Банята - 28-ма тема

• 104 077
  • 821
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Някой мяркал ли е по шоу-румовете тюркоазени плочки? Нещо такова -    http://img-01.zonabani.com:8181/2728/3597_big.jpg

# 121
  • Варна
Green_Eyed, супер, много се радвам!  Hug

Ще ми е приятно да видя и твоята баня, когато е готова. Не помня само дали си показвала проекта си, толкова много проекти и бани видях, че вече не мога да различа коя на кой е...  Crazy Ако оцелея след този ремонт, спокойно мога да стана един баньо-консултант - всички плочки научих вече, лайсни, мивки, фуги... пълен ужас! Grinning

Madeleine, не съм показвала проект. От магазина ни направиха 3, които не ни допадаха и започнаха да правят физиономии, че пак нещо не ни харесва. Накрая с ММ седнахме и сами си го направихме в AutoCad с реални снимки на плочките Simple Smile Само че не е 3D, а е разгъната баня. Ще пробвам да кача screenshot уикенда, ще сега е командировка и лаптопът му не е тук.
offtopic
Това е интересно, как слагаш реални снимки в AutoCad? Аз имам много скромни познания, обикновено след аутокада ги оправям в Зds max, за да са с реални цветове и текстури.

Всъщност може и на лични да не спамим, но може и на други аматьори, които си правят проекти в аутокад да е полезно.

# 122
  • В полите на Витоша :)
Doris, не съм се изразила правилно - под "сами си го направихме" имам предвид, че ММ работеше на AutoCad, аз казвах къде какво да слага и как да реди плочките Grinning
Ще го питам как се прави и ще ти пиша на лични. Знам само, че свалихме .jpg изображения на всички видове плочки, които имаме в проекта, и след това той ги копираше в чертежа.

# 123
Ааа, никакви лични, и аз искам да знам!  Grinning

Не умея да работя с нито една визуализираща програма, а си трябва, както виждате - за баня, за кухня, все тая.

Скарлет*, мяркала съм подобни преди време като търсих за нас, има по магазините страшно много цветни плочки, обикновено не са най-отпред, тъй като сега друго е модерно, но ги има. Разходи се и разгледай.

# 124
  • Бургас
Момичета,
И аз ще помоля разяснения за програмите да не са на лични Laughing bouquet
Така ми се иска да имам програми за баня, за кухня и т.н. Twisted Evil
Днес ми изпратиха проектите за банята. Плочките са Elida Grey на Tubadzin, Полша.
Скрит текст:

тук трите декорни няма да се слагат, защото имам етажерка с панери

Стената, на която е монтиран паравана ще бъде допълнително изградена и ще бъде Г-образна, тъй като до лирата има тръби на топлофикация, които не желая да скривам в куфар, а са на 80 см от стената (срещуположната на вратата) или в частта до лирата ширината на душ-пространството ще бъде 70/75 см, а до душа - 90 см.
Освен това мивката ще бъди конзолна, за да има повече "въздух" в помещението.
Сега остава и майстора да  дойде да види "работата"и да каже ще поеме ли нашата баня или да търся друг.
И да започнат моите приключения с майсторите Twisted Evil

Ако някой има различно виждане по проекта ще ми бъде интересно да го  "чуя".  bouquet

# 125
  • София
А колко ви остава за отвор за паравана.

# 126
  • Бургас
А колко ви остава за отвор за паравана.
120 см. Банята е широка 150 см и идеята стеничката да е 30 см. Ако е малко, предполагам, че и 110 см параван ще стане.
На проекта стената е 44,8 см, тъй като са сложили цяла плочка. Всъщност ще е по-тясна.

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 22:12 от Irinita

# 127
Няма ли да ви е по-лесно стеничката да е отдясно, а отваряемата част на душа да е вляво?

# 128
  • Бургас
Няма ли да ви е по-лесно стеничката да е отдясно, а отваряемата част на душа да е вляво?
Там, където е лирата има тръби на топлофикация, които не са нанесени на проекта. Заради тях, разстоянието което остава за душ пространство е макс 75 см, което е много малко. Ако сложа паравана в лявата част, то душ-пространството става много  тясно. Или може би не ви разбрах newsm78
В момента няма такава стеничка, а има вана.

# 129
Там, където е лирата има тръби на топлофикация, които не са нанесени на проекта. Заради тях, разстоянието което остава за душ пространство е макс 75 см, което е много малко. Ако сложа паравана в лявата част, то душ-пространството става много  тясно. Или може би не ви разбрах newsm78
В момента няма такава стеничка, а има вана.
Иринитке, тези тръби до лирата ще останат пред стената, нали? И ще са видими така или иначе. Стеничката не е с цел да ги скрие, нали? Аз мисля, че упражнението с изграждане на малка, че и Г-образна стеничка е излишно и от практическа, и от естетична гледна точка.
Защо просто не се сложи един статичен параван вдясно и да се влиза през отвор на мястото на стеничката? При добър наклон ще си е сухо извън него, колкото въобще е възможно това в баня, защото всички знаем как не е възможно да се излезе от вана или душ-кабина и да не се оставят мокри следи.
А къде ще ти виси халатчето? Би могло да е там до тръбите, ако няма стена - все пак ще е на метър и половина от душа.
Друг вариант е да има стеничка вдясно само донякъде и нагоре стъкло, и да се оформи душ-кабина 90 на 90 и пак да се влиза откъм тръбите.

Това пространство 90 на 150 е огромно за душ - според мен 90 на 90 е предостатъчно.
 Hug

# 130
  • Бургас
Liya, Идеята ти със статичния параван ми харесва Hug
Аз също си го мислех, но остана някъде назад в мислите ми.
Да, тръбите няма да се скриват. Идеята ми за тази стена беше от вътрешната и част да се оформят полици, за да не дупча плочките за аксесоарите.
Ако правилно съм  те  разбрала, монтираме в дясно статичен параван (трябва да проверя размерите им), примерно с ширина 80 см и в душ-пространството ще се влиза през отвор - 70 см. При статичен параван слага ли се праг?
Така или иначе параванът не е спасение за парата, така че варианта е много добър. Още повече, че стената ще оскъпи банята и ще я "затвори".
Благодаря за идеята! Ще спретнем едно проектче с момичето от магазина.

# 131
Иринитка, може и без прагове да се сложи параванче - разгледай в Keraglass - имат представител в Бургас и ги правят по твои размери, което значи, че може и 90 на 60 да го разпределиш.
Аз не обичам прагове - един хубав наклон простоq не като на тази снимка, а към стената, както си ти е на проекта (и при нас е така, но все още сме без параван и не се мокри кой знае колко, а има и втора баня, та паравана мина на втори план  Grinning).

# 132
  • Бургас
Liya, много ми харесва този параван. Елегантен, изчистен Hug И цената, за 90 см примерно, е добра.
Аз също не обичам прагове, за това попитах.

# 133
Irinita, Liya ти е дала страхотна идея за статичен параван и според мен също това е най-доброто решение в случая. 70-75 см за душ зона е страшно малко, това са около 3 педи и половина, ще ви е изключително неудобно да се къпете на толкова тясно място.

Иначе проекта много ми харесва, плочките изглеждат приятно, хубави цветове, ще стане чудесна баня!  Hug

# 134
  • Бургас
Irinita, Liya ти е дала страхотна идея за статичен параван и според мен също това е най-доброто решение в случая. 70-75 см за душ зона е страшно малко, това са около 3 педи и половина, ще ви е изключително неудобно да се къпете на толкова тясно място.

Иначе проекта много ми харесва, плочките изглеждат приятно, хубави цветове, ще стане чудесна баня!  Hug
Благодаря!  Hug
Именно за това реших да попитам за вашето мнение.
Повече хора, повече опит, различни "погледи" и се получава нещо наистина добро! bouquet
Дори си мисля, че 80 см статичен параван ще е достатъчен newsm78, защото ако е 90 см, за "вход" остават 60 см,  и като имам предвид, че и лирата е близо ми се струва  тясно.

Общи условия

Активация на акаунт