли беше ника  newsm78 Blush, за ревюто, което публикува  за книгата.  Mr. Green bouquet

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 00:22 от Merry.

# 712
  • София
Прочетох Аркадия, най-накрая. Много я проточих във времето, но дали заради това или заради самите герои, не исках да свършва! Почнах да ги чувствам близки, симпатични.  Mr. Green Heart Eyes Много ми хареса!  Heart Eyes Как се лееше плавно историята, езика на автора, работата на преводача. Хареса ми и как приключи. Не знаех дали ще се харесаме със книгата, доста "бавна" за моите виждания, може би, но съм много доволна!  Crazy Heart Eyes
Освен да благодаря, на валкирия ли беше ника  newsm78 Blush, за ревюто, което публикува  за книгата.  Mr. Green bouquet
Моля, радвам се че ти е харесала! Simple Smile
Аз вече съм на втората част от трилогията на Пиърс Браун - Златеен син и почти я довърших. Много ми допада...изядох ги двете книги за две седмици. Страхотна фантастика! Много ме отпуска, наслаждавам им се докрай! Като приключа ще напиша няколко думи тук.  Нека да видим рсзвръзката в последната книга Simple Smile

# 713
Сега мъжът ми чете Червен изгрев и аз постоянно надничам да видя до къде е стигнал и съответно си препрочитам по малко. Една от най-вълнуващите поредици, които прочетох тази зима.

# 714
Приключих Хроника на птицата с пружина  newsm57 на Мураками - в момента мога да кажа само: newsm81

# 715
  • Пловдив
Приключих с Път към дома на Хариет Еванс - семейна история, леко и ненатоварващо четиво

# 716
Дочитам "Синове и любовници" - Д. Х. Лорънс; класика, която не е от "лесните" (не и от най-"трудните" де). Интересен поглед върху отношенията майки-синове-техните любовници, малко мудно развитие, но все пак актуално. Бавно чета точно затова, че е по-мудно, но и нямам мн. време. Обаче ще изчета, което значи, че е имало смисъл и (известно) удоволствие четенето. Не бих препоръчала на всеки обаче тази книга. Само на някой с желание за по-дълбок поглед и интерес точно в тези отношения.

# 717
  • София
Приключих Хроника на птицата с пружина  newsm57 на Мураками - в момента мога да кажа само: newsm81
И аз я чета - на 85% съм. Доста шантав е Мураками, със смесени чувства съм. Нямам търпение да я дочета.

# 718
  • Berlin
Завърших "Играта на Джералд", да, стана по-интересна и динамична. Малко прескачах абзаци в един момент, за да стигна по-бързо до същността. Сега започнах "Портретът на Дориан Грей". Малко ме изненада началото, викам си каква е тая книга...  Thinking, но усещането отмина. Simple Smile

# 719
  • София
Прочетох "На живот и смърт" (Майкъл Роуботъм) - 4*/5*
Много добър и напрегнат трилър и същевременно много нежна любовна история. Хареса ми преплитането на сегашно и минало. Имаше неща, които не ми станаха ясни на 100% , както и други, които мислех, че ще се развият по друг начин и затова давам 4*, а не 5*

Започнах "Стоманените пещери" (Айзък Азимов). За момента съм запленена от тази страхотна класическа фантастика  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт