Банята - 28-ма тема

• 101 576
  • 821
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ох моя мъж си намери някакви майстори в ОЛХ, сложиха гипсокартона, аз както ви споделих съм си купила хидроизолация и държа да се сложи и днес тръгнаха да лепят плочките при положение, че съм казала че си я искам тази хидроизолация, добре обаче те не са слагали до сега, намерих им клипче в нета и им показах как да я сложат, съмнявам се че ще я сложат както трябва, защото се вижда, че им е досадно, а и не гледаха клипа до края, но все пак аз съм давала пари за нея, а и доколкото разбирам във всяка баня в днешно време се слага хидроизолация, те ме убеждават че се слагало на терасииии... сега даже няма да я чакат да изсъхне направо ще почнат да си лепят плочките, оф нямам късмет с тия майстори..

# 376
Черна станция, самият майстро, доколкото може да се нарече майстор, каза, че огледалото е много лошо качество, светлината я дават 1200 лумена, а той каза, че не свети толкова.....за другите работи не съм компетентна, това бяха негови думи!  Flutter Flutter На външен вид изглежда лукзозно, а като почнахме да го разглобяваме изглежда все едно правено в кръжок по "Ръчен труд", калпава работа, но неопитността е незнанието ми в тая област ми изиграха лоша шега! Сериозно се замислям да мина един курс ВИК и фаянсаджииство hahaha hahaha
Хайде стига съм ви занимавала, ще пиша като оправя поразиите живот и здраве! Simple Smile

# 377

За банята с напуканите плочки:
За мен всичко написано за мърляшката и некомпетентна работа на майсторите е в десятката, освен това за напукването на емайла. То си е дефект на плочката, или е от транспорта и товаро-разтоварването, но не може да се получи от изброените пропуски.

Съгласна съм за дефект на плочките само и единствено при условие, че са приети в този вид - фабрично напукани или напукани вследствие на доставката. Обаче доколкото си спомням случая, пукнатините са се появили известно време след поставянето им, което вече няма как да е дефект на плочката. Дефектите се виждат още докато се поставят - както споменах, при нас имаше доста криви плочки, което наложи поръчката на едно допълнително кашонче, но в горния случай все едно аз да получа идеално прави плочки, след поставянето да се изкривят (което няма как да стане, но хипотетично погледнато) и после да търся фабричен дефект - ами няма начин просто това да е вярно, след като една по една преди това сме ги гледали и сме видели, че са идеално прави при пристигането си.

Както и да, вече няма значение, вредата е налице. Дано сега всичко да е наред, защото наистина това е някакъв ужас!  Sad

# 378
Черна станция, самият майстро, доколкото може да се нарече майстор, каза, че огледалото е много лошо качество, светлината я дават 1200 лумена, а той каза, че не свети толкова.....за другите работи не съм компетентна, това бяха негови думи!  Flutter Flutter На външен вид изглежда лукзозно, а като почнахме да го разглобяваме изглежда все едно правено в кръжок по "Ръчен труд", калпава работа, но неопитността е незнанието ми в тая област ми изиграха лоша шега! Сериозно се замислям да мина един курс ВИК и фаянсаджииство hahaha hahaha
Хайде стига съм ви занимавала, ще пиша като оправя поразиите живот и здраве! Simple Smile

Ама аз го вярвам, че е боклук и не отричам това Peace Само се опитах да разясня някои неща - може да има боклук по стандарта, и качествена стока, която не е по стандарта. Може да има белгийски боклук и турска качествена стока.

# 379
Съгласна съм за дефект на плочките само и единствено при условие, че са приети в този вид - фабрично напукани или напукани вследствие на доставката. Обаче доколкото си спомням случая, пукнатините са се появили известно време след поставянето им, което вече няма как да е дефект на плочката.

В една от моите бани има такива плочки - с микроскопични пукнатини по емайла, иначе са здрави. И става дума за 4-5 плочки само на относително висок ред. Та мога да те уверя, че при предварителен оглед не се виждаше нищо. Аз нямаше изобщо да забележа, ако при намокряне около пукнатините не се образуваше ивица като сянка с ширина няколко милиметра. Явно водата леко навлиза в пукнатината и се просмуква настрани. След като видях това вече се вгледах внимателно в плочките и видях, че под определен ъгъл и на определена светлина пукнатините се виждат и на сухо. Обаче вярвай ми, когато разглеждаш плочките хоризонтално (а не залепени на стената) и светлината им пада отвесно (както става като преглеждаш плочки), а не под ъгъл (както е с налепени плочки) не се вижда нищо.
Мога да ти дам и друг пример с моите зъби ( много е вероятно и с твоите или на някой член от семейството ти да е същото). Като се огледам в огледалото са здрави, прави равни зъби. При особена светлина обаче - със силно фенерче и под определен ъгъл се виждат някакви микропукнатини в емайла. Явно не са опасни, защото зъболекарят нищо не казва, а и за 50 години не са довели до някакви последствия. Но ги има и се виждат само при определени условия. И много приличат на пукнатините по емайла на плочките.

Та затова съм почти сигурна, че просто не сте ги видели при прегледа, защото не сте търсили съзнателни точно такъв дефект. Peace

# 380
Обаче вярвай ми, когато разглеждаш плочките хоризонтално (а не залепени на стената) и светлината им пада отвесно (както става като преглеждаш плочки), а не под ъгъл (както е с налепени плочки) не се вижда нищо.

Не сме ги гледали така. Simple Smile Изучих се покрай тоя ремонт когато избирам неща, да гледам всичко в равнината, в която ще бъде разположено. А и майсторите винаги така гледат плочките, направи ми впечатление. Заради случая с Мараци-то на Фифи (когато тя писа аз тъкмо бях поръчала и платила моите плочки) обърнах специално внимание на майстора да ги следи по-изкъсо, за моята параноя няма да ви говоря, всеки ден бях там да гледам какво става.  ooooh! Да чукна на дърво, освен многото криви бели плочки, други забележки засега нямам и се надявам и вбъдеще да е така. Две седмици най-малко съхнат вече, за да сме сигурни, че няма да се появят и при нас проблемите на комшиите с падащи от стената плочки, лепени на мистрия директно върху кривите стени. Дано нямаме проблеми!  Praynig

Какво казвате, плафон на тавана в банята не осветява добре? И аз не харесвам луни, но ако те са по-добрата опция за равномерна обща осветеност, мога да си преосмисля позицията. Трябва ли да викам човек да ми направи схема на разположението им, или мога и аз сама да си я направя? У нас таваните навсякъде са окачени, височината е около 270 см, тоест доста са високи помещенията. drago, ще споделиш ли какви точно луни сте сложили във вашата баня (линк би било най-добре, за да разгледам), за да ги имам предвид, ако продължавам да не мога да си харесам плафон?

# 381
  • София

verji.777  самата хидроизолация трябва да е добре изсъхнала мисля,че 12 часа трябва да изсъхне.На опаковката пише.Трябва и два пласта.Ако не е изсъхнала ще ви се отлепят плочките.

# 382
  • София
A хидроизолацията на Сика задържа ли лепилото.
Не, отлепена е - една част е на стената, една част на плочката, т.е на лепилото. Двукомпонентна е и не е на кристали, т.е казват, че е смесена правилно.
Значи в самата хидроизолация е проблема.

# 383
Здравейте!
Зимата бях прочела в темата за фирма, която изработва мебели за баня по поръчка. Чак сега сколасах да си поръчам колона по мой размер и модел, а господата ми я направиха и доставиха преди няколко дни.
Не помня кой беше споделил за тази фирма, но трябва да благодаря! Всичко беше направено идеално, поне 10 дни по-рано, качиха, монтираха, прибраха си опаковките и само дето не ми подредиха вещите! Перфектно!
Като прегледах последните постове, може да става дума за същата фирма щом се споменава Русе, но имат офис и в София.

може ли координати  Hug

# 384
Стигнах до избор на аксесоари и много се чудя дали да взема сатениран никел, който ще се връзва с осветителните тела, или обикновен хром Crazy Много ми харесва никела, но е една идея по-скъп, а и не знам дали е наличен...

# 385
Madeleine, не мога да намеря кутийката, но на тези ми приличат
https://www.amazon.co.uk/d/Bathroom-Lighting/Philips-myBathroom- … ps+led+spotlights

Имам 8 бр в баня 6-7 кв.м. и една тройка лампа над мивката. Супер светло става в банята особено ако светна и лампата над мивката. Сенки по пода няма и не свети на кръгове именно, защото ъгълът на свете е голям и светлината се разпръсква...

Относно плафоните много е важна крушката. То плафонът (къде  емонтиран и колко е матирано стъклото) не е единствения фактор, колко ще се освети помещението. Тя самата крушка като е малко лумени слабо свети. В кухнята на стария апартамент сега взех една крушка Филипс 1500 лумена, че все ми беше тълно там, а сега направо дразнещо ярка ми е. От тестове поне за себе си установих, че 10-ина кв.м. ми се осветяват добре с 1200 лумена. Т.е. става и само с една крушка, но правилната...

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 11:50 от drago_2008

# 386
Много ти благодаря, drago_2008bouquet

Ще помислим още малко, но при всички случаи няма време за губене, защото работите напредват и таваните излизат на дневен ред. Много ми беше полезна информацията за крушките, благодаря още веднъж!  Hug

# 387
Значи в самата хидроизолация е проблема.
Откровено вече не знам какво да мисля. Представител на Сика идва, взе проба и уж, правиха някакви тестове. Заключението е, че изолацията им е ок. От двете помещения има 1 здрава стена, а другите стени плочките са свалени частично. Ще кача тук  снимки какво е останало.
Само снимката с цветята е от етапа лепене!  -

Там ясно се вижда как са нанасяли лепилото. Мъжът ми сподели, че имало стена, на която в най-долните редове лепилото е 5 мм, а в най-горните редове стига до 2см. На гърба на някои от свалените плочки ясно се вижда, че лепилото е на наколко места по плочката, а не по цялата плочка.

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 14:41 от fifi_0421

# 388
 fifi_0421 , ужас. Този майстор е за линч. Само видът на замазка ли е, лепило ли е,  е стряскащ.

# 389
Кое според вас е за предпочитане - калиброван гранитогрес II-ро к-во или некалиброван гранитогрес - първо качество. На една и съща фабрика, един и същи модел, на почти еднаква цена.

Мерси Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт