В момента чета...52

• 71 183
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз Спасителят в ръжта я четох в тийн годините си.. над 10 пъти, беше ми ужасно любима. Сега не знам дали бих рискувала да я чета отново...

# 601
Аз я четох в зряла възраст, също изобщо не ме трогна. Не знам дали защото "закъснях" за нея или защото тази житейска философия изобщо не е моята.

# 602
На мен също "Спасителят в ръжта" не ми хареса. Четох я преди няколко години и не мога да се сетя дали въобще я довърших.

# 603
Прочетох "Поправките". Чудя се защо си губя времето с посредствени автори, при положение че има такива като Франзен. Simple Smile Това беше първата ми среща с него и директно го пращам в списъка с любимци. Макар че съм убедена (не знам защо Simple Smile), че това не е най-добрата му книга. "Поправките" за мен е от онези четива, в които сюжетът не е особено важен; не умирам от нетърпение да видя какво се случва по-нататък. Ако някой ме попита за какво се разказва в книгата ("любим" въпрос Simple Smile), отговорът ми сигурно ще се побере в едно изречение - даже бих могла да изплагиатствам Лу с нейните счупени съдби. Simple Smile Хареса ми начинът, по който Франзен постепенно съблича героите си и в края вече са голи; хареса ми дистанцираната симпатия на автора към повечето герои, гарнирана с лека насмешка и тънка ирония. Това е книга, която не буди шумен възторг, а тихо удоволствие.

# 604
  • Belgium
Систем, добре дошла във фен клуба  Laughing
У мен "Поправките" събуди баш шумен възторг, който от тогава не е затихвал. Моята любима книга на Франзен е "Свобода", но и Purity (заглавието на български "Чистота" не ме кефи) е мощен шут в зъбите  Laughing

# 605
  • Пловдив
Имах големи очаквания от книгата. За съжаление автора не успя да ме докосне, чрез написаното...

# 606
Имах големи очаквания от книгата. За съжаление автора не успя да ме докосне, чрез написаното...

И аз така ... зарязах я посредата Sad

# 607
"Имението Ашфорд" от Лорън Уилиг

В началото ми се стори мудна, трябваше да мина първите 90-100 страници преди да ме грабне наистина, но в крайна сметка успя. Мисля, че ще я довърша утре най-късно.  Simple Smile Харесвам такива книги, в които са преплетени историите на няколко поколения. 20-те години на 20в., в които се развива част от действието, също са ми любим период, за който обичам да чета. Приятна книжка е.

# 608
Аз я четох в зряла възраст, също изобщо не ме трогна. Не знам дали защото "закъснях" за нея или защото тази житейска философия изобщо не е моята.

И аз не я харесвам изобщо.

Обаче пък Харуки Мураками ми действа някак странно успокояващо.  Laughing

# 609
  • София
На мен в началото на тийн годините "Спасителят в ръжта" ми беше сред любимите книги.  Heart Eyes Сега не бих я препрочела!  Peace

По темата - напредвам много бързо с новата книга на Пола Хоукинс, чете се лесно. Отговаря на очакванията ми на тоя етап.  Wink

# 610
Систем, добре дошла във фен клуба  Laughing
У мен "Поправките" събуди баш шумен възторг, който от тогава не е затихвал. Моята любима книга на Франзен е "Свобода", но и Purity (заглавието на български "Чистота" не ме кефи) е мощен шут в зъбите  Laughing
Скоро ще се запозная и с тях. Сега обаче не знам какво да чета. Мислех за започвам "Птича песен" - Себастиан Фолкс, но след Франзен не знам дали е точното четиво.

# 611
  • USA, Steak State
Taка като пишете за бивши любими книги мисля и аз да взема да прочета някоя от любимите си книги през тийн годините да видя дали още ще са ми любими.

# 612
  • Scotland
На около 60% процента съм на 'Тайната история'. Много увлекателно пише Тарт. Прочетох първо 'Щиглецът', влюби ме в Тарт. 'Малкият приятел' добре, че не я четох първа, не ми хареса. Сега 'Тайната история' ми оправя вкуса  Mr. Green

# 613
  • Чукарландия
На около 60% процента съм на 'Тайната история'. Много увлекателно пише Тарт. Прочетох първо 'Щиглецът', влюби ме в Тарт. 'Малкият приятел' добре, че не я четох първа, не ми хареса. Сега 'Тайната история' ми оправя вкуса  Mr. Green

Имам ги и трите книги на Тарт, но смятам да ги чета по реда на издаването им. По-точно по реда на написването им, нищо че не са свързани. Като чета коментарите, така книгата, която вероятно най-малко ще ми хареса, ще остане последна за четене. Mr. Green

# 614
  • София
Taка като пишете за бивши любими книги мисля и аз да взема да прочета някоя от любимите си книги през тийн годините да видя дали още ще са ми любими.
Последната половин година така си развалих спомените от няколко книги и реших повече да не експериментирам, особено с такива, които са извън жанровете, които в момента ми доставят удоволствие. А и има толкова книги, които не съм чела и искам да прочета.... няма да ми е проблем да избягвам препрочитането на стари любови.

Общи условия

Активация на акаунт