Морбили?!

• 368 653
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Това за покритието на % имунизирани по различните държави.
http://data.worldbank.org/indicator/SH.IMM.MEAS
Бог да ги пази. Излиза, че половин свят следва да е изяден от Морбили.
На който му се рови: http://ecdc.europa.eu
През 2012 - 8300 заболели в Европа. 3000 от тях в Румъния. Чухме ли за това тогава? - Не
През 2013 - 10500 заболели в Европа.
През 2014 - 3600.
През 2015 - 3900.
През 2016 - 4000.
За Януари 2017 има 200 случая в Италия, 100 в Румъния, Германия ...
Някой чу ли нещо по новините за тези години? Аз не. Излиза, че Европа перманентно е в епидемия от Морбили...
Тровят ни излишно по ТВ. Само дето не знам защо.

# 211
За епидемия в Европа се приема, когато случаите, надвишат някакъв брой, имайки предвид, че там населението е ваксинирано и болестта се среща рядко, ако въобще се среща.

Има "епидемия" и в Австралия в момента. 4 случая в последните месеци, донесени от Бали. Води се "епидемия", защото в предишните години не  е имало подобни.

С нарастване на неваксинираното население, подобни ще се увеличат.

# 212
  • София
Някой чу ли нещо по новините за тези години? Аз не. Излиза, че Европа перманентно е в епидемия от Морбили...

Елементарен ПР трик с криза преди избори!
И хем съм го учила и пак се вързах! ooooh!
Направо ме е яд каква съм муня!

# 213
  • Бургас
ОК. В Румъния бройката от 3800 през 2012 следва да е епидемична, защо не ни наляха страх в главите тогава?
Германия е с покритие от 97% и незнайно защо има поне по 200 случая годишно.
Всяка една от цитираните от мен цифри е обща за Европа , за годината. Отразените случай са в различни държави всяка година.
Несериозно е от страна на медиите да се налива страх в главите на хората. Не е редно в Европа да си циркулира заболяване и да се съобщава избирателно.
Изобщо разпространението на тази болест го свързват с пътуващото население от малцинствен произход.
И за ваксинирано покритие изглежда се считат индивидите с 2 ваксини. Тези с 1 и неизяснен статус не ги смятаме. С една дума всички под 12 години и тези над 30 сме непокрити от ваксина и с неизяснен статус.
Не съм анти ваксини, анти психясване съм. Правят ни маймуни и злоупотребяват със страха ни за децата ни.

# 214
  • Варна
Седмица преди това го ваксинираха, казах на лекарката, че чувам хрипове, нищо му било нямало. Естествено го прегледа преди това.
Ами ето, че говорим за различни неща!!! Детето ти е имало хрипове и ти самата не си била убедена, че е здраво! Много ясно, че в такъв случай може да има промяна в кръвните показатели. Аз говоря за абсолютно здраво дете, без хрипове, без кашлици, без сопол, без Никакви симптоми!

# 215
  • София
И аз помня, че едно време ни ваксинираха час през час в училище, естествено нямам никакъв спомен, за какво. Трябва да издиря картона. А, сигурно повтарям нечий въпрос, но аз съм набор 84, би трябвало да съм ваксинирана за рубеола и морбили, нали? Или то пак не е гаранция, че няма да се разболеем? Само да родя и отивам да се ваксинирам, че хич не ми се карат на дърти години разните му болести.

Момичетата се ваксинираха задължително против рубеола, тъй като при бременност и заболяване, се получава уродство в плода и се прави аборт по медицински показания.
Ваксината против морбили е отдавна в календара, така че, би трябвало и с нея да си ваксинирана.

Обикновено, ваксинираните не се разболяват, но дори и да се случи, минава доста леко и опасност за живота няма, докато при  неваксинираните има.

# 216
ОК. В Румъния бройката от 3800 през 2012 следва да е епидемична, защо не ни наляха страх в главите тогава?

Не разбирам срещу какво се възмущаваш. През 2010 г. в България има много повече болни от морбили. Епидемията тръгва почти от нищото в началото на 2009 г. По-горе публикувах таблица. Случват се такива работи. Главоломно нараства броя на болните и после отшумява. Но докато тече епидемията е опасно и хората се притесняват. Аз точно 2010 г. имах пеленаче и доста се бях психясала. За другите, които не са чули, не знам.

За 2010, март: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/18/874924_epidemiiata_ot_ … ili_se_razrastva/
2015 - за уложненията от епидемията през 2010: http://www.mediapool.bg/teparva-se-ochakvat-kasni-uslozhneniya-o … a-news240543.html

# 217
  • Бургас
Възмущавам се, че всяка божа година е имало риск, но не са ни побърквали с това.
2009-2010 имаше болни в БГ и масово от малцинствата. Тогава реваксинирах големия си син. Да си призная не е било нужно.
Усложненията от 2015 ще ги чакат преболедувалите 2010. Или по скоро 2 човека на 100 000 преболедували. Т.е. 0,4 човека от преболедувалите ще го чакат усложнението.
Е точно на това се възмущавам. Ако и сега не е ясно, кое не ми допада, то няма смисъл да продължавам. В статията за усложненията сеят психоза, защото чакат усложнение, което може да се случи на 0,4 човек. На 0,4части човешко същество, което е преболедувало морбили през 2010. Риска да му падне саксия на главата е по - голям, да не говорим за друго.
Не казвам, че ваксината не върши работа. Казвам, че това, което сега сеят е безумно. Само панират народа.

# 218
  • София
Това за покритието на % имунизирани по различните държави.
http://data.worldbank.org/indicator/SH.IMM.MEAS
Бог да ги пази. Излиза, че половин свят следва да е изяден от Морбили.
На който му се рови: http://ecdc.europa.eu
През 2012 - 8300 заболели в Европа. 3000 от тях в Румъния. Чухме ли за това тогава? - Не
През 2013 - 10500 заболели в Европа.
През 2014 - 3600.
През 2015 - 3900.
През 2016 - 4000.
За Януари 2017 има 200 случая в Италия, 100 в Румъния, Германия ...

Хайде да включиш и малко мисъл, за да има смисъл от таблицата ти.

Казано е, че при 95% ваксинирани минимум, няма опасност от епидемия.

Да ти извадя ли населението на посочените страни и на Европа, като цяло, за да прецениш какъв процент са заболелите и има ли " перманентно" епидемия?
Никой не те трови- просто мисли.

# 219
Възмущавам се, че всяка божа година е имало риск, но не са ни побърквали с това.
2009-2010 имаше болни в БГ и масово от малцинствата. Тогава реваксинирах големия си син. Да си призная не е било нужно.
Усложненията от 2015 ще ги чакат преболедувалите 2010. Или по скоро 2 човека на 100 000 преболедували. Т.е. 0,4 човека от преболедувалите ще го чакат усложнението.
Е точно на това се възмущавам. Ако и сега не е ясно, кое не ми допада, то няма смисъл да продължавам. В статията за усложненията сеят психоза, защото чакат усложнение, което може да се случи на 0,4 човек. На 0,4части човешко същество, което е преболедувало морбили през 2010. Риска да му падне саксия на главата е по - голям, да не говорим за друго.
Не казвам, че ваксината не върши работа. Казвам, че това, което сега сеят е безумно. Само панират народа.
0,4 човек по статистически данни. Т.е. може от тези хора и 100 да получат усложнения.
Същото като с БХС през бременността и страничните нежелани реакции при лекарства и ваксини, като се каже 2 на 100 000, не значи да броиш от 1 до 99 998, които ще са ок и последните двама ще получат усложнения. Просто статистика.

# 220
  • Mediterraneo
По-малко хора щяха да са върли протовници на ваксините, ако имунизационният календар беше по-малко натоварен. Не може всяка нова ваксина да бъде задължителна за българчетата и самите ваксини да се сменят през година-две, а като добавим и истерията с турските ваксини миналата година, съвсем се осра рабоата, ще прощавате за израза. Този Синфлорикс например, който въведоха 2010, изобщо няма място при задължителните ваксини, редно е да е пожелателен.

Точно, точно така! Ама абсолютно същото мисля и аз.

# 221
Не е имало всяка година един и същи риск. Риск имаше 2009-2010 /за ромските махали огромен/, риск има и сега.
Болни от морбили в България:
1990 - 147
1995 - 172
2000 - 46
2005 - 3
2010 - 22004 /регистрирани/
2011 - 157
2012 - 1
2013 - 14

# 222
  • София
Зная, че не  е за това темата, но ме интересува доколко е опасно за ваксинирано дете , ако е било в контакт с болен от коклюш? Дъщеря ми сега ми звънна от училище- един съученик е болен. За някаква бележка ми говореше, че щяла да ми донесе, но довечера ще видя какво е.

# 223
  • Бургас
absurT, ми айде да мислим.

Твърдим, че при >95% покритие риск от заболяване и проблеми няма. Къде в тая форумла има брой жители. % си е е % покритие. Това е от една страна.  

Когато даваме една обща бройка за Европа, ако ще се ръбаме за бройка, следва цифричките на общо заболелите да са си ОК, съотнесени към цифричките на населението в Европа.

От тая малка извадка се вижда пик 2012 и 2013 и почти константа през останалите 3 години. Населението на Европа се предполага, че не ни трябва по държави, защото разглеждаме общ брой заболели за цяла Европа.

Ако разгледаш и пиковете за Румъния през 2012 и сега - ми еднакви са.  Еднакъв брой болни...населението на Румъния не вярвам да се е променило драстично. Някой да чу нещо за епидемия тогава?

Аз ти изнасям информация за един и същ регион Европа /предполага се, че няма бум на жителите/ в различни години.

Другото важно нещо. Морбили не е грип, че да лепне изведнъж цяла страна. Морбили е на огнища. Т.е. в  една огромна Италия можеш да имаш 100 болни  от една малка етническа група.  

Та към настоящия момент криза, ужас и т.н. не виждам и не е редно да се сее страх. Не споря за ваксините, нито дали са полезни и вредни. Нито дали е имало епидемия през 2010.
Казвам, че медиите прекаляват и сеят паника. Като не вдявам защо точно сега. Морбили в Румъния има от 09.2016. Даже в момента болните се ограничават.

# 224
Ужас, сега аз се притесних
Моят син не е ваксиниран за коклюш по медицински причини- беше освободен.

Общи условия

Активация на акаунт