Морбили?!

• 368 841
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Не, ваксиниран е за другите две, само коклюша се изключваше, май точно защото беше жива ваксина  Thinking
Сега вече май не е така, но преди години така беше.
На малкия ми син му ги отложиха. Сега имам избор с/без коклюшна компонента. Но след като педи не ми дава достатъчно инфо, ще се консултирам със специалист. По принцип до 10.04 трябва да сме сложили първата ваксина. Сега уж е по - лека коклюшната компонента. Но пък знам, че Хексацима/Пентаксим и т.н. не са подходящи за деца над 2 години.

# 241
Тетанус ми е най- тъпата ваксина. 4 приема и като пострадаш нещо, пак ти я бият.

# 242
Тетанус ми е най- тъпата ваксина. 4 приема и като пострадаш нещо, пак ти я бият.
Ами сигурно, защото е изключително смъртоносна болест и се презастраховат. При големи наранявания с ръждиви пирони ще идем да ни ваксинират, но при малки прорезни рани никой не се занимава.

# 243
  • Бургас
Ами сигурно, защото е изключително смъртоносна болест и се презастраховат. При големи наранявания с ръждиви пирони ще идем да ни ваксинират, но при малки прорезни рани никой не се занимава.
Не е до ръжда. Бактериите живеят в почвата и могат да бъдат открити в ако на доста животни. Тоест на бактерията и трябва, влага, мръсотия и нараняване. За да се нарани човек навън...най - често се случва да е нещо метално. След като е било навън и си е поседяло там, явно е и ръждясало... Та зацапана рана, не само от ръжда пак си е кофти.

# 244
Не е до ръжда. Бактериите живеят в почвата и могат да бъдат открити в ако на доста животни. Тоест на бактерията и трябва, влага, мръсотия и нараняване. За да се нарани човек навън...най - често се случва да е нещо метално. След като е било навън и си е поседяло там, явно е и ръждясало... Та зацапана рана, не само от ръжда пак си е кофти.

Peace

За епидемията от морбили в Ориндж Каунти през 2015 г.:
http://clubz.bg/13735-melinda_gejts_napomni_gnevno_v_sasht_priem … _morbili_se_umira

# 245
Никой не пише с какво морбили е по-опасно от варицелата.

Не четох цялата тема, може да са ти отговорили, но да кажа и аз.
От педиатърката ни знам, че като симптоми морбили не е тежка шарка, но много компрометира имунитета. След нея той е толкова слаб, че буквално от нищо можеш да прихванеш тежка инфекция. Развиват се менингити, енцефалити. Има и смъртни случаи, макар и редки. Детето трябва да се пази минимум няколко месеца от болести, докато укрепне.
При морбили пост-усложненията са опасни. Не е случайно, че е в имунизационния списък, точно заради това.
При варицелата не е така сериозно. Да, отслабват защитните сили, но е доста по-леко понасяща се инфекция, особено при децата.
Синът ми изкара варицелата буквално с 10 пъпки, без Т. и с много лек сърбеж. После нямаше никакви последващи проблеми.

Ваксинирани сме и като цяло не съм притеснена. Но се чудя какво ли им е на родителите на неваксинираните деца. И в такъв момент ако не размислят и не ги ваксинират, за мен са напълно безотговорни... Crossing Arms

# 246
  • Бургас
Големия ми е карал Скарлатина. Много тежко и с реинфекция. 20 дни беше болен с тласъци от много висока Т - 40 градуса. Според докторката от инфекциозна имунитета му е бил компроментиран жестоко. Факт е, че пак отключи затихнала астма след Скарлатината. И му пускахме сума и изследвания за късни усложнения.

# 247
  • Варна
Това в каква връзка го пишеш?

# 248
Сигурно във връзка че тези заболявания се подценяват, а дават усложнения и в острия период, и в последствие

# 249
  • Другата България
Дават, разбира се, при нас след изкарана много тежко варицела усложнението беше тежък фациалис, три месеца в нервно и още толкова физиотерапия, за да се възстанови напълно.
Затова се радвам да чуя, че можело и леко да се изкара, при нас пъпките бяха буквално навсякъде ooooh! Sick.

# 250
  • Бургас
Цъкам си.
Врабчо пита за варицелата и морбилито. Аз си пиша за Скарлатина. Шаркава история.
За Скарлатина ваксина няма, траен имунитет също. Събаря доста добре. Много е заразно. Често води до пневмония, менингит, сепсис. Има доста кофти късни усложнения - удря бъбреци, сърце...Единствената шарка причинена от бактерия е мисля.
Варицелата не ти компроментира трайно имунитета и преболедуваш ли, имаш имунитет. Ако я минеш леко - супер.
Една Скарлатина може да направи доста повече бели и траен имунитет няма. Късни усложнения виж има бол. Просто дадох пример, защото съм го минала с детето си. А той го прекара с усложнение.

# 251
Доколкото разбрах, в доста страни има ваксина и против варицела. Защо в България я няма? Аз например предпочитам да си ваксинирам детето за тази шарка, защото помня какво ми беше на мен и не искам и то да минава през това.
Иначе съм ЗА ваксините, дотук всички задължителни сме слагали.

# 252
Ужасна е паниката, която медиите обичат да насаждат сред хората, особено сред и без друго пълните със страхове глави на родителите. И не само медиите. Преди и докато бременеех с дъщеря си, бях най-щастливият човек на света, а ваксините бяха нещо съвсем нормално и дори не съм се замисляла "дали пък не е опасно да се слагат, колко странични ефекти може да се получат"? Е, след като родих, някак всички антиваксърски вълни ме заляха, до степен да не мога да спя спокойно сега, когато ни предстоят още ваксини. Питам се - нужно ли е? Все пак това е вид лекарство, което предпазва децата ни от смъртоносни болести или помага да преминат по-леко! Защо аз трябва да се чувствам като престъпник или чудовище, което не мисли адекватно, и не е достатъчно "информирано"? Приемам, че има пострадали хора, макар и много случаи да са недоказани. Но, нима няма хора пострадали от упойки, от нещастни случаи по време на бременост или просто на пътя?? Трябва ли да спрем да раждаме деца, заради потенциалните рискове от секцио, или да спрем да излизаме от домовете си, да не би нещо да се стовари върху главите ни? Може би не трябва да приемаме никакви лекарства, дори състоянието ни да го изисква, защото имат немалко странични ефекти? Това, което се опитвам да кажа е, че съзнателното плашене на родителите с ваксините си е чисто престъпление за мен. Същото прави и медията, например с цитирания случай за детето от Варна. Статията е абсолютно объркана, родителите са наранени и търсят справедливост, разбирам, само че пак нищо не е доказано - а резултатът е на лице - свито на топка сърце на родител, на който му предстои това ваксиниране. Трябва ли да е така?
Същото е и с епидемията от морбили. Паника!  В резултат на която се бърза да се сложат ваксини, я на дете, което не е стигнало нужната възраст или пък на болно такова.... Защото чух за такива случаи... Просто е безумно всичко!

# 253
  • Пловдив
Да, още повече - варицелата е най-заразната шарка от всички. Според мен трябва да има задължително ваксини и за нея, а също и за хепатит.

# 254
Цъкам си.
Врабчо пита за варицелата и морбилито. Аз си пиша за Скарлатина.

Врабчо не пита, а отговаря на Mishel, която питаше на 2 страница още.

Иначе за скарлатината си права. И тя е много опасна, усложненията могат да са същите. Много често се получават ставни възпаления след нея, ако не се лекува адекватно. И е бактериална инфекция, т.е. не възниква имунитет и повтаря. Затова и няма ваксина.

И аз нямам отговор на въпроса защо не се ваксинира против варицела в БГ. Предполагам, че я считат за по-лека инфекция, при която няма проблем да се изкара и да си имат децата естествен имунитет. Но ако не се разболееш като дете, става лошо. Аз я прекарах на 25 години доста тежко, с ужасно много пъпки, Т. и подути като портокали лимфни възли. Не можех да лежа, да спя, дори да се храня.

Да, още повече - варицелата е най-заразната шарка от всички. Според мен трябва да има задължително ваксини и за нея, а също и за хепатит.
За Хепатит B има ваксина, която още първи месец се бие, ако не се лъжа. Ваксината за Хепатит А май не е задължителна, само при пътувания в опасни зони се прави. Но не знам защо е така.

Хепатит С се пренася само по кръвен и полов път и не е включен в календара за детски ваксинации. За възрастни не знам как стои въпросът.

Дани Стоилова  Peace bouquet Чудесно казано.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 17:21 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт