Банята - 28-ма тема

• 101 480
  • 821
  •   1
Отговори
# 600
Barbabelle, не мисля, че е удачно да се лакират фугите. И у нас на едно място в дневната има по същия начин зацапани фуги на гранитогрес от прах и латекс. Майсторът ми каза, че имало някакъв препарат за почистване на такива замърсявания, тези дни като ходя до обекта ще го питам как се казва, защото и аз трябва вече да купя, и ще споделя, ако не ти е късно.
Благодаря за мнението. Все пак ММ мисли да ги лакира.
Какви може да са рисковете?

# 601
  • What are you laughing at?
Здравейте, мога ли  да помоля за информация, ако някой знае на какво разстояние от земята се монтира душ окачване с дължина 600мм/ дължина на шлауха 160мм.
Благодаря!

# 602
Според мен височината трябва да е съобразена с ръста на ползвателите. Аз моите душове ги монтирах на 210 см от пода (горното окачване или както се казва там Simple Smile ).

# 603
Моля ви за помощ. Монтираха ми в банята термостатна батерия на Видима за душа. Проблема е че когато настройвам топлата вода и завъртя до край с идея да ми пусне гореща/вряла вода, той /смесителя/ не го прави. Това нормално ли е или нещо аз бъркам

# 604
Според мен височината трябва да е съобразена с ръста на ползвателите. Аз моите душове ги монтирах на 210 см от пода (горното окачване или както се казва там Simple Smile ).

Да се вдига много високо обаче не е добре, защото водата изстива по пътя си надолу към земята и за да го компенсираш пускаш по-гореща вода и си плащаш за това. Ако не вярваш, че има осезаем ефект от малката разлика във височината, направи си експеримент довечера - настрой водата на границата на търпимото и после клекни. Ще видиш колко по-хладка ще бъде.

Цитат
Моля ви за помощ. Монтираха ми в банята термостатна батерия на Видима за душа. Проблема е че когато настройвам топлата вода и завъртя до край с идея да ми пусне гореща/вряла вода, той /смесителя/ не го прави. Това нормално ли е или нещо аз бъркам

Ми те тези душове са по идея направени да не пускат много гореща вода и да регулират от 38 градуса надолу. А ако искаш повече натискаш едно копче и тогава може да правиш по-висока температура. Не е много удобно според мен, ама... Обаче могат да се калибрират и можеш да направиш ограничението не на 38, а на 40 или 42 градуса (не знам в какви граници може да се изменя).

# 605
На нашите на Грьое като се махнат врътките може да се регулира колко топла вода да тече. Има схема как се прави в книжката на батерията. Отделно си има и бутон отгоре, който като се натисне позволява да завъртиш врътката и  да ти пускне вода до 50 градуса.

# 606
  • Русе
Ние бяхме с такава на Видима, но се скапа за около 3 г. Явно от много варовитата вода се запуши и миналата зима направо не можеш един горещ душ да си вземеш. Та сега пак сме с обикновен тип. Аз се притеснявах децата да не се опарят, но си се справят съвсем добре с къпането сами.

# 607
Да аз от бутона нагласям от 40 градуса до края на гореща вода и не пуска.

# 608
Значи си прочете книжката и сменете настройката на смесителя както писахме с ЧС

# 609
Благодаря

# 610

Да се вдига много високо обаче не е добре, защото водата изстива по пътя си надолу към земята и за да го компенсираш пускаш по-гореща вода и си плащаш за това. Ако не вярваш, че има осезаем ефект от малката разлика във височината, направи си експеримент довечера - настрой водата на границата на търпимото и после клекни. Ще видиш колко по-хладка ще бъде.

Съгласна съм на 100 %, затова казах, че сме го съобразили с нашите лични предпочитания за височина според ръста ни. Simple Smile Смятам, че стандарт за тези неща няма и всичко е индивидуално. Peace

# 611
Интересно ми е да споделите какво слагате на тавана и какво осветление избирате. На мен лично луничките не ми допадат, защото светлината е насочена.
Монтирайте си и лед лента , върши идеална работа.

# 612
Интересно ми е да споделите какво слагате на тавана и какво осветление избирате. На мен лично луничките не ми допадат, защото светлината е насочена.
Монтирайте си и лед лента , върши идеална работа.

Ние сложихме плафон и два аплика в едната баня, LED. Много приятно стана, и аз не харесвам луните. Simple Smile

# 613

Има лунички с ъгъл на светене от 120 градуса, което си е като плафониера. Т.е. светлинаат е добре разпределена, даже е по-добре от единична плафониера, защото идва от много точки, а не само от една.

# 614
С лунички баните без директна светлина са много по-светли. С плафон и осветление около огледалото пък е по-лесно за поддръжка - сменяш крушка, не цяла луна. Но може и да греша.

Общи условия

Активация на акаунт