Морбили?!

• 368 664
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 225
Коклюш не е страшно заболяване.
А за морбилито епидемията не ни мърда, но предполагам ще засегне ромското население.

# 226
  • София
Възмущавам се, че всяка божа година е имало риск, но не са ни побърквали с това.
2009-2010 имаше болни в БГ и масово от малцинствата. Тогава реваксинирах големия си син. Да си призная не е било нужно.
Усложненията от 2015 ще ги чакат преболедувалите 2010. Или по скоро 2 човека на 100 000 преболедували. Т.е. 0,4 човека от преболедувалите ще го чакат усложнението.
Е точно на това се възмущавам. Ако и сега не е ясно, кое не ми допада, то няма смисъл да продължавам. В статията за усложненията сеят психоза, защото чакат усложнение, което може да се случи на 0,4 човек. На 0,4части човешко същество, което е преболедувало морбили през 2010. Риска да му падне саксия на главата е по - голям, да не говорим за друго.
Не казвам, че ваксината не върши работа. Казвам, че това, което сега сеят е безумно. Само панират народа.

Явно смъртните случаи не ги броят за усложнение.  ПРез 2009 – 2010 г. е имало 24 починали от 24 хил. заболели.

# 227
Фактът, че тръгва от циганските махали хич не ме грее между другото, защото предния път от тези 24 000+ заболели 2 500+ не са били роми. Както и други в темата и аз изказвам предположение, че заради все по-масовото антиваксърство, този път ще е още по-зле сред неромското население.

# 228
  • Бургас
Миленка, не ги броят защото няма как хем да умреш, хем да преболедуваш и да чакаш рядко усложнение.
Един "добър" грип би убил повече хора, ако трябва да сме точни.
От цялата паника стигам до извода, че с бебето нямам работа в държавна болница за преглед в близките месеци, че в чакалните е пълно с болни от рисков произход. Но няма да психясвам от нещо, което от години си циркулира и е факт, че го има по една или друга причина. И не е редно медиите да ни правят маймуни. Защото точно това правят.

carie, е абсолютно права според мен за развитието на нещата.

И относно 2010: http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/EE/V21N09/art21399.pdf ако ви се чете.
90% ромско население е засегнато. 49% от заболелите тогава са били с една ваксина.

Та с/без ваксина и с големия ще избягваме държавните кабинети и болници.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 15:54 от MeMyselfI

# 229
  • Бургас
Фактът, че тръгва от циганските махали хич не ме грее между другото, защото предния път от тези 24 000+ заболели 2 500+ не са били роми. Както и други в темата и аз изказвам предположение, че заради все по-масовото антиваксърство, този път ще е още по-зле сред неромското население.
Все си мисля, че антиваксърите са по - скоро единици. А и в предната епидемия 50% са били ваксинирани. Явно и това заболяване си мутира и си има щамове.
Факт, е че е хубаво да се пазим, но нека не се побъркваме от ужасяващи статии.

# 230
На колко месеца се слага ваксина против Морбили?Моя син на 6 месеца и не виждам да има за морбили newsm78

Ваксината се казва Приорикс и се слага на 13 месеца по имунизационен календар. Тя е за морбили, рубеола и паротит. Моята дъщеря е на 11 месеца и също не е ваксинирана. Тази сутрин слушах Мира Кожухарова и тя каза, че ако в семейството има големи деца и те са ваксинирани няма толкова голяма опасност за бебоците, които още не са навършили 13 месеца. Peace

# 231
  • в кукувиче гнездо
Тая хипария много ми идва в последно време. Ние в каква помия живеем, какъв въздух дишаме, каква вода пием, да не говорим за храната, която ядем и даваме на децата си и изведнъж се появяват те - екологичните, антиваксърите, вегъните, раждащите по домовете си... Еми не мога да го приема. Ще си кърмиш ти детето до втори клас, ще ядеш треви и билки, няма да му слагаш ваксини, и ако евентуално оцелее до осми клас ще си е.. м.та, като започне да пуши трева, да пие и всичко останало по реда си... И за кво целия този зор преди това да сме еко, био и т.н. идиотии? И то при положение, че опаковката на кроасана е по-полезна от самия него.
И съм сигурна, че както аз, така и всички пишещи тук също искат най-доброто за децата си. Това е и причината да слагам задължителните ваксини.

# 232

Тровят ни излишно по ТВ. Само дето не знам защо.
За да отклонят вниманието от важните теми като например хала на българското здравеопазване, пръстовите отпечатъци и неработещия Фонд за лечение на деца.

По темата моето е ваксинирано в бебешка възраст.

# 233
  • София
А би трябвало и е по-коректно, когато се говори за възможните последствия от морбили, освен усложненията, да се включват и смъртните случаи.

Все си мисля, че антиваксърите са по - скоро единици. А и в предната епидемия 50% са били ваксинирани. Явно и това заболяване си мутира и си има щамове.
Факт, е че е хубаво да се пазим, но нека не се побъркваме от ужасяващи статии.
Според нашето МЗ, подчертаното не е вярно.
Цитат
Последната епидемия в България бе регистрирана през 2009 – 2010 г. с над 24 000 заболели и 24 смъртни случая, като над 95 % от заболелите бяха от малцинствен произход, а повечето без данни за проведена имунизация.
http://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/potvrdeni-sa-vech … orbili-v-blgariy/

# 234
То сред ромското население в Сливен една точна статистика се води на ваксинациите - ум да ти зайде! Че те повече и лични доктори нямат. Сега чувам, че в Столипиново било по-различно и уж нещата били под контрол.

# 235
  • Бургас
milenaka,  отвори линка от предния ми пост. Официален документ е.
"Последната епидемия в България бе регистрирана през 2009 – 2010 г. с над 24 000 заболели и 24 смъртни случая, като над 95 % от заболелите бяха от малцинствен произход, а повечето без данни за проведена имунизация." 50% си е наполовина ваксинирани, та спокойно може да се каже повечето.

Все си мисля, че им пердашат вакисини за добър ден, а те не се дърпат, иначе няма помощи. Обаче с тия кризи от ваксини, може ли да ги пишат ваксинирани и край. Ромите няма да си търсят ваксините, нали ще си взимат помощите. И хоп уж купени ваксини, че и сложени...пък то...свободни пари.

# 236
  • София
То сред ромското население в Сливен една точна статистика се води на ваксинациите - ум да ти зайде! Че те повече и лични доктори нямат. Сега чувам, че в Столипиново било по-различно и уж нещата били под контрол.
Ако това е така, е съвсем логично да не са ваксинирани.

# 237
  • София
Ужас, сега аз се притесних
Моят син не е ваксиниран за коклюш по медицински причини- беше освободен.

Това е притеснителното- ваксините са комбинирани, поне така беше преди време, та като не те ваксинират против коклюш, оставаш неваксиниран и против дифтерит и тетанус, а това са заболявания, с които не бива шега!

Коклюшът, си спомням че беше съпроводен с кашлица до задушаване- оттам му казват и " магарешка кашлица".
Сестра ми се беше разболяла като бяхме малки, но аз минах метър, въпреки че живеехме в една стая.

# 238
  • София
Дано все пак не се стигне до епидемия.

# 239
Не, ваксиниран е за другите две, само коклюша се изключваше, май точно защото беше жива ваксина  Thinking
Сега вече май не е така, но преди години така беше.

Общи условия

Активация на акаунт