Банята - 28-ма тема

• 101 600
  • 821
  •   1
Отговори
# 390
  • на Мелмак
Второто качество принципно е крив Peace
Първо качество купих тази седмица и ми го сложиха - оказа се разлики 1-2 мм в плочите  ooooh!

# 391
Кое според вас е за предпочитане - калиброван гранитогрес II-ро к-во или некалиброван гранитогрес - първо качество. На една и съща фабрика, един и същи модел, на почти еднаква цена.

Мерси Simple Smile
Според мен забрави за второ качество. То първото е криво, за второто не ми се мисли. Майсторите в Бг още не умеят да се справят добре с калиброваните плочи - държат да ги редят с фуги и това си е, а идеята тук е да са без.

# 392
Първо качество купих тази седмица и ми го сложиха - оказа се разлики 1-2 мм в плочите  ooooh!

Стига бе, защо тогава е калиброван гранитогрес, ако ще е толкова нееднакъв??? Аз имам висококачествен калиброван гранитогрес в антрето и всички плочки са сигурно до микрони еднакви. И ме е яд, че не намерихме такива и сега за новото жилище.  Сега май само гланцови има с такова изпълнение (без глазиране и повърхностен цветен слой, а всичко е монолитно, респективно няма очупване, олюспване и т.н. И май онези даже бяха рязани с лазер).

А самата идея да се купува второ качество калибриран гранитогрес е малко странна. Е, освен ако е хубав де, но тогава ще се реди с широки фуги като обикновен. И ако е от този, еднородния и монолитния (не знам как да го опиша) си струва. Но няма да е както по принцип се реди такъв гранитогрес. Аз съм много махнаджийка и на всичко намирам кусур, но за сегашното си антре не съм намерила никакъв - абсолютна успоредност, равнинност и каквото се сетите. То именно такова редене подобава на такъв гранитогрес. Но, пак да кажа, ако е евтин, красив и монолитен си струва и второ качество, стига да не е тотално различен.

Майсторите в Бг още не умеят да се справят добре с калиброваните плочи - държат да ги редят с фуги и това си е, а идеята тук е да са без.

Редене без фуги се препоръчва само в стари сгради. При новото строителство при евентуално слягане на сградата може да има неприятна изненада - да наскачат плочите. Не става и за сгради със стоманена конструкция, защото има доста термични разширения. Абе красиво е, ама си е риск и затова майсторите не искат да го правят, иначе даже е по-лесно.

# 393
  • София
Самите производители дават инструкции да има фуга 2или3мм .Майсторите не си измислят,но тях кой ли ги слуша.

# 394
Ами тя фугата е толкова и при некалиброваните плочи - каква тогава е разликата, освен, че са рязани с лазер, точно за да се редят максимално плътно една до друга? Simple Smile Слушаме ги майсторите, как да не ги слушаме, но се съобразяваме с тях само, когато са прави. Wink

Иначе Черна станция абсолютно точно го е написала.  Peace

# 395
Относно фугите тезе плочки с какви фуги ще е по добре светлите със светла фуга тъмните с тъмна или как.http://www.img-share.eu/main/image_view/20170429_112435BA6gV70.jpg.htm

# 396
Ми повечето хора избират фуга, която е максимално близка до цвета на плочките, аз лично също така избрах. Значи при светлите плочки светла, при тъмните - тъмна. А на границата между двата цвята ти ще си решиш кой да ползваш.

# 397
Ми повечето хора избират фуга, която е максимално близка до цвета на плочките, аз лично също така избрах. Значи при светлите плочки светла, при тъмните - тъмна. А на границата между двата цвята ти ще си решиш кой да ползваш.

И аз съм ЗА този вариант. Светли плочки с тъмна фуга и обратно не биха изглеждали добре конктерно при тези плочки.

# 398
  • София
Относно фугите тезе плочки с какви фуги ще е по добре светлите със светла фуга тъмните с тъмна или как.http://www.img-share.eu/main/image_view/20170429_112435BA6gV70.jpg.htm
цялата баня с тъмна фуга.

# 399

100% тъмна фуга за тъмните плочки, а също и за границата между тъмно и светло. За светлите според какво искаш да постигнеш. Едно време беше модерно и на тях да е с тъмна фуга за да се получи контрастна "решетка" от фугата. Сега като че ли модата е на светлите да има светла фуга за да се слее цялата светла площ. За мен и двете стоят добре, но придават различно усещане за пространството. Т.е. въпрос на вкус и както си решиш Grinning

# 400
Благодаря за съветите така и направих Днес взехме за тъмните цвят шоколад а за светлите цвят БахамаПода ще е имитациа тъмно дърво и ще сложим  фугата шоколад bouquet

# 401
На мен примерно светли плочки с тъмна фуга ми изглежда все едно е мръсна и непочиствана отдавна. Помня я оная мода, към края на 90-те май беше, и ми е Sick

# 402
На мен примерно светли плочки с тъмна фуга ми изглежда все едно е мръсна и непочиствана отдавна. Помня я оная мода, към края на 90-те май беше, и ми е Sick

Ако например е зелена, червена, синя няма да стои като мръсна, а ще се вижда, че нарочно се търси контраст. Изцяло нещата опират до мода и естетика, но съвсем не са ми гадни.

# 403
Благодаря за мненията по въпроса за калиброван 2 к-во/ некалиброван 1 к-во гранитогрес.
Плочката ми хареса в един магазин и ми казаха, че имат на склад калиброван 2-ро качество, но бил отличен, щото бил калиброван. Би трябвало на големина да са еднакви плочките?! Може би по равнината ще имат кривини newsm78 После, поне онлайн, го видях в други магазини некалиброван, 1 к-во, но не съм питала за наличност още и се зачудих кое всъщност е по-добре.
Тези плочки ми трябват за ремонт, който ще започвам на друго място, иначе у нас имаме хубав скъп калиброван гранитогрес, 1 к-во, нараден с фуга (че и блокът беше нов), но някак по-добре изглежда, като са му абсолютно равни ръбовете (или поне така ми изглежда на мен Laughing)

# 404
  • София
Майсторите сложиха плочките в банята, оправдаха очакванията ми, както ви казах, че ще си оставят ръцете.. не знам как да кача снимки да ви покажа а и не знам дали ше се види на снимките, една плочка хлътнала, друга излезнала напред, нито една лайсна не е сложена до края, да не говорим че и стърчат лайсните с ужасен ръб.. наклона на банята е около 10см. Абе ужас, ама нямам време вече за преправяне.. трябваше нищо да не им платя, а аз им удържах само 100лв. съжалих ги, макар че мен никой не ме съжалява де

Общи условия

Активация на акаунт