Банята - 28-ма тема

• 101 574
  • 821
  •   1
Отговори
# 420
Охх, утре и моята сага започва - идват майсторите Mr. Green. Първо ВиК, монтиране на бойлер в ниша в коридора и извод за пералнята там, после структура за вграждане....и още хиляди неща ooooh!. Ще делегирам задължението да ги надзирава на мъжа ми Wink.
Бойлера го сложете в помещение със сифон,а не в коридора.
Защо?

# 421
  • София
Охх, утре и моята сага започва - идват майсторите Mr. Green. Първо ВиК, монтиране на бойлер в ниша в коридора и извод за пералнята там, после структура за вграждане....и още хиляди неща ooooh!. Ще делегирам задължението да ги надзирава на мъжа ми Wink.
Защо?
Защото ако протече при авария сифона да поеме водата.

# 422
rosi-varna, материалите са включени с ДДС в общата сума, която е без ДДС. Излиза, че те ви ги препродават, за което трябва да заплатите още 200 лева отгоре ДДС.

# 423
  • София
Защо?
Защото ако протече при авария сифона да поеме водата.
Peace

# 424
rosi-varna, материалите са включени с ДДС в общата сума, която е без ДДС. Излиза, че те ви ги препродават, за което трябва да заплатите още 200 лева отгоре ДДС.
Струва ми се просто недоглеждане при оформяне на документа, но rosi-varna трябва да каже как са се разбрали с майсторите.... та най-вероятно те няма да ѝ издадат фактура от името на фирма регистрирана по ДДС и тя ще си плати само материалите, които са закупени с ДДС. Т.е. Роси няма да плати ДДС на труда, нито втори път ДДС за материалите, които най-вероятно са се разбрали с майсторите само да доставят/стоварят, а тя да си ги купува колкото излязат по бележки....

# 425
Искам да попитам някой има ли моноблок с казанче 4,5 л и дали водата е достатъчна за отмиване? В процес на търсене сме на моноблок,но желаем да е с по-хубав дизайн. Оказва се,че тогава цената е доста висока, и просто не знаем на каква марка да се спрем. Харесахме български на Roca, но има модели с двойно оттичане и се чудим дали е по-добро решение, или да търсим с хоризонтално да речем. Другия проблем е, че по-евтините модели на скъпите марки са с казанче до 4,5 л, което също ни притеснява.

# 426
Относно сифона и бойлера и аз имам една чуденка...Бойлерът ще е в малката тоалетна. Там каналът няма да се ползва, съответно ще мирише. Ако му сложа капачка, се губи смисълът от това да поеме водата от бойлера.... newsm78

В банята няма как да бъде, не искам тоест, ще съсипе цялата идея. А и там ще сме с един канал - този в душ кабината, втори няма да правим. За да не мирише, а и за да се направи добър наклон към основния. Два канала в една баня си е малко магия с наклоните, доколкото разбрах...

# 427
Ами магия с наклоните би било ако помещението е супер малко или ако местата на сифоните не са съобразени, другото е въпрос на квалифицира и професионализъм от страна на майстора.
Ако сифоните задържат вода не би трябвало да мирише грам. Просто от време на време ще сипваш малко вода в случай, че се изпари...

# 428
Благодаря на drago-2008 за коментара Simple Smile ДДС няма да плащаме си мисля аз, незнам защо е писано че, цените са без ДДС. Искам да попитам, ако има някой от Варна който е поръчвал скоро параван да даде препоръки. Гледам, че в Емир правят паравани по поръчка и до средата на месеца има отстъпка 15 процента ще отида да проверя и там.

# 429
Ще изкара сифон в коридора.

Ще сложите сифон в коридора?!?! Shocked

Мишелин, хубаво е, че все пак всичко е завършило добре, щом ти харесва на теб банята! Обещала си ни снимки, не ни забравяй!  Wink

mimi.7299, справихте ли се с плочката? Надявам се, че всичко е наред и при вас!  Hug

При нас вече се монтира санитария. Направо е невероятно, че стигнахме до този момент - дотолкова, че гледам и пак не ми се вярва!  Grinning

# 430
  • Резерват "Северозапад"
Да, ще изведем тръба за водата на пералнята, не точно сифон, не съм се изразила правилно. Самата пералня ще я позиционирам в планираният гардероб в коридора.
Днес идват майсторите и се чудя до последно да се опитваме ли да слагаме 2 сифона, или да оставя в сухата част без newsm78. Банята е малка, ще бъде с гранитогрес тип паркет и не знам дали ще могат да се направят наклоните Confused. Накрая майстора ще каже.

# 431
  • София
Оставете си два сифона в банята.А бойлер върху пералня не е добро решение. Но поне сложете тръба с алуминиева фложка вместо гъвкави връзки.

# 432
  • Резерват "Северозапад"
Знам, че не е много добро решение, но няма къде да го сложа Tired.

# 433
Но поне сложете тръба с алуминиева фложка вместо гъвкави връзки.

Има и едни гъвкави връзки изцяло от неръждаема стомана, а не маркуч с оплетка. Те също са по-надеждни.

# 434
Да, ще изведем тръба за водата на пералнята, не точно сифон, не съм се изразила правилно. Самата пералня ще я позиционирам в планираният гардероб в коридора.
Днес идват майсторите и се чудя до последно да се опитваме ли да слагаме 2 сифона, или да оставя в сухата част без newsm78. Банята е малка, ще бъде с гранитогрес тип паркет и не знам дали ще могат да се направят наклоните Confused. Накрая майстора ще каже.

Няма абсолютно никакъв проблем да се правят наклони с този гранитогрес, но трябва да съобразите начина на подреждане спрямо сифоните. Пусни някакъв груб чертеж с размери на банята, може някой да се включи със съвет къде, как и дали е необходимо да се поставят два сифона.

Нашият бойлер също ще е върху пералнята. Няма къде другаде да го сложим, това е положението.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт