Банята - 28-ма тема

• 101 424
  • 821
  •   1
Отговори
# 465
В магазините правят проекти но не се съобразяват с елементарни неща.

Че те проект само на плочките ли правят???? Не правят ли пълен проект с визуализация и на шкафове, душкабини, тоалетни чинии? Ако е така не му виждам смисъла newsm78 Нали целта на проекта е именно да видиш какво ще стане и да коригираш ако нещо не си се сетил...
Ма прав си, че не е работа на майстора това, ако клиентът си иска друго.

# 466
  • София
mumbas ето още една баня с плочки на диагонал.http://rumen1972.snimka.bg/daily/druhba-1.934600.37638725 но трябва човека ,който прави вик да съобрази плочките да съвпаднат на двата сифона.Малко сложна работа,но се получава като има разбирателство между собственик и майстор.

# 467
  • София
В магазините правят проекти но не се съобразяват с елементарни неща.

Че те проект само на плочките ли правят???? Не правят ли пълен проект с визуализация и на шкафове, душкабини, тоалетни чинии? Ако е така не му виждам смисъла newsm78 Нали целта на проекта е именно да видиш какво ще стане и да коригираш ако нещо не си се сетил...
Ма прав си, че не е работа на майстора това, ако клиентът си иска друго.
Да правят проекти на плочките ,шкафове и т.н.Нека да кажат тези на ,които са им правили проекти на баните дали на проектите дават примерно двата сифона къде да са разположени.Дали на някой проект е изрисувана лирата и зад нея да не се слагат скъпи плочки,защото се скриват от нея.

# 468
  • София
Момичета, идвам да се оплача, защото направо ми се реве! Ъгълът, където е ваната, не го е изправил до 90 градуса и е по-остър. Има 2см луфт! Под панелите пък остава към 3см, защото наклона е много голям. Не можело да е иначе, щото банята е малка, а мозайката си беше с голям наклон. И се питам, затова ли дадох толкова пари, за да ми каже, че не може да промени тия неща.... Имаше и други неща за довършване, но със сигурност няма да му се обадя повече.
Има едно решение за вашия проблем.Не знам дали ще ви допадне.Стадиопорен корниз ,който се слага на тавана можете да залепите на ваната и плочките със силикон.Изкарва около 1     2 години преди да почернее,но винаги можете да го смените с нов.Обезателно трябва да сложите силикон между ваната и плочките.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 18:04 от rumen_iankov

# 469
Нека да кажат тези на ,които са им правили проекти на баните дали на проектите дават примерно двата сифона къде да са разположени.Дали на някой проект е изрисувана лирата и зад нея да не се слагат скъпи плочки,защото се скриват от нея.

Вкарват в проекта това, което им каже клиентът и го подкрепи с размери и отстояния. Ако не им каже за лирата или за ревизионния отвор как да ги предвидят?

Има едно решение за вашия проблем.Не знам дали ще ви допадне.Стадиопорен курниз ,който се слага на тавана можете да залепите на ваната и плочките със силикон.

"Курниз" не беше ли колона от плътно застанали един зад друг голи мъже? Joy 

Извинявай, не можах да се сдържа, защото се сетих за този виц-гатанка като прочетох това Peace

# 470
  • София
Поправих грешката,но може и така да се възприеме.Все пак е баня. Joy Joy

# 471
Здравейте, имах въпрос за моноблок, спряхме се на модел на Теси с акваблейд, дали са добри, и казанче с 4,5 л обем дали е достатъчно, за да отмива?

# 472
 Laughing Ние намерихме някаква водоустойчива лента, която се слагала на такива места, пак ще слагаме силикон, разбира се, но поне да не се вижда толкова този луфт.
Впрочем сега си поиграх с панелите и се оказва, че хич не е нивелирана ваната, та спокойно може да се смъкне с около 1см още. Може и да не е толкова голям луфта. Абе ще се оправим, ама защо трябваше да дам толкова пари, за да си го правя сама? ooooh!

# 473
Момичета, идвам да се оплача, защото направо ми се реве! Ъгълът, където е ваната, не го е изправил до 90 градуса и е по-остър. Има 2см луфт! Под панелите пък остава към 3см, защото наклона е много голям. Не можело да е иначе, щото банята е малка, а мозайката си беше с голям наклон. И се питам, затова ли дадох толкова пари, за да ми каже, че не може да промени тия неща.... Имаше и други неща за довършване, но със сигурност няма да му се обадя повече.
Ами трябвало е да направят замазка на пода чисто и просто щом старият наклон е бил толкова стръмен... Или "майсторът" е бил "истински" майстор или Вие не сте искали, което го изключваме автоматично. Ужас. Можете да купите Г-образна лайсна от ПВЦ бяла и в единия край да дойде отгоре, а в другия да скрие дупката. Няма да е супер красиво, но ще скрие дупката...

При помещения с праг и 2 сифона по-добре става според мен, когато прагът е залепен върху плочките както Черна станция писа и както е тук:
http://drago2008.snimka.bg/architecture/pod-2-sifona.948605

# 474
Аз не знам какво точно трябваше да се направи, казах му - ще има вана, и си мислех, че е ясно, че трябва да се коригира наклона. Той даже кърти, като сменя тръбата, можеше да си повдигне нивото. Как и защо не го е направил, за мен е неясно. newsm78

# 475
Къртенето при нас се приближава с бясна скорост. И трябва да избера смесители, душове, най-вече, ако ще вграждаме, за да се заложат като се прави ВиК-то.

Влезнах в драмата с избор на марка, защото не искам Тека за душ.   Може ли първо да ви питам, защото не мога да взема решеение още - вграден душ с пита отгоре (на стената или тавана) или да не е вграден..... По-красиво е с вграден, но ако ще вграждаме, имам притесненения за евентуално къртене по-натам.....И ще трябва да избера нещо наистина качествено - Грое...а са си цифра...

# 476
Ние сме практически готови, но оплескахме нещата малко (ние, не майсторите) - Първо бяхме решили, че не искаме шкаф за мивката и ще си е висяща, но после като видяхме тръбата и размислихме. Сега вече си има монтирана мивка и се чудя - когато се купува шкаф, той може ли да се напасне към всякаква мивка или всеки шкаф си има определена за него?

# 477
Къртенето при нас се приближава с бясна скорост. И трябва да избера смесители, душове, най-вече, ако ще вграждаме, за да се заложат като се прави ВиК-то.

Влезнах в драмата с избор на марка, защото не искам Тека за душ.   Може ли първо да ви питам, защото не мога да взема решеение още - вграден душ с пита отгоре (на стената или тавана) или да не е вграден..... По-красиво е с вграден, но ако ще вграждаме, имам притесненения за евентуално къртене по-натам.....И ще трябва да избера нещо наистина качествено - Грое...а са си цифра...

Ами ако е за вграждане просто си оставете резервни плочки. Може да се развали тялото само. То се монтира на мястото на една плочка, не е фатално и не е като да къртиш конструкция за тоалетна. Щом те ти харесват вземи си за вграждане. Вече си преценете до колко отделни изхода искаш да имаш - само пита, чучур и пита или слушалка и пита...
Ето първото, което мернах и не е хич скъпо, а марката е добра. Смесителят за мивката много го харесвах на живо, защото не е от смешно ниските, които пробутават често в промо комплектите:
https://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5 … 1-kludi-9552.html

# 478
  • Резерват "Северозапад"
Точно на тази марка се спрях и аз с такъв по-висок смесител Heart Eyes. Дано до десетина дена го видя монтиран Praynig. В момента е "ад" на терен, а моят мъж прехвърли обажданията на майсторите към мен Mr. Green...После за решенията за височина на цокъла или размер на ниша аз ще отговарям ooooh!...
Мислех, че нещата са се променили за годините от предишния ми основен ремонт, но уви! Всичко е още по-сложно.

# 479
Ние сме практически готови, но оплескахме нещата малко (ние, не майсторите) - Първо бяхме решили, че не искаме шкаф за мивката и ще си е висяща, но после като видяхме тръбата и размислихме. Сега вече си има монтирана мивка и се чудя - когато се купува шкаф, той може ли да се напасне към всякаква мивка или всеки шкаф си има определена за него?
Имате 3 варианта:
1. Поръчвате си да ви изработят шкаф като казвате кой модел мивка вече сте сложили в банята.
2. Купувате подходяща за този модел мивка полуконзола и с нея скривате сифона и меките връзки. Излиза по-евтино ако това е от значение за вас.
Скрит текст:
3. Купувате красив сифон ако са ви сложили от смотаните бели. Например:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 13:22 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт